Οι εξελίξεις που αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων

Σε μια περίοδο εκ βαθέων αλλαγών βρίσκεται ο τομέας των ακινήτων στην Κύπρο. Η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές επιρροές που, αλυσιδωτά, διαμορφώνουν μια νέα εικόνα. Οι νομισματικές εξελίξεις, οι γεωπολιτικές αλλαγές και οι πολεμικές συγκρούσεις έχουν δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Παράλληλα, οι νέες τεχνολογίες έχουν επιταχύνει τον ρυθμό των αλλαγών, προσφέροντας ταυτόχρονα νέες ευκαιρίες και προκλήσεις.

Σε αυτό το περίπλοκο σκηνικό, οι επαγγελματίες του χώρου πρέπει να παραμείνουν ευέλικτοι και προσαρμοστικοί, αναζητώντας νέες στρατηγικές που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν στις αλλαγές του περιβάλλοντος και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προκύπτουν.

Οι νέες τάσεις και προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν στον τομέα των ακινήτων, στην Κύπρο, θα αναδειχθούν μέσα από την επικείμενη ομιλία του Διευθυντή Πωλήσεων της Altia, Κρίτωνα Ονησιφόρου, στο 18ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων, που παρουσιάζει η Altia.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας θα αναφερθεί στις εξελίξεις του Κλάδου με εστίαση στα trend που καταγράφονται αυτή την περίοδο και στα όσα πρέπει κανείς να αναμένει στο μέλλον.

Πολυετή εμπειρία

Ο Κρίτωνας Ονησιφόρου είναι ο Διευθυντής Πωλήσεων της Altia, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρείας ακινήτων στην Κύπρο. Eίναι εγγεγραμμένος εκτιμητής ακινήτων μέλος του ΕΤΕK και του RICS, όπως επίσης και εγγεγραμμένος δημοπράτης, διαμεσολαβητής και κτηματομεσίτης. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα των ακινήτων μέσα από τους διάφορους ρόλους του στον τομέα των εκτιμήσεων ακινήτων, πωλήσεων και διαδικτυακών δημοπρασιών χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ως κύριο κινητήριο μοχλό.

Τα βασικά θέματα ανάλυσης κατά τη διοργάνωση

Το 18o Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων που παρουσιάζει η Altia και πραγματοποιείται την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia, περιλαμβάνει για άλλη μια χρονιά πλούσια θεματολογία. Στο επίκεντρό της βρίσκεται η κατασκευή, ο σχεδιασμός και τη διακόσμηση κτιρίων. Η διοργάνωση θα φιλοξενήσει όλους τους εμπλεκόμενους του τομέα, ενώνοντας την ιδέα με την εκτέλεση των έργων.

Στα βασικά ζητήματα προς ανάλυση οι εξελίξεις στον χώρο των ακινήτων και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης που θα παρουσιάσει ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος θα είναι από τους ομιλητές του θεσμού.

Θα συζητηθεί, επιπρόσθετα, το μέλλον του Real Estate σε Κύπρο αλλά και Ευρώπη, ενώ, σε τοπικό επίπεδο ανάλυση θα γίνει και ως προς πώς αλλάζει η διαδικασία αδειοδότησης με το νέο Σύστημα Αδειών.

Συζητήσεις Στρογγυλής Τραπέζης θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα όπως το τι σημαίνει για τους επαγγελματίες του τομέα το νέο σύστημα αδειοδότησης και πώς γίνεται η διαχείριση των έργον υπό το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών.

Στο πλαίσιο πάνελ οι ομιλητές θα προχωρήσουν επίσης σε εισηγήσεις για άμβλυνση του προβλήματος του εργατικού δυναμικού όπως και σε κατάθεση απόψεων σχετικά με την κατασκευαστική βιομηχανία σε ρυθμούς υπερθέρμανσης.

Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε, τέλος, το πώς η τεχνολογία μετασχηματίζει τον τομέα του real estate (Proptech) και ποιες είναι οι ευκαιρίες και προοπτικές από τα κτίρια του μέλλοντος.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο και η Έκθεση απευθύνονται σε:

  • Εταιρείες Ανάπτυξης Γης
  • Κατασκευαστικές Εταιρείες
  • Εργολάβους
  • Κτηματομεσιτικά Γραφεία
  • Εκτιμητές ακινήτων
  • Μελετητές
  • Αρχιτέκτονες o Πολιτικοί Μηχανικοί
  • Άλλοι εξειδικευμένοι μελετητές
  • Σχεδιαστές εσωτερικού χώρου
  • Εταιρείες Υλικών Οικοδομής: Παραγωγοί, Εισαγωγείς, Διανομείς Υλικών Οικοδομής
  • Σχετικές Κυβερνητικές Υπηρεσίες και Ρυθμιστικές Αρχές
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς και Επαγγελματικές Υπηρεσίες
  • Τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά/ελεγκτικά/φοροτεχνικά γραφεία
  • Δικηγορικά γραφεία
  • Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων
  • Θεσμικούς Επενδυτές

Πληροφορίες

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Altia

Στρατηγικός Συνεργάτης: PwC Κύπρου

Χορηγός (μέχρι σήμερα): Muskita

Με την στήριξη (μέχρι σήμερα): Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, RICS, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου, Σύνδεσμος Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου (Σ.Κ.Ε.Κ.)

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Βάζει πίεση για Great Sea Interconnector η Κομισιόν-Τα θέματα για τα οποία ζήτησε να ενημερωθεί
Δημήτρης Ζόππος: Έρχονται και άλλοι θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές στην 33East
Η κυπριακή startup BRAYN φέρνει επανάσταση στην εκπαίδευση σε μορφή τύπου Netflix
Ραφαέλα Ανδρέου: Η μαθηματικός που ακολούθησε το όνειρό της και έγινε tattoo artist
Το Υπ. Εσωτερικών για υπογραφές ΚΟΑΓ-Evamek Development: Μετουσιώνεται σε πράξη η ενιαία στεγαστική πολιτική
ΚΟΑΓ: Υπέγραψε με Evamek Development την πρώτη συμφωνία αξιοποίησης πολεοδομικών κινήτρων
Προς πώληση μεγάλα οικιστικά ακίνητα από την AstroBank
Μ. Δημοπούλου: Οι στόχοι ESG της Philip Morris και οι στέρεες βάσεις σε θέματα βιωσιμότητας στην κυπριακή αγορά
Κ. Χατζηγιάννης: Να γίνει πιο σοβαρή μελέτη για την ηλεκτρική διασύνδεση, απαράδεκτες οι πιέσεις στην ΡΑΕΚ
Πώς μοιράζεται η πίτα των εξαγωγών-Η δυναμική και η αξία χαλλουμιού και φαρμάκων