Polaris: Η καινοτόμος πλατφόρμα ρυθμιστικής τεχνολογίας της MAP FinTech

Για την πλατφόρμα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech) που ανέπτυξε, την Polaris, η MAP Financial Technologies (Europe) Limited απέσπασε Βραβείο Καινοτομίας ΟΕΒ 2023 στον Τομέα Παροχής Υπηρεσιών. Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν στις 11 Ιανουαρίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, σε μια λαμπερή τελετή, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

KGB_1166 (1)

Διαβάστε ακόμα:

Πρόκειται για μια κεντρική λύση που επιτρέπει τη διαμόρφωση, τη διαχείριση και την παρακολούθηση μίας μεγάλης γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών ρυθμιστικής τεχνολογίας (RegTech) μέσω μιας ενιαίας, φιλικής προς το χρήστη, διαδικτυακής πύλης.

KGB_0948

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο διευθύνων σύμβουλος της MAP FinTech, Παναγιώτης Ομήρου, μιλά για τις υπηρεσίες της εταιρείας, την πλατφόρμα ρυθμιστικής τεχνολογίας Polaris και την σημασία της βράβευσης.

Μιλήστε μας για την MAP FinTech και τις υπηρεσίες που προσφέρει...

Η MAP FinTech, μέλος του Ομίλου MAP S.Platis, παρέχει υπηρεσίες σε θέματα κανονιστικής / ρυθμιστικής τεχνολογίας (Regulatory Technology), προσφέροντας καινοτόμες και εξιδεικευμένες τεχνολογικές λύσεις, που αφορούν την αυτοματοποίηση υποβολής αναφορών σε εποπτικές και φορολογικές αρχές, αλλά και λύσεις εποπτείας της αγοράς (market surveillance), σε πάνω από 200 πελάτες και σε περισσότερες από 15 χώρες παγκοσμίως.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η MAP FinTech ήταν ένας από τους πρώτους παρόχους στην Ευρώπη που παρείχε αυτοματοποιημένες λύσεις σε σχέση με τις απαιτήσεις του κανονισμού EMIR, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές του 2014.

Σε ποιο κοινό απευθύνονται οι υπηρεσίες που παρέχετε;

Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται κυρίως σε επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χρηματοοικονομικό τομέα, ο οποίος διέπεται απο ένα ιδιαίτερα αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο.

Οι πελάτες αναζητούν εξειδικευμένες υπηρεσίες που θα τους βοηθήσουν να συμμορφωθούν πλήρως με αυτό το πλαίσιο, και ταυτόχρονα να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν με επιτυχία τους κανονιστικούς κινδύνους.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει η εταιρεία σας και γενικότερα ο τομέας σας και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Η συνεχής εξέλιξη των κανονισμών, η πολυπλοκότητα, η ανάγκη για εξειδίκευση, η αυξημένη ανησυχία για κυβερνοασφάλεια και η ανάγκη των πελατών που παρέχουν υπηρεσίες σε διάφορες χώρες να παραμένουν προσαρμοσμένοι στις διάφορες αυξανόμενες κανονιστικές απαιτήσεις είναι πρoκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων απαιτεί ευέλικτες και καινοτόμες προσεγγίσεις, όπως είναι η πρωτοποριακή πλατφόρμα που αναπτύξαμε.

Η πλατφόρμα της MAP FinTech αντιμετωπίζει με επιτυχία τις προκλήσεις και προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους πελάτες, καθώς τους βοηθά να έχουν μια ολοκληρωμένη και ασφαλή διαδικτυακή παρακολούθηση και έλεγχο όλου του κύκλου ζωής των ρυθμιστικών αναφορών.

Ποια ήταν η καινοτομία για την οποία ξεχωρίσατε και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την βράβευσή σας στα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας 2023;

H MAP FinTech βραβεύτηκε για την πλατφόρμα ρυθμιστικής τεχνολογίας Polaris, που αποτελεί μια ολοκληρωμένη κεντρική πλατφόρμα ρυθμιστικής αναφοράς.

Η πλατφόρμα επιτρέπει τη διαμόρφωση, τη διαχείριση και την παρακολούθηση ενός εύρους προϊόντων και υπηρεσιών ρυθμιστικής τεχνολογίας (RegTech), μέσω μιας ενιαίας, φιλικής προς το χρήστη, διαδικτυακής πύλης και παρέχει τη δυνατότητα σε χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις να τηρούν σε συνεχή βάση τις νομοκανονιστικές τους υποχρεώσεις σε Ευρωπαϊκή Ένωση και τρίτα κράτη μέσω αυτοματοποιημένων λύσεων και μέσω διαχείρισης μεγάλου αριθμού δεδομένων.

Globe with our services

Μέσα από την πλατφόρμα Polaris, οι πελάτες χρειάζονται πλέον σαφώς λιγότερο χρόνο για την εκτέλεση των απαιτούμενων διαδικασιών (κατά 60%), έχουν μικρότερο φόρτο εργασίας (κατά 50%) και έχουν αυξήσει, κατά μέσο όρο, το ποσοστό αποδοχής των υποβαλλόμενων αναφορών στο 99%.

Τι σημαίνει για εσάς η συγκεκριμένη βράβευση;

Η βράβευση αυτή είναι μια σημαντική αναγνώριση για την MAP FınTech και αποτελεί για όλα τα μέλη της μεγάλη τιμή και ηθική επιβράβευση για το έργο που επιτελούμε.

Αναγνωρίζει την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα της προσφερόμενης λύσης και αποτελεί κίνητρο για εμάς να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να εξελίσσουμε τις υπηρεσίες και τις δυνατότητές μας.

Team photo from OEB awards

Ποια είναι τα μελλοντικά σας πλάνα; Σκοπεύετε να επεκταθείτε και να προσφέρετε νέες υπηρεσίες;

Στόχος είναι να συνεχίσουμε να συνδυάζουμε την τεχνογνωσία στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά και της συμμόρφωσης, ούτως ώστε να παραμείνουμε ευέλικτοι και αποτελεσματικοί στις νέες, αυξανόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις και απαιτήσεις συμμόρφωσης του τομέα κανονιστικής τεχνολογίας (RegTech) διεθνώς.

Έχουμε σχέδια να προβούμε σε σημαντικές βελτιώσεις στην πλατφόρμα Polaris, με στόχο να εξασφαλίσουμε ακόμα μεγαλύτερη αποδοτικότητα, δυνατότητες παρακολούθησης και σταθερότητα.

Βρισκόμαστε επίσης σε διαδικασία απόκτησης της πιστοποίησης ISO-27001, προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το κύρος μας ως αξιόπιστος πάροχος τεχνολογίας.

  • MAP Financial Technologies (Europe) Limited

Η MAP Financial Technologies (Europe) Limited απέσπασε Βραβείο Καινοτομίας ΟΕΒ 2023 στον Τομέα Παροχής Υπηρεσιών, για την πλατφόρμα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech) που ανέπτυξε.

Ο λόγος για την Polaris, μια κεντρική λύση που επιτρέπει τη διαμόρφωση, τη διαχείριση και την παρακολούθηση μίας μεγάλης γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών ρυθμιστικής τεχνολογίας (RegTech) μέσω μιας ενιαίας, φιλικής προς το χρήστη, διαδικτυακής πύλης.

H πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα σε χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις να τηρούν τις νομοκανονιστικές τους υποχρεώσεις σε Ευρωπαϊκή Ένωση και τρίτα κράτη, σε συνεχή βάση, μέσω αυτοματοποιημένων λύσεων και μέσω διαχείρισης μεγάλου αριθμού δεδομένων.

Επιτρέπει επίσης τις μετατροπές, βελτιώσεις και επαναδιαμόρφωση των δεδομένων που συλλέγονται, προετοιμάζοντάς τα για υποβολή. Αυτοματοποιεί πολύπλοκες διαδικασίες ροής εργασιών, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται για τον ίδιο τον Οργανισμό αλλά και για τους πελάτες του η ακρίβεια των δεδομένων καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου εργασιών.

Η πλατφόρμα Polaris, δεν αποτελεί απλώς μια λύση· είναι ένα όραμα που προσφέρει μια ευέλικτη βάση, από την οποία επιτυγχάνεται η συμμόρφωση και που συμβάλλει θετικά στην τήρηση των σημερινών αλλά και των μελλοντικών απαιτήσεων υποβολής εκθέσεων των ρυθμιστικών αρχών.

Στηριζόμενη σε καινοτομία και αξιοπιστία, η Polaris οδηγεί στο μέλλον την αυτοματοποιημένη κανονιστική συμμόρφωση μέσα από την τεχνολογία τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα.

MAP FinTech SLOGAN

Δειτε Επισης

Προς πώληση έργα του Sovereign Art Foundation Student Prize Cyprus 2024
Διάκριση Δήμου Αγλαντζιάς για το πρόγραμμα της Coca-Cola στην Κύπρο «Zero Drop – Aποστολή Νερό»
Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ