Επιτυχημένη η Επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε η Πνευμονολογική Κλινική του Γ.Ν. Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ

Ο ρόλος των Πνευμονολόγων, Καρδιολόγων, Ρευματολόγων και άλλων ειδικοτήτων στην αντιμετώπιση της Σαρκοείδωσης και άλλων κοκκιωματώδων νοσημάτων, βρέθηκε στο επίκεντρο της Επιστημονικής Ημερίδας που διοργάνωσε η Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, υπό την αιγίδα της Πνευμονολογικής, της Καρδιολογικής και της Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου. Στην Ημερίδα συμμετείχαν ειδικοί ιατροί των Νοσοκομείων του ΟΚΥπΥ καθώς και του ιδιωτικού τομέα.

Οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη διάγνωση και αντιμετώπιση των κοκκιωματωδών νοσημάτων και ειδικότερα της Σαρκοείδωσης. Η Σαρκοείδωση αποτελεί ως ένα πολυστηματικό νόσημα που τις πιο πολλές φορές επηρεάζει περισσότερα του ενός συστήματα απαιτεί τη συνεργασία πολλών ειδικοτήτων τόσο αρχικά για τη διαφορική διάγνωση όσο στην μετέπειτα θεραπεία.

Καταξιωμένοι επιστήμονες παρουσίασαν τις τάσεις και καινοτομίες στον τομέα της διάγνωσης και θεραπείας αυτών των παθήσεων με τους συμμετέχοντες να ενημερώνονται για τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, θεραπευτικές προσεγγίσεις και διαγνωστικά μέσα που σχετίζονται με τα νοσήματα αυτά. Στο πλαίσιο της ημερίδας, έγιναν παρουσιάσεις και συζητήσεις μεταξύ των ειδικών με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων. Η ημερίδα έχει μοριοδοτηθεί από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο.

Η Πνευμονολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας διαδραματίζει νευραλγικό ρόλο όσον αφορά τις σοβαρές αναπνευστικές παθήσεις. Αποτελεί κέντρο αναφοράς δεδομένης και της απουσίας Πνευμονολογικής κλινικής στον ιδιωτικό τομέα. Η Κλινική παρέχει σημαντικές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους βαρέως πάσχοντες ασθενείς στους οποίους απαιτούνται υψηλά μίγματα οξυγόνου και σε αυτούς με άλλες σοβαρές παθήσεις του αναπνευστικού όπως πνευμονία, πνευμονική εμβολή, λοιμώξεις αναπνευστικού, υπεζωκοτική συλλογή, διάμεσες πνευμονοπάθειες, πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, υπεκαπνική αναπνευστική ανεπάρκεια/παχυσαρκία, καρκίνος πνεύμονα, παροξύνσεις άσθματος, Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, βρογχεκτασίες, αιμόπτυση. Τόσο οι γιατροί όσο και το παραιατρικό προσωπικό εργάζονται με ζήλο, επιστημοσύνη και πραγματικό ενδιαφέρον για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Με επιστημονικές ημερίδες, σεμινάρια, εκπαιδεύσεις και άλλες ενέργειες ο ΟΚΥπΥ ενισχύει την κατάρτιση και εμπειρογνωμοσύνη του προσωπικού ώστε να είναι σε θέση να παρέχει βέλτιστες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.

Για πληροφορίες και ραντεβού για την Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κλινικής στον ακόλουθο σύνδεσμο https://shso.org.cy/clinic/pnevmonologiki-2/ ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 22603687 και 22603517.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών