Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Κυβερνοασφάλεια και κανονισμός MiCA στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης του ACIFF

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Association of Cyprus International Financial Firms (ACIFF), η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και συγκέντρωσε διαδικτυακά δεκάδες συνέδρους.

Ανοίγοντας τις εργασίες της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του ACIFF κ. Δημήτρης Ταξιτάρης επεσήμανε ότι ο Σύνδεσμος από την ίδρυση του, το 2009, προωθεί την εποικοδομητική συνεργασία των εποπτικών αρχών με τους χρηματοοικονομικούς φορείς και την επιμόρφωση των εμπλεκομένων σε θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης.

Σημείωσε επίσης ότι στις άμεσες προτεραιότητες του ACIFF και των μελών του βρίσκεται η κυβερνοασφάλεια και το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα (MiCA).

Στην παρέμβασή του ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ), αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα και τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, τονίζοντας ότι η ΕΚΚ παραμένει προσηλωμένη στην αυστηρή εποπτεία και υγιή ανάπτυξη του επενδυτικού τομέα, με επίκεντρο την προστασία των επενδυτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταύρος Αγρότης, Εκτελεστικός Σύμβουλος στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), ανέλυσε τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου όπως και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Κινδύνους Κυβερνοασφάλειας.

Επίσης, ο κ. Αλέξανδρος Κωνσταντίνου, Διευθυντής Υπηρεσιών Συμμόρφωσης στην MAP S.Platis, εστίασε στις πρόνοιες του νέου κανονισμού MiCA που αναμένεται να εφαρμοστεί εντός των επόμενων μηνών και στην παροχή υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων. Τη συζήτηση συντόνιζε ο κ. Mateo Jarrin Cuvi, AGRC Global Manager for Partners & Media.

Η Γενική Συνέλευση του ACIFF διοργανώθηκε με τη στήριξη και τη χορηγία του European Institute of Management and Finance (EIMF), της QuadPrime, της MAP FinTech και της MAP Risk Management Services.

Δειτε Επισης

Αυτή η νέα ηγεσία του ιατρικού κόσμου-Συνεχίζει στην προεδρία του ΠΙΣ ο Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου
Στο Ολυμπιακό Μέγαρο το εναρκτήριο λάκτισμα για την Toyota Kύπρου
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής-Πρόεδρος η Ιωάννα Δημητρίου
Κοτ-Κοτ: Πρωτοποριακή λύση κυκλικής οικονομίας για επίλυση της κρίσης διαχείρισης απορριμμάτων
ΟΠΑΠ Κύπρου: Αρχίζει και το 2024 με βήματα στην υγεία υιοθετώντας ξανά δύο δωμάτια της Αροδαφνούσας
Νέα συνεργασία Πανεπιστημίου Λεμεσού με AMMITEC στον ναυτιλιακό κλάδο
Εξετάζοντας τη σημασία του βιώσιμου μάρκετινγκ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ)
Women Leaders’s Forum: Πώς να αγνοήσετε τα εμπόδια
Κενές θέσεις εργασίας στο Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης
Υποτροφίες για μεταπτυχιακά από την Eni Cyprus Limited