Επ. Μεταφορών: Τον Μάρτιο οι κανονισμοί για ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού

Στα μέσα Μαρτίου θα συνεχιστεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών η κατ’ άρθρον συζήτηση των περί Ηλεκτρισμού (Τροποποιητικών) Κανονισμών του 2022 που αφορά την ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Βουλευτή ΔΗΠΑ, Μαρίνο Μουσιούττα. Η συζήτηση επρόκειτο να αρχίσει την Πέμπτη, αλλά αναβλήθηκε επειδή οι ενδιαφερόμενοι φορείς ήταν ανέτοιμοι να συζητήσουν το τροποποιημένο σχέδιο που κατατέθηκε ενώπιον της Επιτροπής.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής Μεταφορών, ο Πρόεδρός της, επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα, αλλά όπως είπε, η ΑΗΚ και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών συμφώνησαν ότι διαφωνούν στο εν λόγω θέμα. 

Ο κ. Μουσιούττας σημείωσε επιπρόσθετα ότι έχει δοθεί περιθώριο ενάμιση μηνός στους εμπλεκόμενους φορείς να επαναλάβουν τις διαβουλεύσεις – εάν το κρίνουν σκόπιμο – και να μελετήσουν το τροποποιημένο νομοθέτημα που κατατέθηκε ενώπιον της Βουλής το πρωί της Πέμπτης. «Η συζήτηση θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου», ανέφερε. 

«Αν δεν υπάρξει ομογνωμία, τελικός κριτής θα είναι πρώτα η Επιτροπή Μεταφορών και τελικά η Ολομέλεια της Βουλής», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Αυτές είναι οι εκτιμήσεις της για την πορεία των τιμών του πετρελαίου
Άνοδος 1,5% στις τιμές πετρελαίου λόγω γεωπολιτικού ρίσκου και περιορισμένων αποθεμάτων
Στέλνει μήνυμα για την ηλεκτρική διασύνδεση η Κομισιόν-«Πλήρως αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση του GSI»
ΟΠΕΚ: Αυτά είναι τα τρία κρίσιμα σημεία για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και πράσινη μετάβαση
Πτωτικές τάσεις στο πετρέλαιο με φόντο την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων καυσίμων
Αντιδρούν στην αύξηση κατά 3% των τιμών ηλεκτρισμού οι καταναλωτές-«Δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ανεπαίσθητη»
Διαψεύδει Παπαναστασίου για… λειψό «Προμηθέα» η CPP-«Ανακριβείς οι ισχυρισμοί για απουσία εξαρτημάτων»
Κτυπούν κόκκινο... Στα ύψη λόγω καύσωνα οι τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Έξτρα παράταση για το σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για ιδία κατανάλωση-Η νέα προθεσμία
Συγκρατημένη αισιοδοξία ExxonMobil για τη δυναμική του κοιτάσματος...Ενημέρωσε Χατζηπαντέλα για τον «Πήγασο»