Μεγάλο το ενδιαφέρον για το σχέδιο εγκατάστασης ηλιακών θερμοσίφωνων-620 αιτήσεις σε 36 ώρες

Αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το σχέδιο χορηγιών για ηλιακά συστήματα παραγωγής ζεστού νερού σε κατοικίες, με τον αριθμό των αιτήσεων να έχει ήδη ξεπεράσει τις 600.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο «Χ» ο Υπουργός Ενέργειας «με ικανοποίηση χαιρετίζω το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για το #Σχέδιο Χορηγιών για #Ηλιακά Συστήματα Παραγωγής Ζεστού Νερού σε Κατοικίες 2024».

«Μόλις 36 ώρες μετά την ανακοίνωση για έναρξη υποβολής #αιτήσεων, έχουμε λάβει πέραν των 620 αιτήσεων», προσθέτει.

Σημειώνεται ότι, το Σχέδιο Χορηγιών προνοεί την επιχορήγηση εγκατάστασης ή αντικατάστασης ολοκληρωμένων συστημάτων θέρμανσης νερού (κύλινδρος ζεστού νερού και ηλιακά πλαίσια), των οποίων ο εξοπλισμός πληροί ελάχιστα τεχνικά κριτήρια.

Οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να γίνουν από συμμετέχοντες πιστοποιημένους εγκαταστάτες από τον «Κατάλογο Συμμετεχόντων Εγκαταστατών» και ο εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί πρέπει να περιλαμβάνεται στον «Κατάλογο Επιλέξιμου Εξοπλισμού», ο οποίος προεγκρίνεται και κωδικοποιείται. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι αιτητές κατά την υλοποίηση της επένδυσης και περιορίζεται ο κίνδυνος απόρριψης αίτησης λόγω μη επιλεξιμότητας εξοπλισμού.

Το ποσό χορηγίας ανά αίτηση/κατοικία ανέρχεται σε:

  • Κατηγορία Η1 – Γενική Κατηγορία: €500/Αύξηση σε €900 για κατοικίες που εμπίπτουν στις Ορεινές Περιοχές.
  • Κατηγορία Η2 – Ευάλωτα Νοικοκυριά: €900.

Τονίζεται ότι πριν από την υλοποίηση της εγκατάστασης οι αιτητές θα πρέπει να εξασφαλίσουν προέγκριση. Η έναρξη των εργασιών εγκατάστασης πριν από την παραχώρηση προέγκρισης αποτελεί, βάσει των προνοιών του Σχεδίου, λόγο απόρριψης.

Πέραν της υποβολής αιτήσεων, η Επιτροπή Διαχείρισης του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε καλεί τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες όπως προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για εγγραφή στον κατάλογο Συμμετεχόντων Εγκαταστατών.

Δειτε Επισης

Άλμα 3% για το πετρέλαιο με φόντο την απόφαση του Ιράν να αναστείλει τη συνεργασία του με τον ΙΑΕΑ
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για την ηλεκτρική διασύνδεση-Θα ισχύσουν οι ειλημμένες αποφάσεις της Κυβέρνησης
ΑΔΜΗΕ: Ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών Ισραήλ και Κύπρου η μελέτη κόστους-οφέλους του GSI
HELLENiQ ENERGY: Σταθερές βάσεις για τη νέα στρατηγική πορεία ανάπτυξης
Το πετρέλαιο συνεχίζει την πτωτική του πορεία εν αναμονή νέας αύξησης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ
Έρχεται με αλλαγές νέο σχέδιο χορηγιών για αντικατάσταση ή εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων θέρμανσης νερού
Η ημέρα με την μέχρι στιγμής υψηλότερη συνολική μέγιστη ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα το φετινό καλοκαίρι
Πετρέλαιο: Άνοδος 1% στις τιμές μετά τη βουτιά που προκάλεσε η εκεχειρία Ισραήλ-Ιράν
Έπεσαν οι υπογραφές για εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Πόλη Χρυσοχούς
Κομισιόν: Χαιρετίζει την προσωρινή πολιτική συμφωνία για παράταση του κανονισμού για αποθήκευση αερίου