powered by

Καθορίζουν τα επόμενα βήματα οι εργαζόμενοι στο σκυρόδεμα-Η πρόταση των συντεχνιών

Νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων στον κλάδο του έτοιμου σκυροδέματος πραγματοποιείται στις 09:30, στη Λεμεσό, με σκοπό να αποφασιστούν τα επόμενα τους βήματα, μετά και τη χθεσινή (2/12) κατάρρευση των προσπαθειών ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης.

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με τους εκπροσώπους των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, οι οποίοι αναφέρουν πως μεταβαίνουν στη Λεμεσό με αρκετές εισηγήσεις, εκφράζοντας την ελπίδα για αίσια κατάληξη.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των συντεχνιών θα προτείνουν σε όποιες εταιρείες είναι έτοιμες να αποδεχθούν τη συλλογική σύμβαση, όπως αυτή έγινε δεκτή από τις συντεχνίες και τον Σύνδεσμο, να την υπογράψουν και οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά.

Σημειώνεται ότι, σε όποιες εταιρείες δεν αποδεχθούν τη συλλογική σύμβαση θα συνεχίσουν την απεργία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συντεχνιών χθες και σήμερα υπήρξε «έντονο ενδιαφέρον» από πολλές εταιρείες να υπογράψουν τη συλλογική σύμβαση.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο γενικός γραμματέας της ΟΟΙΜΣΕΚ-ΣΕΚ, Στέλιος Τσιαπουτής, είπε πως η συνέλευση γίνεται για να ακουστούν απόψεις και να αποφασιστούν μαζί με τους εργαζομένους τα επόμενα βήματα.

Όπως είπε, μια από τις κυρίες εισηγήσεις που θα καταθέσουν είναι να γίνουν ξεχωριστά πρακτικά συμφωνίας, για την κάθε εταιρεία, σημειώνοντας πως «η κάθε εταιρεία θα υπογράφει την τελική πρόταση, μαζί με τα άλλα έγγραφα που έχουν συμφωνηθεί στο Υπουργείο και οι εργαζόμενοι θα ξεκινούν άμεσα δουλειά».

«Όποια εταιρεία δεν υπογράψει θα συνεχίζεται η απεργία», διευκρίνισε.

Ο γ.γ της Συντεχνίας Οικοδόμων, Μηχανοτεχνιτών της ΠΕΟ, Μιχάλης Παπανικολάου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι όσες εταιρείες είναι έτοιμες «θα εισηγηθούμε να υπογράφουν τη συλλογική σύμβαση η κάθε μια ξεχωριστά».

Ο γ.γ. της συντεχνίας Οικοδόμων της ΔΕΟΚ, Στέλιος Ευστρατίου, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα λήξει θετικά η σημερινή Συνέλευση.

«Έχουν περάσει αρκετές ημέρες. Νομίζω, εκτός απροόπτου, επιβάλλεται να τα καταφέρουμε», είπε.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Ευστρατίου αρκετές εταιρείες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον χθες και σήμερα να υπογράψουν τη συλλογική σύμβαση.

Δειτε Επισης

Λύρα Αμβροσίδου: Ο ανθεκτικός αλλά όχι άτρωτος τομέας των ακινήτων, οι προκλήσεις και το ανανεωμένο Pendeli Resort
Costa Nopia: Έρχεται μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές αναπτύξεις στην Ελλάδα από τον Όμιλο Λεπτός
Η ένταξη της προσιτής κατοικίας στις Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ)-Συνάντηση στις Βρυξέλλες
Τεχνικά επαγγέλματα με προοπτική στη Cyfield
Respectco Ltd (Iacovou Group): Ετοιμάζει ξενοδοχείο και οικιστική ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο της Πύλας
Αυτοψία στον ποταμό Λιοπετρίου-Στην κυκλοφορία το οδικό δίκτυο, εντός χρονοδιαγραμμάτων και το υπόλοιπο έργο
Μοναδικές ευκαιρίες σε μεζονέτες στην Πάφο και στην Λευκωσία από την Altamira Real Estate
Ισχυρές επιδόσεις στη κτηματαγορά το 1ο εξάμηνο του 2025-H αξία των μεταβιβάσεων και τα πωλητήρια έγγραφα
Νέα μεικτή ανάπτυξη €80 εκατ. στη Λεμεσό από SolidVes-Διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα
Σε σταθερά ανοδική τροχιά τα ακίνητα-Οι πωλήσεις σε κάθε πόλη και οι μεγαλύτερες αυξήσεις