Άρχισαν οι αιτήσεις στο σχέδιο χορηγιών για ηλιακά συστήματα ζεστού νερού σε κατοικίες-Τα ποσά που θα δοθούν

Η Επιτροπή Διαχείρισης του Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞ.Ε) ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το «Σχέδιο Χορηγιών για Ηλιακά Συστήματα Παραγωγής Ζεστού Νερού σε Κατοικίες 2024». Η υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την οριστική υποβολή συνολικά 1.500 αιτήσεων και στις δύο κατηγορίες του Σχεδίου.

Το Σχέδιο Χορηγιών προνοεί για επιχορήγηση εγκατάστασης ή αντικατάστασης ολοκληρωμένων συστημάτων θέρμανσης νερού (κύλινδρος ζεστού νερού και ηλιακά πλαίσια), των οποίων ο εξοπλισμός πληροί ελάχιστα τεχνικά κριτήρια.

Οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να γίνουν από συμμετέχοντες πιστοποιημένους εγκαταστάτες από τον «Κατάλογο Συμμετεχόντων Εγκαταστατών» και ο εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί πρέπει να περιλαμβάνεται στον «Κατάλογο Επιλέξιμου Εξοπλισμού», ο οποίος προεγκρίνεται και κωδικοποιείται. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι αιτητές κατά την υλοποίηση της επένδυσης και περιορίζεται ο κίνδυνος απόρριψης αίτησης λόγω μη επιλεξιμότητας εξοπλισμού. 

Το ποσό χορηγίας ανά αίτηση/κατοικία ανέρχεται σε:

Τονίζεται ότι πριν από την υλοποίηση της εγκατάστασης οι αιτητές θα πρέπει να εξασφαλίσουν προέγκριση. Η έναρξη των εργασιών εγκατάστασης πριν από την παραχώρηση προέγκρισης αποτελεί, βάσει των προνοιών του Σχεδίου, λόγο απόρριψης.

Πέραν της υποβολής αιτήσεων, η Επιτροπή Διαχείρισης του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε καλεί τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες όπως προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για εγγραφή στον κατάλογο Συμμετεχόντων Εγκαταστατών.

Δειτε Επισης

Andrew Bird: Συναρπαστικό βήμα στην καριέρα μου η Remedica-Τα πλάνα και το όραμα του νέου CEO
Γενική συνέλευση σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα...Υψηλά βολτ ανάμεσα σε Παπαναστασίου και πρόεδρο ΣΕΠΑΗΚ
Χωρίς άμεση επιβάρυνση της κυπριακής οικονομίας η επέκταση του συστήματος εμπορίας ρύπων σε βιομηχανίες και μεταφορές
Σε βάθος χρόνου η αξιοποίηση του φυσικού αερίου στον «Πήγασο»-«Απαιτούνται χρόνια μέχρι την εκμετάλλευση»
«Εύλογα έξοδα της ΑΗΚ» και αυξήσεις κατά 3% στους λογαριασμούς του ρεύματος από την επόμενη διμηνία
Α. Παπακωνσταντίνου: Η αποκατάσταση των κουρεμένων, η οροφή στις αποζημιώσεις και πού διαφωνεί ο ΣΥΚΑΛΑ
Μ. Περδίος: Οι τάσεις στην διοίκηση και οι στρατηγικές της Louis Hotels για την επιτυχή λειτουργία των ξενοδοχείων της
Σώτος Τρικωμίτης: Αντίκτυπος στο σύνολο της αγοράς από το πάγωμα και ξεπάγωμα της ηλεκτροκίνησης-Θέλουμε απαντήσεις
Πρωτοποριακή πρωτοβουλία...Δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα για μείωση κόστους ηλεκτρισμού ο Δήμος Λευκωσίας
Παράταση έως 1η Οκτωβρίου στις αιτήσεις για σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για ιδία κατανάλωση