Powered by

Μειώνει τους δασμούς εισαγωγής σε ανακυκλωμένα υλικά χαλκού και αλουμινίου η Κίνα

Η Κίνα θα μειώσει τους δασμούς εισαγωγής σε αιθάνιο και σε ορισμένα ανακυκλωμένα υλικά χαλκού και αλουμινίου από το επόμενο έτος, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας το Σάββατο.

Το κινεζικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε προσαρμογές σε διάφορες κατηγορίες δασμών εισαγωγής, που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, με στόχο την αύξηση των εισαγωγών ποιοτικών προϊόντων, τη διεύρυνση της εγχώριας ζήτησης και την προώθηση του υψηλού επιπέδου ανοίγματος της οικονομίας, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου.

Προσωρινοί δασμοί εισαγωγής χαμηλότεροι από τους συνήθεις δασμούς βάσει του καθεστώτος «πλέον ευνοούμενης χώρας» θα εφαρμοστούν σε 935 προϊόντα, ανέφερε το Υπουργείο.

Οι μειώσεις δασμών σε αιθάνιο και ορισμένα ανακυκλωμένα υλικά χαλκού και αλουμινίου αποσκοπούν στη στήριξη της πράσινης και χαμηλών εκπομπών άνθρακα ανάπτυξης.

Παράλληλα, οι δασμοί θα αυξηθούν σε ορισμένα προϊόντα, όπως η μελάσα και μείγματα σκόνης με περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ενώ θα μειωθούν σε προϊόντα όπως πολυμερή κυκλικών ολεφινών, συμπολυμερή αιθυλενίου-βινυλικής αλκοόλης και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων για ειδικά οχήματα, όπως πυροσβεστικά και οχήματα επισκευών.

Επιπλέον, οι δασμοί εισαγωγής θα μειωθούν σε προϊόντα όπως το κυκλοπυριλοπυριτικό ζιρκόνιο νατρίου, οι ιογενείς φορείς για θεραπεία όγκων με CAR-T και τα κράματα νικελίου-τιτανίου για χειρουργικά εμφυτεύματα.

Η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Κίνας-Μαλδίβων θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, με την εφαρμογή μειώσεων δασμών, ανέφερε το Υπουργείο.

Δειτε Επισης

Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026