Powered by

ΗΠΑ:Στο πλευρό του Ίλον Μασκ ο Τραμπ για τις βίζες εργασίας του προγράμματος Η-1Β...Το στηρίζει πλήρως

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε στο πλευρό του βασικού υποστηρικτή του, του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ίλον Μασκ, στη δημόσια αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για τις βίζες εργασίας του προγράμματος Η-1Β, που αφορά αλλοδαπούς εργαζομένους υψηλής εξειδίκευσης, τονίζοντας ότι το στηρίζει πλήρως.

Νωρίτερα ο Μασκ είχε διαμηνύσει ότι θα «πολεμήσει» για να υπερασπιστεί το πρόγραμμα αυτό, στο οποίο βασίζονται πολλές τεχνολογικές εταιρίες για να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς.

Ο Τραμπ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του περιόρισε τη χρήση αυτής της βίζας, είπε σήμερα στην εφημερίδα New York Post ότι είναι και αυτός υπέρ του προγράμματος.

«Έχω πολλούς (εργαζομένους) με βίζα Η-1Β στις ιδιοκτησίες μου. Πιστεύω στο Η-1Β. Το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές. Είναι ένα θαυμάσιο πρόγραμμα», φέρεται να είπε.

Οι βίζες Η1-Β επιτρέπουν στις εταιρείες να φέρνουν στις ΗΠΑ ξένους εργαζομένους με υψηλή εξειδίκευση και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους τεχνολογικούς κολοσσούς της Σίλικον Βάλεϊ. Με τέτοια βίζα εργάστηκε στις ΗΠΑ και ο ίδιος ο Ίλον Μασκ, που κατάγεται από τη Νότια Αφρική.

Στο παρελθόν ο Τραμπ είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο πρόγραμμα H1-B, το οποίο χαρακτήριζε «πολύ άδικο» για τους Αμερικανούς εργαζομένους. Οι περιορισμοί που είχε επιβάλει κατά την πρώτη θητεία του για τη χορήγηση τέτοιων αδειών εργασίας καταργήθηκαν επί προεδρίας του Τζο Μπάιντεν.

Δειτε Επισης

Αδειάζει η κλεψύδρα για εμπορική συμφωνία Ε.Ε. με ΗΠΑ-Εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία Ντόναλντ Τραμπ
Έξαλλος με Πάουελ ο Τραμπ...«Έχουμε έναν άνθρωπο που είναι απλώς ένα πεισματάρικο μουλάρι και ένας ηλίθιος άνθρωπος»
Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων τριών ετών για την τιμή του πετρελαίου
Με επαρκή κεφάλαια που ξεπερνούν τα 550 δισ. δολάρια οι μεγάλες τράπεζες στις ΗΠΑ-Πέρασαν τα τεστ αντοχής της Fed
Σε νέο ρεκόρ η Wall Street λόγω συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας στο εμπόριο
Ολοταχώς για... ανακωχή ΗΠΑ και Κίνα-Ολοκλήρωσαν την εμπορική συμφωνία που διαμορφώθηκε στην Γενεύη
Έτοιμη για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ η Ε.Ε.-«Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι»
Γερμανία: Υποχώρηση του καταναλωτικού κλίματος λόγω αυξημένης προθυμίας για αποταμίευση
Η Shell διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς της BP-«Καμία πρόθεση για πρόταση»
Χρυσός: Κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και Fed-Στα 3.340 δολάρια η ουγγιά