powered by

Ελληνική Τράπεζα: Εξαγοράζει όλα τα υφιστάμενα μετατρέψιμα αξιόγραφα κεφαλαίου 1 και 2-Όλες οι πληροφορίες

Η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ ανακοινώνει ότι θα εξασκήσει τη διακριτική της ευχέρεια να εξαγοράσει στις 31 Δεκεμβρίου 2024 όλα τα υφιστάμενα Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Κεφαλαίου 1 (Κωδικός ISIN: CY0144170111) (τα «ΜΑΚ 1») και Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Κεφαλαίου 2 (Κωδικός ISIN: CY0144180110) (τα «ΜΑΚ 2»), με ονομαστική αξία ένα Ευρώ (€1,00) το κάθε ένα και σταθερό ετήσιο επιτόκιο ύψους 11% και 10% αντίστοιχα, (συλλογικά τα «ΜΑΚ») στην τιμή του ενός Ευρώ (€1,00) το κάθε ένα, πλέον δεδουλευμένους τόκους για την περίοδο 1 Οκτωβρίου 2024 – 31 Δεκεμβρίου 2024 (92 ημέρες, με βάση υπολογισμού 365 ημέρες), εξαιρουμένων τυχόν ακυρωθέντων τόκων, μέχρι την Ημερομηνία Εξαγοράς, σύμφωνα με τον Όρο 9 (Εξαγορά) των Όρων των ΜΑΚ 1 και τον Όρο 10 (Εξαγορά) των Όρων των ΜΑΚ 2, που περιλαμβάνονται στο Ενημερωτικό Δελτίο ημερομηνίας 30 Σεπτεμβρίου 2013.

Τα ΜΑΚ θα διαγραφούν από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (το «ΧΑΚ») μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς.

Μερικές άλλες σημαντικές ημερομηνίες και πληροφορίες σχετικά με την εξαγορά των ΜΑΚ παρατίθενται πιο κάτω:

  1. Κάτοχοι οι οποίοι δικαιούνται να λάβουν το ποσό εξαγοράς (κεφάλαιο πλέον δεδουλευμένους τόκους) είναι όσοι είναι εγγεγραμμένοι ως κάτοχοι των ΜΑΚ 1 και ΜΑΚ 2 στο Μητρώο Κατόχων που τηρείται από το ΧΑΚ κατά την 20 Δεκεμβρίου 2024, την Ημερομηνία Αρχείου (η «Ημερομηνία Αρχείου»).
  2. Η τελευταία ημερομηνία διαπραγμάτευσης των ΜΑΚ ορίζεται η 18η Δεκεμβρίου 2024.
  3. Για χρηματιστηριακές συναλλαγές, Κάτοχοι που αποκτούν ΜΑΚ 1 και ΜΑΚ 2 μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2024 (συμπεριλαμβανομένης) θα δικαιούνται να λάβουν το ποσό εξαγοράς.
  4. Για εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές που θα διακανονιστούν μέχρι την Ημερομηνία Αρχείου, Κάτοχοι ΜΑΚ 1 και ΜΑΚ 2 θα δικαιούνται να λάβουν το ποσό εξαγοράς.
  5. Αναφορικά με την πληρωμή του ποσού εξαγοράς:
  • Για Κατόχους των οποίων η Μερίδα Επενδυτή είναι υπό τον έλεγχο Χειριστή, η Τράπεζα θα πληρώσει τον αντίστοιχο Χειριστή με βάση τα αρχεία που θα ληφθούν από το ΧΑΚ κατά την Ημερομηνία Αρχείου και όχι απ’ ευθείας στον Κάτοχο.
  • Για Κατόχους των οποίων η Μερίδα Επενδυτή δεν είναι υπό τον έλεγχο Χειριστή και έχουν υποβάλει προηγουμένως στην Τράπεζα όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την πληρωμή των τόκων σε τραπεζικό λογαριασμό, η Τράπεζα θα χρησιμοποιήσει τον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό για την πληρωμή του ποσού εξαγοράς. Σε αντίθετη περίπτωση, η Τράπεζα θα προχωρήσει στην έκδοση και αποστολή σχετικής επιταγής στο όνομα του Κατόχου στη διεύθυνση που είναι ήδη καταχωρημένη στο ΧΑΚ.

Για περαιτέρω πληροφορίες / διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με το Τμήμα Επενδυτικών Σχέσεων στο ir@hellenicbank.com.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Μειώθηκαν για καταναλωτικά, αυξήθηκαν για δάνεια αγορά κατοικίας-Πώς κινήθηκαν τα επιτόκια τον Μάιο
Η Τράπεζα Κύπρου αναθεωρεί τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» της
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Πέραν των €250.000 οι ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο
Ευρωζώνη: Σημάδια αποκλιμάκωσης για τα επιτόκια δανεισμού τον Μάιο-Τι δείχνει η έκθεση της ΕΚΤ
Εξαγόρασε Hadjipieris Dairy και έρχεται στην Κύπρο η ΟΜΗΡΟΣ-Συνολικές επενδύσεις 30 εκατ. την επόμενη πενταετία
Έρχονται αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών-Τι συζήτησε ο SSM με τα πιστωτικά ιδρύματα