Powered by

Πώς τεχνητή νοημοσύνη και ανάλυση δεδομένων μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερες επενδυτικές αποφάσεις

Η ενδυνάμωση στις εμπορικές συναλλαγές μέσα από την χρήση της τεχνητής νημοσύνη (ΤΝ) και την έξυπνη ανάλυση δεδομένων είναι γεγονός.

Η νέα εποχή για τις παγκόσμιες αγορές και η επιρροή της τεχνολογίας σε Ε.Ε. και ΗΠΑ αναλύθηκαν σε συζήτηση πάνελ του 10ου International Funds Summit & Expo, που παρουσίασε ο CIFA και ο Invest Cyprus.

Δύο κορυφαίοι επαγγελματίες συζήτησαν τον τρόπο μέσω του οποίου μπορούν η ΤΝ και η ανάλυση δεδομένων να οδηγήσουν σε καλύτερες επενδυτικές αποφάσεις και τα περιθώρια βελτίωσης της εμπειρίας των πελατών και ικανοποίησης των μεταβαλλόμενων αναγκών των επενδυτών.

«Έχουμε στα χέρια μας την τεχνολογία για να συλλέγουμε τις πληροφορίες », δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Ντούσκας, Board Member, Technology Consulting της KPMG Limited κάνοντας την εισαγωγή, για να τονίσει την ανάγκη ύπαρξης ποιοτικών δεδομένων.

Όπως είπε, «τα δεδομένα πρέπει να διασφαλίζονται ως προς την ποιότητά τους» συμπληρώνοντας το εξής: «Εξελίσσονται(σ.σ. τα δεδομένα) καθημερινά, οπότε χρειάζεται συνεχής βελτίωση των προγραμμάτων ποιότητας δεδομένων.

Ακόμα και με την εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως η γενετική τεχνητή νοημοσύνη, αν δεν τροφοδοτείτε αυτές τις τεχνολογίες με ποιοτικά δεδομένα, τα αποτελέσματα δεν θα έγκυρα», σχολίασε, απευθυνόμενος στην επενδυτική κοινότητα και το επιχειρείν.

Όσον αφορά την ενσωμάτωση της ΤΝ στη λήψη αποφάσεων, ο κ. Ντούσκας ανέφερε ότι «πρέπει να έχουμε εξηγήσιμη ΤΝ (explainable ΑΙ)». Αυτό θα βοηθήσει, σύμφωνα με τον ίδιο, στη ρύθμιση των εξελίξεων της ΤΝ, κάτι βεβαίως, που επηρεάζει και την καινοτομία.

Ο Χάρης Μιχαηλίδης, Treasury and Investment Junior Director της ECOMMBX, δήλωσε πως η χρήση της ΤΝ στην προγνωστική ανάλυση έχει βελτιώσει την πρόβλεψη της αγοράς και των τάσεων.

Σχολιάζοντας την επιρροή της στις αγορές, σημείωσε ακόμη, ότι η διαχείριση μεγάλων όγκων δεδομένων από την ΤΝ δίνει περισσότερο χρόνο στους οργανισμούς για λήψη αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η αποτελεσματικότητα, που απορρέει από την χρήση της ΤΝ, μειώνει ανθρώπινα λάθη αλλά και κόστη.

Τέλος, ανέφερε πως η Ευρώπη υστερεί στην ανάπτυξη του ΑΙ λόγω χαμηλής κατανομής του προϋπολογισμού στην ΤΝ και στην έρευνα και καινοτομία, καθώς και λόγω των αυστηρών κανονισμών της ΕΕ σε σύγκριση με τις ΗΠΑ.

Η Μόνικα Ιωαννίδου Πολεμίτη, Member of the Board of Directors, Research and Innovation Foundation (RIF).

Δειτε Επισης

«Ισχυρή εμπιστοσύνη των αμερικανικών εταιρειών στις δυνατότητες της κυπριακής αγοράς... Δεν υπάρχουν όρια»
Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη από τις επαφές στη Νέα Υόρκη για προσέλκυση επενδύσεων-«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον»
Κήρυξε τη λήξη της συνεδρίας του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ο Χριστοδουλίδης-Εμβληματική τελετή με έντονο συμβολισμό (pics)
Τμήμα Φορολογίας: Εργαλείο για αναζήτηση/επαλήθευση του ΑΦΤ των εργοδοτουμένων στο TaxPortal
Μιχάλης Αντωνίου: Χωρίς άμεσες επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία οι δασμοί Ντόναλντ Τραμπ
Αντάλλαξαν εμπειρίες... Εκπαιδευτικό σεμινάριο Γενικού Λογιστηρίου σχετικά με τα προγράμματα «Θάλεια»
Στρατηγική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου AUB συζήτησε ο Ν. Χριστοδουλίδης-Τα επόμενα βήματα για περαιτέρω δραστηριοποίηση
Μεγάλη πτώση... Στον αστερισμό των διεθνών χρηματιστηριών με φόντο τους δασμούς Τραμπ το ΧΑΚ
Έκλεισε το μάτι σε επενδυτικές τράπεζες, επενδυτικά ταμεία και οργανισμούς venture capital στις ΗΠΑ ο Χριστοδουλίδης
Σε εγρήγορση για τους δασμούς Τραμπ το Υπουργείο Οικονομικών-Η ανησυχία για την οικονομία της Κύπρου