Powered by

Σε χαμηλό τριών ετών ο πληθωρισμός-Περιορίστηκε στο 0,6% τον Οκτώβριο

Στο χαμηλότερο σημείο εδώ και τρία και πλέον χρόνια υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο του 2024, ωθούμενος από την μεγάλη πτώση στις τιμές των πετρελαιοειδών.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Οκτώβριο 2024 αυξήθηκε κατά 0,16 μονάδες και έφτασε στις 118,64 μονάδες σε σύγκριση με 118,48 μονάδες τον Σεπτέμβριο 2024.

Ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2024 αυξήθηκε με ρυθμό 0,6%. Πρόκειται για τον χαμηλότερο ετήσιο ρυθμό μεταβολής από τον Μάρτιο του 2021.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2024, ο ΔΤΚ σημείωσε αύξηση 1,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2023 καταγράφηκε στα Πετρελαιοειδή με ποσοστό -12,75% ενώ σε σχέση με το προηγούμενο μήνα καταγράφηκε στα Γεωργικά Προϊόντα με ποσοστό -2,17%

Όσον αφορά τις ποσοστιαίες μεταβολής σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2023, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην κατηγορία Εστιατόρια και Ξενοδοχεία ,ε 5,4%, στα Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα ποτά με 5,0%, ενώ στις Μεταφορές καταγράφηκε μείωση 6,9%.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγιώτου: Χρειάζονται συντονισμένες δράσεις πολιτικής για υγεία, ανθεκτικότητα και παραγωγικότητα των ωκεανών
Μελέτη ILO: Οικονομικά βιώσιμο μέχρι το 2032 το Ταμείο του ΓεΣΥ-Σταθερά θετικό το αποθεματικό
Γ. Παναγιώτου: Η τεχνητή νοημοσύνη και τα ζητούμενα στην αγορά εργασίας-«Να λαμβάνονται υπόψη όλα τα δεδομένα»
Άνοιξε δίαυλος στο πεδίο των επενδύσεων με την Συρία-Πιθανή επίσκεψη επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στην χώρα
Με ζημιές έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Και €12 εκατ. για παραγωγούς με απώλειες άνω του 30% πέραν της έκτακτης βοήθειας €3,5 εκατ. από Ε.Ε.
Στο μικροσκόπιο των συντεχνιών το νέο πλαίσιο εργοδότησης αλλοδαπών-Διαφωνούν με το περιεχόμενο
ΚΕΒΕ: Χαιρετίζει το νέο πλαίσιο ξένο εργατικό προσωπικό-Διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία επιχειρήσεων
Ο φόβος της επιβολής δασμών στην Ε.Ε. από τις ΗΠΑ και οι πικρές αλήθειες του Μάριο Ντράγκι...Μια βαρυσήμαντη παρέμβαση
Με απώλειες έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ