powered by

Υποβάλλει αίτημα στην ΕΚΤ για εξαγορά μετατρέψιμων αξιογράφων κεφαλαίου €130 εκ. η Ελληνική

Αίτηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για εξασφάλιση εκ των προτέρων έγκρισης για εξαγορά όλων των υφιστάμενων Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου ΜΑΚ 1 και ΜΑΚ 2, στο άρτιο περιλαμβανομένων των δεδουλευμένων τόκων, προτίθεται να υποβάλει η Ελληνική Τράπεζα.

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα, τα υφιστάμενα ΜΑΚ 1 και ΜΑΚ 2 ανέρχονται σε €1,6 εκατ. και €128,1 εκατ. αντιστοίχως και αποτελούνται από αξιόγραφα αορίστου διάρκειας χωρίς λήξη με σταθερό επιτόκιο 11% και 10% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2024, αποφάσισε όπως η Τράπεζα προχωρήσει με την υποβολή αίτησης προς την αρμόδια αρχή (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), σύμφωνα με τα Άρθρα 77(1) και 78(1) του Κανονισμού (ΕΕ) 575/2013 σχετικά με τις απαιτήσεις προληπτικής εποπτείας για πιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις επενδύσεων (όπως τροποποιείται κατά καιρούς), για εκ των προτέρων έγκριση για εξαγορά όλων των υφιστάμενων Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου («ΜΑΚ») 1 (ISIN: CY0144170111) και 2 (ISIN: CY0144180110), στο άρτιο περιλαμβανομένων των δεδουλευμένων τόκων, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του Ενημερωτικού Δελτίου ημερομηνίας 30 Σεπτεμβρίου 2013, κατά την επόμενη δυνατή ημερομηνία πληρωμής τόκου».

«Τα υφιστάμενα ΜΑΚ 1 και ΜΑΚ 2 ανέρχονται σε €1,6 εκατ. και €128,1 εκατ. αντιστοίχως, (συνολικά €129,7 εκατ.), αποτελούμενα από αξιόγραφα αορίστου διάρκειας χωρίς λήξη που φέρουν ετήσιο σταθερό επιτόκιο ύψους 11% και 10% αντίστοιχα, πληρωτέο σε τριμηνιαία βάση στο τέλος κάθε τριμήνου. Ημερομηνίες πληρωμής τόκου ορίζονται οι 31 Μαρτίου, 30 Ιουνίου, 30 Σεπτεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου («Ημερομηνίες Πληρωμής Τόκου»)», προσθέτει.

Η αίτηση για εξαγορά των ΜΑΚ 1 και ΜΑΚ 2, τονίζει, υπόκειται σε εποπτική έγκριση.

Περαιτέρω ανακοινώσεις αναφορικά με το θέμα αυτό και οποιεσδήποτε σχετικές εξελίξεις θα γίνουν σε εύθετο χρόνο.

Δειτε Επισης

Πόλος έλξης για διεθνείς φοιτητές η Λευκωσία-Οι παράγοντες που την καθιστούν δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Μειώθηκαν για καταναλωτικά, αυξήθηκαν για δάνεια αγορά κατοικίας-Πώς κινήθηκαν τα επιτόκια τον Μάιο
Η Τράπεζα Κύπρου αναθεωρεί τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» της
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Πέραν των €250.000 οι ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο
Ευρωζώνη: Σημάδια αποκλιμάκωσης για τα επιτόκια δανεισμού τον Μάιο-Τι δείχνει η έκθεση της ΕΚΤ
Εξαγόρασε Hadjipieris Dairy και έρχεται στην Κύπρο η ΟΜΗΡΟΣ-Συνολικές επενδύσεις 30 εκατ. την επόμενη πενταετία