Συζήτησε με Chevron για το «Αφροδίτη» ο Παπαναστασίου-Η πρόοδος για το σχέδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος

Tην πρόοδο των εργασιών αναφορικά με την οριστικοποίηση του Σχεδίου Ανάπτυξης και Παραγωγής για το κοίτασμα «Αφροδίτη» συζήτησαν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, και ο Αντιπρόεδρος της Chevron για θέματα διεθνούς έρευνας και παραγωγής, Frank Cassulo, σε συνάντησή τους σήμερα, Τρίτη στο Abu Dhabi στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης και Συνεδρίου για θέματα ενέργειας ADIPEC 2024.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε ότι «όπως συμφωνήθηκε μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Chevron, έχει ξεκινήσει διαβούλευση, ώστε να υπάρξει κατάληξη σε μια διευθέτηση που να διασφαλίζει την ανάπτυξη του κοιτάσματος ‘Αφροδίτη’, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», προσθέτοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο έλαβε χώρα σήμερα «μια παραγωγική συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Chevron, κατά την οποία συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών των τεχνικών ομάδων που εμπλέκονται στο έργο, ώστε να οριστικοποιηθεί το Σχέδιο Ανάπτυξης και Παραγωγής του κοιτάσματος ‘Αφροδίτη’ και τα επόμενα βήματα».

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Chevron ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εποικοδομητική συζήτηση, την οποία χαρακτήρισε ένα ακόμα βήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Chevron προς την κατεύθυνση της προώθησης της ανάπτυξης του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

«Προσβλέπουμε σε συνέχιση της στενής μας συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία και θέλουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη αυτού του σημαντικού έργου, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Chevron στην ανάπτυξη τέτοιων έργων», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Το όραμα γίνεται πραγματικότητα στο Ολυμπιακό Μέγαρο-Τιμήθηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Κίκης Λαζαρίδης
«Στον αθλητισμό έδωσες και την ψυχή σου...»-Μια βραδιά αφιερωμένη στον ακούραστο υπηρέτη του Ολυμπισμού Κίκη Λαζαρίδη
CEO της Aegean Baltic Bank S.A. ο Αριστείδης Βουράκης-Αναλαμβάνει καθήκοντα τον Οκτώβριο
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα εξαγοράζουν το Foody Market-Θα λειτουργεί υπό την επωνυμία Alphamega Express
Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου ΑΞΕ...Όσα προβλέπει το νομοσχέδιο που ενέκρινε το Υπουργικό και τι δηλώνει ο Κεραυνός
Στο Δ.Σ. της Lordos United Public ο Νίκος Α. Θεοδούλου μετά την αφυπηρέτηση από την PwC
Μεγάλη οικονομική και αγωνιστική στήριξη στην ΑΕΛ από τις πρωτοβουλίες A. Budzinski
Εντατικά τα έργα σε Συνεδριακό Κεντρό και ΑΞΙΚ ενόψει Προεδρίας-Παραδίδονται εντός Σεπτεμβρίου
ERB Cyprialife και ERB Asfalistiki... Παίρνει σάρκα και οστά η συγχώνευση με Hellenic Life και Παγκυπριακή Ασφαλιστική
Θεσπίζεται με σφαγίδα Υπουργικού ο Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου Άμεσων Ξένων Επενδύσεων-«Πρόκειται για θεσμική τομή»