powered by

Στο Υπουργείο Εργασίας οι δύο πλευρές στον κλάδο σκυροδέματος-Υποβάλλει τελική πρόταση ο Παναγιώτου

Υποβάλλει τελική πρόταση για άρση της απεργίας στον κλάδο του έτοιμου σκυροδέματος ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, ο οποίος κάλεσε τις δύο πλευρές σε έκτακτη συνάντηση το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον REPORTER, ο Γιάννης Παναγιώτου κάλεσε τόσο το Σύνδεσμο Έτοιμου Σκυροδέματος, όσο και τις οργανώσεις των εργαζομένων σε μία νέα συνάντηση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει εντός λίγων λεπτών, ώστε να θέσουν επί τάπητος τα δεδομένα, σε μία προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Εργασίας αναμένεται να υποβάλει στις δύο πλευρές την τελική πρόταση επί του θέματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν βλέπει ακτίνα συμφωνίας στο σκυρόδεμα...«Επιστρατεύει» τους βουλευτές για να ασκήσουν την επιρροή τους

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εργασίας, κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του Υπουργείου για το 2025 είχε απευθύνει έκκληση στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών, όπως μεσολαβήσουν σε εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να υπάρξει θετική εξέλιξη στις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για λήξη της απεργίας, που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στον κλάδο έτοιμου σκυροδέματος.

Μετά από ερωτήσεις από τους Βουλευτές, τόσο του ΔΗΣΥ, όσο και του ΑΚΕΛ, για τον χειρισμό της απεργίας, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής θετική έκβαση στις προσπάθειες εξεύρεσης πεδίου συμφωνίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Είπε, ακόμα, ότι «πρέπει και οι δύο πλευρές να χαρακτηρίζονται από υπευθυνότητα», ώστε να μην προκαλείται κόστος στη βιομηχανία. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους Βουλευτές να απευθυνθούν σε όσους έχουν επιρροή, ώστε να συνδράμουν στην εξεύρευση λύσης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «δυστυχώς δεν έχουν δοθεί μέχρι τώρα ενδείξεις, οι οποίες να μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικές για προσέγγιση σε ακτίνα συμφωνίας, έτσι ώστε να υποβληθεί πρόταση για την οποία να εκτιμηθεί ότι θα γίνει και από τις δύο πλευρές αποδεκτή».

Καθώς οι απεργιακές κινητοποιήσεις μπαίνουν στην τέταρτη εβδομάδα, ο Υπουργός σημείωσε ότι «οι δυνατότητες της κυπριακής οικονομίας δεν πρέπει να οδηγούνται στα άκρα εξαιτίας μίας διαφοράς η οποία θα μπορούσε να είχε ήδη επιλυθεί, λόγω του ότι το μέγεθός της είναι μικρό, και το πρόβλημα που δημιουργείται εξαιτίας της διαιώνισής της είναι πολύ μεγαλύτερο».

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Οικιστικά οικόπεδα με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης στην Πάφο από την Altamira Real Estate
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%
Πώς ενδυναμώνει τη θέση της Ελληνικής στον ασφαλιστικό τομέα η απόκτηση της CNP-Αύξηση μεριδίων αγοράς και εσόδων
Ask Wire: Ανοίγει το μετοχικό της κεφάλαιο στο κοινό-Κυπριακή PropTech εταιρεία λανσάρει καμπάνια crowdfunding
Με φόρα από πέρσι... Συνεχίζει σε υψηλές πτήσεις ο τουρισμός-«Προμηνύεται ένα δυναμικό τουριστικό έτος»