Powered by

Γίνεται και χειμερινός τουριστικός προορισμός η Πάφος...Σε λειτουργία περισσότερα από τρία στα δέκα ξενοδοχεία

Το 34% των ξενοδοχειακών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου θα παραμείνουν σε λειτουργία κατά τη χειμερινή περίοδο, σύμφωνα με την αναπληρώτρια Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Έβελυν Κλεάνθους Κωμοδρόμου, η οποία ανέφερε πως το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από ότι συνηθίζεται.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Κωμοδρόμου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια η Πάφος να είναι ανοικτή για τουρισμό και κατά τη χειμερινή περίοδο, σημειώνοντας πως η επαρχία της Πάφου προσφέρεται για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου και για τους ντόπιους και για τους επισκεπτες από άλλες χώρες.

Πρόσθεσε πως κάποια από τα ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου αναμένεται να αναστείλουν τη λειτουργία τους μετά τις εορτές αλλά τα περισσότερα θα παραμείνουν ανοικτά καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Είπε ακόμη πως επειδή υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια σε καταλύματα όπου δεν υπάρχουν εστιατόρια και  άλλες διευκολύνσεις, αυτό βοηθά και τους υπόλοιπους επαγγελματίες της επισιτιστικής βιομηχανίας να παραμείνουν σε λειτουργία.

Ερωτηθείσα για την επισκεψιμότητα κατά το Νοέμβριο στις ξενοδοχειακές μονάδες της Πάφου, η κ. Κωμοδρόμου ανέφερε πως αυτή κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα γύρω στο 65%- 70%. Όσον αφορά την καλοκαιρινή τουριστική σαιζόν αυτή κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρσι γύρω στο 80%.

Επεσήμανε ακόμη πως υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά. Προέτρεψε επίσης το κοινό να επισκεφτεί την Πάφο τη γιορτινή περίοδο αφού τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο θα υπάρχουν ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Δειτε Επισης

ΕΤΑΠ Πάφου: Στόχος η καθιέρωση της Πάφου ως ποιοτικού ολόχρονου τουριστικού προορισμού
Μάνος Μανουσάκης: Αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα για GSI σε αυτή τη φάση του έργου-Το επόμενο βήμα
Α. Σπακουρή: Όχι απλώς ένας τουριστικός προορισμός για τους Κύπριους η Ελλάδα-Γιατί βρίσκεται σταθερά στην κορυφή
Έφυγε από την ζωή ο Σώτος Λοής-«Η Κύπρος αποχαιρετά ένα από τους καλύτερους κτίστες της»
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Κώστας Κουμής: Ζωτικής σημασίας η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο Τρόοδος
Υπογράφηκε η σύμβαση για τα κεντρικά γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού στην Πάφο
Δωρεάν WiFi σε όλες τις παραλίες του Πρωταρά-Συνεργασία Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας με την Cosmos Wireless
The original pan από την Pizza Hut...Ένα ταξίδι που γράφει ακόμη ιστορία, γεμάτη στιγμές