powered by

Διεθνής διάκριση για το Εθνικό Αστεροσκοπείο-Ανακηρύχθηκε Civic Building of the Year

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Κύπρου (Troodos Observatory) έχει ανακηρυχθεί Civic Building of the Year στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής 2024 (World Architecture Festival 2024) που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη Σιγκαπούρη.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη διεθνή αρχιτεκτονική εκδήλωση βραβείων στον κόσμο, αφιερωμένη στον εορτασμό της αρχιτεκτονικής αριστείας.

Το Κυπριακό αρχιτεκτονικό γραφείο Kyriakos Tsolakis Architects συναγωνίστηκαν με τα πιο γνωστά αρχιτεκτονικά γραφεία παγκοσμίως όπως οι Zaha Hadid Architects, BIG, Renzo Piano, Grimshaw, Adjaye Associates, MVRDV και Foster + Partners.

01 Cassandra Elena Nicodemos
Τα αδέρφια Έλενα, Κασσάνδρα και Νικόδημος Κ. Τσολάκης

Η Partner του αρχιτεκτονικού γραφείου, Έλενα Κ. Τσολάκη παρουσίασε ζωντανά το έργο ενώπιον διεθνών καταξιωμένων κριτών, αποτελούμενων από κορυφαίους αρχιτέκτονες και ειδικούς του κλάδου, στο πρόγραμμα βραβείων του φεστιβάλ στο Marina Bay Sands στη Σιγκαπούρη.

Ως έργο χορηγούμενο από ευρωπαϊκά και κυπριακά κονδύλια, ήταν σημαντικό για την ομάδα να δημιουργήσουν ένα μεγάλο θετικό αντίκτυπο. Η φιλοδοξία είναι για έναν προορισμό παγκόσμιας κλίμακας που να εμπνέει τις επόμενες γενιές εξερευνητών να εισέλθουν σε τομείς κρίσιμης σημασίας για το μέλλον του πλανήτη μας.

02 Photo - Dusk by Aaron Miles

Ταυτόχρονα οι αρχιτέκτονες οραματίστηκαν ένα κτίριο-ορόσημο, ένα πόλο έλξης για την περιοχή, προσελκύοντας κόσμο και δημιουργώντας μια μικροοικονομία γύρω από αυτό.

Η αρχιτεκτονική του εναρμονίζεται απόλυτα με τη φύση, με το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου να αντανακλά τον ουρανό, έχοντας ως στόχο να φέρει στο επίκεντρο τον σκοπό του κτιρίου: την παρατήρηση του σύμπαντος.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Κυριάκο Τσολάκη και σήμερα διευθύνεται από τα παιδιά του: Έλενα Κ. Τσολάκη, Νικόδημος Κ. Τσολάκη και Κασσάνδρα Κ. Τσολάκη.

Το γραφείο συνεχίζει να δραστηριοποιείται σε σημαντικά έργα και master-plans, τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς.

03 Photo - Aerial view by Aaron Miles

Δειτε Επισης

Μοναδικές ευκαιρίες για κατοικίες και διαμερίσματα σε Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο από την Altamira Real Estate
Τσ. Γουλφ: Καταλύτης για προσέλκυση διεθνούς ενδιαφέροντος και εμπιστοσύνης η ένταξη της Κύπρου στο Visa Waiver Program
Οικιστικά ακίνητα προς πώληση από την AstroBank
Αναστάζια Χατζηγιάννη: Οι γυναίκες στους κλάδους STEAM και το κομβικό σημείο στρατηγικής και συναλλαγών
M. Αντωνίου: Γιατί το «e-kalathi» δεν οδηγεί στη φθηνότερη υπεραγορά-Η ατυχής επιλογή προϊόντων και η πρώτη αποτίμηση
Μάριος Ταννούσης: Ανέδειξε τον ρόλο της Κύπρου στα επενδυτικά δρώμενα της περιοχής το Investopia Global Mediterranean
Ν. Χριστοδουλίδης: Μεγάλη τιμή για την Κύπρο ο διορισμός Καζάκου ως γ.γ. του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου
Βραβείο Europa Nostra στην Παλιά Δημοτική Αγορά Λευκωσίας-Κάλεσμα προς το κοινό να ψηφίσει την Αγορά στα Βραβεία Κοινού
Συμφόρηση απόψεων για το άνοιγμα της Μακαρίου...«Πρέπει να είναι προορισμός και όχι κέντρο διέλευσης»
Η Copper Island επίσημα στη Λεμεσό-Νέο σενάριο στην παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία γράφεται στην Κύπρο(pics)