Powered by

Ικανοποίηση Μάκη Κεραυνού για τον ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της Κύπρου εντός της Ε.Ε.

Ικανοποίηση για αποτελέσματα της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, «που φέρνουν την Κύπρο να έχει τον ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ όσον αφορά το 3ο τρίμηνο του 2024», ο οποίος ανήλθε στο 3,8%, σε ετήσια βάση, εκφράζει ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.  

«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν την ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας απέναντι στις  προκλήσεις και επιβεβαιώνουν με τον πιο πειστικό τρόπο την ορθότητα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης», υπογραμμίζει ο κ. Κεραυνός, σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα «Χ».

Ο Υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι «η πολιτική αυτή θα συνεχίσει να υλοποιείται χωρίς παρεκκλίσεις, για την επίτευξη των στόχων της Κυβέρνησης, διασφαλίζοντας την οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια του βιοτικού επίπεδου των πολιτών».

Σε προηγούμενη ανάρτηση του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο επικαλείται την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, αναφέρεται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το 3ο τρίμηνο του 2024 υπολογίζεται στο 3,8% (στοιχεία εποχικά διορθωμένα), σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023 και στο 1,0% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2024. Σημειώνει ότι για το 1ο ενιάμηνο του 2024 ο ρυθμός εκτιμάται στο 3,7%.

Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει επίσης ότι, «σύμφωνα και με αντίστοιχα στοιχεία της Eurostat, ο ρυθμός ανάπτυξης της Κύπρου για το 3ο τρίμηνο του 2024 είναι ο υψηλότερος ανάμεσα στα Κράτη Μέλη, και πολύ υψηλότερος, σχεδόν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και της ΕΕ που είναι στο 0,9% και 1,0% αντίστοιχα».

Δειτε Επισης

Καταναλωτές: Αυξημένο το επίπεδο των τιμών-Καμία ελπίδα για μείωση το 2025
Στο 1,8% ο πληθωρισμός για το 2024-Μικρή άνοδος τον Δεκέμβριο
Πόσο θα αυξηθούν μισθοί και συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων και κρατικών αξιωματούχων λόγω ΑΤΑ
Ηλεκτρονική καταγραφή όρων εργασίας στο ΕΡΓΑΝΗ-Οι υποχρεώσεις των εργοδοτών
Μιχάλης Αντωνίου: Τα ανοικτά εργασιακά ζητήματα του 2025 και πώς θα τα προσεγγίσει η ΟΕΒ
Με ετήσια κέρδη 58% έκλεισε το 2024 το ΧΑΚ
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ψήφος εμπιστοσύνης της οικονομικής πολιτικής οι αναβαθμίσεις-Οφέλη για επιχειρήσεις και νοικοκυριά
Μ. Αντωνίου: Να τελειώνουμε με τα αντιπαραγωγικά κατάλοιπα και να ξεμπερδεύουμε με τα αντιαναπτυξιακά βαρίδια
Οι σημαντικότερες οικονομικές εξελίξεις του 2024-Αναβαθμίσεις, ανάπτυξη, εργασιακή κρίση και ενεργειακά
Με οριακά κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ τη Δευτέρα