powered by

Φως στην άκρη του τούνελ στον κλάδο παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος-Αποδέχθηκαν το πλαίσιο διαπραγμάτευσης

«Θετική εξέλιξη» χαρακτηρίζει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, την αποδοχή από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τον εργοδοτικό σύνδεσμο του πλαισίου διαπραγμάτευσης, σε γραπτή του δήλωση σχετικά με την κατάσταση στον κλάδο παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος.

Ο Υπουργός σημειώνει ότι, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συνεχίζει τις προσπάθειες για την επαναφορά της ομαλότητας στον κλάδο παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος.

«Προς την κατεύθυνση αυτή, κατά τις προηγούμενες ημέρες τέθηκε ενώπιον των κοινωνικών εταίρων του κλάδου συγκεκριμένο πλαίσιο διαπραγμάτευσης που αποτυπώνει τα δεδομένα και τις συγκλίσεις για να διευκολύνει τα επόμενα βήματα της διαδικασίας», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου, το διαπραγματευτικό πλαίσιο «έγινε εκατέρωθεν αποδεκτό», σημειώνοντας ότι η αποδοχή του από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τον εργοδοτικό σύνδεσμο «αποτελεί μια θετική εξέλιξη που σηματοδοτεί την ύπαρξη κοινού εδάφους μεταξύ των δύο πλευρών».

Το Υπουργείο Εργασίας, προσθέτει, «θα συνεχίσει να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που διαθέτει για να επιτευχθεί η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στον κλάδο παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, σύμφωνα με την διαχρονική εμπειρία και τις καλές πρακτικές των εργασιακών σχέσεων και της οικοδομικής βιομηχανίας».

Η διατήρηση της εφαρμογής απεργιακών μέτρων λειτουργεί περιοριστικά για τον κοινωνικό διάλογο και την συλλογική διαπραγμάτευση μεταξύ των μερών, λέει ο κ. Παναγιώτου.

Ωστόσο, αναφέρει, το Υπουργείο καλεί την εργοδοτική και την συνδικαλιστική πλευρά να συμμετάσχουν στην εκ του σύνεγγυς προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών καταθέτοντας τις θέσεις τους εποικοδομητικά, έτσι ώστε να επιτευχθεί η κατάληξη σε μια κοινά αποδεκτή και αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Εξάλλου, ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Έτοιμου Σκυροδέματος, σε ανακοίνωσή του, καλεί έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του την Πέμπτη μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, για ενημέρωση, συζήτηση και λήψη συλλογικής απόφασης για τις επόμενες ενέργειές τους.

Σε ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι, μετά από σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, «όπου δόθηκαν διευκρινίσεις επί του πλαισίου διαπραγμάτευσης, διαφαίνεται η δυνατότητα συζήτησης των θέσεων του Συνδέσμου για τον τρόπο εφαρμογής της υπερωριακής αποζημίωσης».

Σημειώνει ότι «εν όψει τούτου», καλεί την Πέμπτη έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του προς ενημέρωση, συζήτηση και λήψη συλλογικής απόφασης για τις επόμενες ενέργειές τους.

Δειτε Επισης

Κέντρο Φροντίδας και κατοικιών για ΑμεΑ συνολικού προϋπολογισμού μέχρι €2 εκατ. από τον όμιλο Eurobank
Θ. Μιχαηλίδης: Ανάγκη για ανοίγματα και σε άλλες δυνητικές αγορές...Μπορεί να γίνει αντίστοιχη με του Η.Β. η γερμανική
Το νέο κατάστημα Starbucks στην Σταυρού άνοιξε τις πόρτες του-Έμφαση στην αισθητική και στη συνολική εμπειρία (photos)
Η Gordian παρουσιάζει 19 διαμερίσματα στο Λατσί με τιμές από €57.000
Bazaraki & AskWire: Τι αποκαλύπτουν τα δεδομένα για την αγορά ακινήτων στην Κύπρο (podcast)
Ένα «e-kalathi» στη μέγγενη της αγοράς που απογοήτευσε λιανέμπορους και καταναλωτές
Σώτος Τρικωμίτης: Μπάχαλο με τις χορηγίες για την ηλεκτροκίνηση, εξαντλήθηκαν σε μερικά δευτερόλεπτα
Το μεγαλύτερο deal της REMU, ο στόχος που ξεπέρασε και η επένδυση μαμούθ που ετοιμάζει η Columbia στο Secret Valley
Απαντά για Aqua Residences το Τμ. Περιβάλλοντος-Θετική γνωμοδότηση υπό αυστηρότατους όρους και προϋποθέσεις
Περισσότερα από 80 έργα κόστους άνω του €1 δις για την πόλη και επαρχία Λευκωσίας-Οι ανακοινώσεις Χριστοδουλίδη