powered by

Πρόγραμμα χρηματοοικονομικών στα γυμνάσια για έκτη χρονιά με τη στήριξη του Συνδέσμου Τραπεζών

Για έκτη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Τραπεζών σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό JA Cyprus, εφαρμόζει το πρόγραμμα χρηματοοικονομικής γνώσης «Οικονομικά για την Επιτυχία», το οποίο απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές Γ’ Τάξης Γυμνασίων.
Οι φετινοί αριθμοί

Κατά τη φετινή διοργάνωση το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 21 Γυμνάσια και σε αυτό θα συμμετάσχουν συνολικά 840 μαθήτριες και μαθητές. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αποτελεί συνδυασμό γνώσης, διαδραστικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιού με σκοπό τη μεταφορά βασικών πληροφοριών για έννοιες που αφορούν την οικονομία, το χρήμα, τον δανεισμό, τις κάρτες, τις επιλογές των καταναλωτών και την αγορά εργασίας.

Μάλιστα, το πρόγραμμα υλοποιείται χάρη στην εθελοντική συμμετοχή 40 επαγγελματιών που εργάζονται σε τράπεζες-μέλη του Συνδέσμου Τραπεζών.

Οι επαγγελματίες, αφήνουν το γραφείο και σε συνεργασία και συνεννόηση με τους εκπαιδευτικών στα σχολεία εφαρμόζουν το πρόγραμμα «Οικονομικά για την Επιτυχία», το οποίο είναι εγκεκριμένο και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σημαντικό βήμα για την Κύπρο

Ταυτόχρονα, Σύνδεσμος Τραπεζών χαιρετίζει την ένταξη μαθήματος Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης στα Γυμνάσια.

Αποτελεί διαχρονική θέση του οργανισμού μας ότι οι χρηματοοικονομικές γνώσεις αποτελούν βασικό εφόδιο για τους μαθητές όλων βαθμίδων και κυρίως στη σημερινή εποχή με τις πολυεπίπεδες προκλήσεις υπό το πρίσμα του ψηφιακού κόσμου, της τεχνολογίας και της απεριόριστης πρόσβασης σε πληροφόρηση.

Οι ανεπτυγμένες οικονομίες και κοινωνίες στον πλανήτη, επενδύουν στη χρηματοοικονομική εκπαίδευση με πολυεπίπεδες δράσεις για τους πολίτες όλων των ηλικιών.

Κατά συνέπεια και η χώρα οφείλει να εμπλουτίζει τις δράσεις και τα προγράμματα χρηματοοικονομικών που προσφέρει τόσο σε παιδιά και νέους όσο και σε ενήλικες.

Δειτε Επισης

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Άνοδος στην καθαρή ζήτηση επιχειρηματικών δανείων πρώτη φορά από το 2021
Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ellinas Finance ο Κωνσταντίνος Σερβός
Τράπεζα Κύπρου: Επιτυχές το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών-Τα συνολικά δικαιώματα ψήφου και το συνολικό κεφάλαιο
Κεντρική Τράπεζα: Τρίτη έκθεση για χαρτοφυλάκια μη νομισματικής πολιτικής σχετικά με το κλίμα
Οι αυξομειώσεις σε δάνεια και καταθέσεις τον Μάιο...Τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας
Μ. Χριστοδουλίδης: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΧΑΚ και στην οικονομία η πρόθεση εισαγωγής μετοχών της Eurobank στο Χρηματιστήριο
Oscar Arce (ΕΚΤ): Η γήρανση του πληθυσμού οδηγεί σε χαμηλότερα, ακόμα και αρνητικά, επιτόκια
Πρώτη στην μείωση δανείων «σταδίου 2» στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος στα τέλη 2024
Καθοδήγηση ΣΥΚΑΛΑ για πληρωμή από το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης-Ακυρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση
Τράπεζα Κύπρου: Αλλαγή στην σύνθεση της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού & Αμοιβών