Στην Ιταλία η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας της Κύπρου

Η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας της Κύπρου είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, καθώς βρίσκεται στο Τορίνο της Ιταλίας για να συμμετάσχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυερβοασφάλειας (European Cyber Security Challenge 2024 (ECSC)).

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν 31 χώρες, με άτομα ηλικίας 14-26 χρονών, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες, επαγγελματίες, hackers, αλλά και αυτοδίδακτους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Η Κυπριακή αποστολή αποτελείται από τους: Οδυσσέας Σταύρου (Αρχηγός Ομάδας), Χρίστο Φαλά (Υπαρχηγό), Χριστόδουλο Σωτηρίου, Στυλιανό Αναστασίου, Joseph Μοδέστου, Ειρηναίο Βρυώνη, Ευάγγελο Λιουδάκης, Μάριο Καϊλή, Κωνσταντίνο Σάββα και Γιώργο Μαυρονικόλα. Την ομάδα θα συνοδεύουν οι μέντορες: Κυριάκος Γεωργίου και Γιώργος Μιχαήλ. Η εθνική ομάδα επιλέχθηκε μέσω του Παγκύπριου Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας (Cyprus Cyber Security Challenge (CCSC)).

Η ομάδα των ταλαντούχων φοιτητών και μαθητών, υπό την καθοδήγηση του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS), της Ομάδα Κυβερνοασφάλειας CyberMouflons και με τη στήριξη της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας, θα εκπροσωπήσει την Κύπρο σε αυτόν τον σημαντικό διαγωνισμό.

Πριν από την αναχώρησή τους, τα μέλη της ομάδας συμμετείχαν σε μια εντατική προπονητική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στο ICT Academy Επιτρόπου Επικοινωνιών. Η προπόνηση επικεντρώθηκε σε σενάρια πραγματικών κυβερνοεπιθέσεων, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ομαδική εργασία και τη συνεργασία, προκειμένου να αναπτυχθούν οι απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς κυβερνοασφάλειας υψηλού επιπέδου.

Από τους 12 συνολικά συμμετέχοντες, οι 6 συμμετείχαν με φυσική παρουσία, ενώ οι υπόλοιποι 6 απομακρυσμένα καθώς βρίσκονται στο εξωτειρκό σαν φοιτητές, δημιουργώντας μια δυναμική ομάδα με επαγγελματίες του τομέα της κυβερνοασφάλειας, φοιτητές και μαθητές λυκείου.

Στόχος η ανάδειξη του κυπριακού ταλέντου
Το European Cyber Security Challenge 2024 διεξάγεται από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου και συγκεντρώνει τις καλύτερες ομάδες κυβερνοασφάλειας από όλη την Ευρώπη. Η συμμετοχή της Κυπριακής ομάδας στο ECSC αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη του κυπριακού ταλέντου στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και την ενίσχυση της θέσης της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη της κυβερνοασφάλειας.

Ευχαριστίες
Η διοργάνωση CCSC24 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας, του Επιτρόπου Επικοινωνιών μέσω της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και της Αστυνομίας Κύπρου καθώς και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Χορηγοί της εθνικής διοργάνωσης είναι η Deloitte, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, η Grant Thornton, η KPMG, η Odyssey Cybersecurity, η Oracle, η QSecure και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Δειτε Επισης

Στην Ιταλία η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας της Κύπρου
Πράσινο Υπουργικού για αγορά 100.000 ηλεκτρονικών ταυτοτήτων-Θα διατεθούν δωρεάν οι 30.000
Google: Με απόφαση δικαστηρίου ανοίγει το app store της στον ανταγωνισμό
Ενισχύουν τις σχέσεις τους στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας Κύπρος και Ιαπωνία-Μνημόνιο συνεργασίας
Ανοίγει η πόρτα του ΧΑ για νέες εισαγωγές εταιρειών πληροφορικής-Το «ράλι» εσόδων του εξαμήνου
Google: Γιατί επενδύει ένα δις δολάρια στην Ταϊλάνδη
Νέες λύσεις για θωράκιση της κυβερνοασφάλειας στο 4ο Cyber Security Conference (video)
Υφυπουργείο Καινοτομίας: Κυβερνοεπιθέσεις κατά 78% των κυπριακών επιχειρήσεων
27η παγκοσμίως στο Global Innovation Index 2024 η Κύπρος-«Σε σταθερή πορεία προόδου και εκσυγχρονισμού»
Με ποια κριτήρια επιλέγουν παροχέα κινητής τηλεφωνίας οι καταναλωτές στην Κύπρο-Το επίπεδο ικανοποίησης