Νέα κανονικότητα στην κατανομή περιουσιακών στοιχείων

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε μία φάση μετάβασης, καθώς οι κεντρικές τράπεζες προχωρούν σε αυξήσεις επιτοκίων για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του πληθωρισμού και των αναταράξεων στις αγορές.

Αυτή η νέα κατάσταση επηρεάζει τις στρατηγικές των επενδυτών και τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις. Ταυτόχρονα, οι αγορές αναζητούν τρόπους προσαρμογής σε αυτό το νέο περιβάλλον, εξετάζοντας πώς θα επηρεάσουν τα οικονομικά θεμελιώδη και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Το νέο φυσιολογικό είναι τα υψηλότερα επιτόκια πολιτικής και οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων. Γεγονός, που δημιουργεί διάφορα δυνητικά τρωτά σημεία για τις αγορές και τις οικονομίες.

Τα υψηλότερα επιτόκια σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα δημόσιου χρέους έχουν δημιουργήσει πιο σκληρή δημοσιονομική δυναμική και μειωμένο περιθώριο πολιτικής σε περίπτωση μελλοντικών σοκ.

Τα υψηλότερα επιτόκια σημαίνουν επίσης ότι οι υπεύθυνοι για την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων θα στρέφονται όλο και περισσότερο προς τις πιστώσεις και τις εναλλακτικές λύσεις κατά τη δημιουργία χαρτοφυλακίων.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: Θα δημιουργήσει αυτό τρωτά σημεία για τις αγορές μετοχών, ή μήπως υπάρχουν συναρπαστικές ευκαιρίες στην Τεχνητή Νοημοσύνη και αλλού που σημαίνουν ότι αυτή τη φορά θα είναι πραγματικά διαφορετικά;

Ο Derry Pickford που εργάζεται στον τομέα των χρηματοοικονομικών επί 25 χρόνια θα δώσει την απάντηση στο προσεχές 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ.

Ο λόγος για τον Global Head of Asset Allocation της Aon.Ο Derry ηγείται της Global Asset Allocation Team της Aon, η οποία είναι υπεύθυνη για την επενδυτική στρατηγική της Aon Wealth και οικονομικές εκτιμήσεις, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και τις παραδοχές της κεφαλαιαγοράς. Εντάχθηκε στην Aon το 2017 και έχει να μοιραστεί με το κοινό βιώματα και εμπειρίες με μια μακρά καριέρα.

Εξελίξεις και στρατηγικές συμμόρφωσης στην κορυφαία διοργάνωση

Το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ θα εξετάσει την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2024 στο Hilton Nicosia τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, τις στρατηγικές συμμόρφωσης, καθώς και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των συνταξιοδοτικών ταμείων στην Κύπρο και πέραν αυτής.

Το Φόρουμ θα εστιάσει στις τοπικές και διεθνείς τάσεις στο συνταξιοδοτικό οικοσύστημα. Μέσω λεπτομερών αναλύσεων και παρουσιάσεων από κορυφαίους ομιλητές, το Συνέδριο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σημαντικές προκλήσεις του τομέα και να αποκτήσουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε όλα τα νεότερα σχετικά με την κατανομή περιουσιακών στοιχείων, ζητήματα επάρκειας συνταξιοδότησης και ακούστε από κοντά τις απόψεις εμπειρογνωμόνων σχετικά με πιθανές λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού παροχών και της επικοινωνίας με τους εργαζομένους. Μάθετε, ακόμη, για τις απαιτήσεις που υιοθετήθηκαν στην ΕΕ, τις οδηγίες της και τα ευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά ταμεία αλλά και το σχέδιο που ενεργοποιήθηκε για επίτευξη του Net Zero.

Πώς θα αντιδρούσατε εάν ένα ακραίο γεγονός επηρέαζε τα χαρτοφυλάκια των πελατών σας; Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιήσει διάφορα πραγματικά σενάρια για να δώσει απαντήσεις στο πλαίσιο άλλης μιας συζήτησης που θα αναμένεται να εμπνεύσει το κοινό κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης διοργάνωσης.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Μέλη διαχειριστικών επιτροπών Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως
  • Διευθυντικό Προσωπικό
  • Συμβούλους Ταμείων
  • Διαχειριστές κεφαλαίων
  • Χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά γραφεία
  • Δικηγόρους και νομικούς σύμβουλους
  • Αναλογιστικούς οίκους
  • Αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
  • Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

  • Οργανωτές: AON & IMH
  • Χορηγοί (μέχρι σήμερα): Alpha Bank Cyprus, Eurobank Cyprus, Hellenic Bank
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness, Reporter

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στην μετοχική σύνθεση της Τράπεζας Κύπρου-Πώλησε το 3% των μετοχών της η CarVal
Στα κορυφαία 500 πανεπιστήμια παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Κύπρου-Η νέα κατάταξη
Νέα κανονικότητα στην κατανομή περιουσιακών στοιχείων
Ο ρόλος της TN στην αναδιαμόρφωση των οργανωτικών αναγκών
KEAN: Στηρίζει την Europa Donna και ρίχνει φως στα σημάδια του καρκίνου του μαστού
Τελετή απονομής Πιστοποίησης Εκπαιδευτών STEAME Teacher Facilitator
Συναντήσεις ΙδΕΚ με χρηματοδοτικούς οργανισμούς έρευνας και καινοτμίας της Ιαπωνίας για σχεδιασμό κοινών προσκλήσεων
Χρ. Πατσαλίδης: Το μήνυμα στις τράπεζες και ο κίνδυνος διάβρωσης της εικόνας και της φήμης τους
Το AI και το μέλλον των επιχειρήσεων στο Limassol Economic Forum
Αγώνας Αγάπης 2024: H Lexus Cycling Dream Team ποδηλατεί και φέτος για καλό σκοπό