Uganda Mission Vol. 3: Η XM έγραψε ένα νέο κεφάλαιο προσφοράς στην τοπική κοινότητα

Η XM, ηγετική εταιρεία του κλάδου των επενδυτικών υπηρεσιών, με την τρίτη ανθρωπιστική αποστολή της στην Ουγκάντα, απέδειξε για άλλη μια φορά τη δέσμευσή της στις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η αποστολή αυτή σηματοδοτεί τη συνέχιση του σημαντικού έργου της XM στις τοπικές κοινότητες της αφρικανικής χώρας, το οποίο ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια. Η φετινή αποστολή, που περιλάμβανε πολλούς σταθμούς, στόχευε στη βελτίωση των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, τη στήριξη ιατρικών πρωτοβουλιών και την παροχή απαραίτητων προμηθειών σε όσους έχουν ανάγκη, βελτιώνοντας σημαντικά τη ζωή της τοπικής κοινότητας.

460A2309

Ο πρώτος σταθμός της αποστολής ήταν το σχολείο Young Comrades στην περιφέρεια Γουακίσο, όπου γιορτάστηκε η ολοκλήρωση μιας νέας τριώροφης πτέρυγας, η οποία αποτελεί το πιο φιλόδοξο έργο της XM στην Ουγκάντα μέχρι σήμερα.

Η νέα πτέρυγα φιλοξενεί πάνω από 500 μαθητές, προσφέροντάς τους ποιοτική εκπαίδευση σε έναν πλήρως εξοπλισμένο χώρο, ενώ παράλληλα δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης στους εκπαιδευτικούς της Ουγκάντα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η ομάδα της XM μοίρασε επίσης φορητούς υπολογιστές στους δασκάλους του σχολείου καθώς και τρόφιμα, ρούχα και άλλα απαραίτητα είδη για τα παιδιά. Επιπλέον, σε μια κίνηση αλληλεγγύης, η εταιρεία διοργάνωσε εορταστικό γεύμα για όλους τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου.

CH3A5248

Ο επόμενος σταθμός ήταν το χωριό Μόντε, όπου συναντήθηκαν με τους μαθητές που έχουν λάβει υποτροφίες από την XM για να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης. Η ακλόνητη αφοσίωση της XM σε αυτούς τους μαθητές, που αναδεικνύει την πίστη της εταιρείας στην ενδυνάμωση της νεολαίας μέσω της εκπαίδευσης, αποτελεί απόδειξη της επωφελούς επίδρασης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η αποστολή περιλάμβανε επίσης την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από τον Παιδίατρο Δρ. Αργύρη Αργυρίου και τον Ορθοπεδικό Χειρουργό Δρ. Σόλωνα Κλεάνθους, οι οποίοι εξέτασαν τα παιδιά της περιοχής και χορήγησαν εμβόλια. Η επίσκεψη στο Μόντε ολοκληρώθηκε με ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως τραγούδι, χορό, εκπαιδευτικά παιχνίδια, καθώς και έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ο τελευταίος σταθμός της αποστολής ήταν το σχολείο Άγιος Δημήτριος, όπου ο Δρ. Αργυρίου και ο Δρ. Κλεάνθους επίσης παρείχαν ιατρικές υπηρεσίες με τη διενέργεια εμβολιασμών και την εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα υγιεινής. Στη συνέχεια, η δράση μεταφέρθηκε στην κουζίνα του σχολείου, η οποία αποτελεί δωρεά της XM που πραγματοποιήθηκε το 2019. Εκεί, ετοιμάστηκαν γεύματα για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Μετά το γεύμα, η ομάδα οργάνωσε δραστηριότητες που χάρισαν χαρά και γέλιο στους μαθητές του σχολείου.

CH3A5660

Καθώς η ΧΜ συνεχίζει να αναπτύσσει την παρουσία της και να ενδυναμώνει τη θετική συμβολή της στην Ουγκάντα, η εταιρεία επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών των τοπικών κοινοτήτων μέσω εκπαιδευτικών, ιατρικών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Οι συνθήκες ζωής των παιδιών που είναι στα οικοτροφεία έχουν βελτιωθεί πολύ με τη βοήθεια της XM, αλλά για να βοηθηθούν ακόμα περισσότερα παιδιά είναι σημαντικό ο κόσμος να υποστηρίξει την πρωτοβουλία αυτή μέσω του προγράμματος αναδοχής παιδιών της ομάδας ΑΓΑΠΗΣ ΧΕΡΙΑ, που προσφέρει οικονομική, υλική και ηθική ενίσχυση στα σχολεία.

CH3A5038

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της XM, μπορείτε να ακολουθήσετε τις αντίστοιχες σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook: XM Culture και Instagram: @xmculture).

Δειτε Επισης

Εκδήλωση για τα δύο χρόνια δράσεων του Cyprus Environment Foundation
Σειρά επαφών Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία-Διερεύνησε συνεργασίες
SkillsCyprus 2024: Για ταλαντούχους νέους και ταλαντούχες νέες
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Επέκταση του campus με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις (photos)
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Να αρχίζει από νωρίς η χρηματοοικονομική επιμόρφωση των παιδιών
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης: Μοχλός ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής για την Kύπρο
Ολόκληρη η κυπριακή επιχειρηματική πραγματικότητα σε 412 σελίδες-Οι 1000+μεγαλύτερες εταιρείες στην Κύπρο
Uganda Mission Vol. 3: Η XM έγραψε ένα νέο κεφάλαιο προσφοράς στην τοπική κοινότητα
«Περπατώ με τους Ρευματοπαθείς»: Εκδήλωση στις 12 Οκτωβρίου από τον Σύνδεσμο Ρευματοπαθών Κύπρου
Έκκληση Βύρα σε Χριστοδουλίδη για Πανεπιστημιακή Σχολή στη Λάρνακα-Τι είπε για μαρίνα και λιμάνι