Έκκληση Βύρα σε Χριστοδουλίδη για Πανεπιστημιακή Σχολή στη Λάρνακα-Τι είπε για μαρίνα και λιμάνι

Έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λάρνακα, απηύθυνε ο Δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Βύρας, κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η συνεδρία της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, και κατά τη διάρκειά της οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη μελέτη βιωσιμότητας της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ που προγραμματίζεται στη Λάρνακα, καθώς και για τον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων σχετικά με την υλοποίηση του έργου».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε πως «παρουσιάστηκε το τελευταίο στάδιο πριν την οριστική απόφαση της Κυβέρνησης για τη σχολή. Η μελέτη βιωσιμότητας έχει ήδη αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών και αναμένουμε την έγκρισή της», ανέφερε, και πρόσθεσε πως «είναι καθοριστικό να συμπεριληφθεί το έργο στον προϋπολογισμό του κράτους για το 2025, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε άμεσα».

Ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση «στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει άμεσα σε αυτή τη διαδικασία, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος», σημειώνεται.

Επιπλέον, η Επιτροπή συζήτησε την πρόοδο του έργου της ενιαίας Ανάπτυξης του Λιμανιού και Μαρίνας της Λάρνακας, με τον Δήμαρχο να αναφέρεται στη συνάντηση που είχε η ad hoc επιτροπή με τον Υπουργό Μεταφορών.

Αφού τόνισε την ανάγκη «για ξεκάθαρη τοποθέτηση σχετικά με την εισαγωγή πλαφόν στο λιμάνι» ο κ. Βύρας είπε πως «το μέλλον του λιμανιού δεν πρέπει να εξαρτάται από αποφάσεις που δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της Λάρνακας. Αναμένουμε από τον Υπουργό να επιβεβαιώσει ότι το πλαφόν δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη του λιμανιού», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμα ότι «αναμένουμε γραπτώς τα συμφωνηθέντα και θα εργαστούμε άμεσα για την υλοποίηση των πρώτων έργων στο λιμάνι - μαρίνα».

Δειτε Επισης

Εκδήλωση για τα δύο χρόνια δράσεων του Cyprus Environment Foundation
Σειρά επαφών Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία-Διερεύνησε συνεργασίες
SkillsCyprus 2024: Για ταλαντούχους νέους και ταλαντούχες νέες
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Επέκταση του campus με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις (photos)
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Να αρχίζει από νωρίς η χρηματοοικονομική επιμόρφωση των παιδιών
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης: Μοχλός ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής για την Kύπρο
Ολόκληρη η κυπριακή επιχειρηματική πραγματικότητα σε 412 σελίδες-Οι 1000+μεγαλύτερες εταιρείες στην Κύπρο
Uganda Mission Vol. 3: Η XM έγραψε ένα νέο κεφάλαιο προσφοράς στην τοπική κοινότητα
«Περπατώ με τους Ρευματοπαθείς»: Εκδήλωση στις 12 Οκτωβρίου από τον Σύνδεσμο Ρευματοπαθών Κύπρου
Έκκληση Βύρα σε Χριστοδουλίδη για Πανεπιστημιακή Σχολή στη Λάρνακα-Τι είπε για μαρίνα και λιμάνι