powered by

Συνεργασία κλάδου ακινήτων και τραπεζικών ιδρυμάτων προς όφελος της οικονομίας

Συνάντηση μεταξύ του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου, με στόχο τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων που αφορούν και επηρεάζουν τόσο τον τραπεζικό τομέα όσο και των ακινήτων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του νέου προέδρου του Συνδέσμου Τραπεζών κ. Αριστείδη Βουράκη, του Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου, κ. Μιχάλη Καμμά, της Ανώτερης Λειτουργού του Νομικού Τμήματος, κας. Σοφίας Ιωάννου, του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών κ. Γιάννη Μισιρλή και μέλών του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, βρέθηκε η ανάγκη ευθυγράμμισης των οδηγιών ελέγχου των εισερχόμενων εμβασμάτων με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλότερη λειτουργία της αγοράς.

Συζητήθηκαν επίσης οι επιπτώσεις στον κλάδο από τα προβλήματα στην εκταμίευση στεγαστικών δανείων σε περιπτώσεις όπου δεν έχει εκδοθεί ακόμη η άδεια οικοδομής, καθώς επίσης και η σημασία που έχουν οι τραπεζικές διευκολύνσεις στους παραγωγικούς φορείς της οικονομίας, όπως είναι ο τομέας ανάπτυξης των ακινήτων.

developerssyndesmostrapezon2

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών κ. Γιάννης Μισιρλής επεσήμανε πως μέσω της συνεργασίας και του διαλόγου ανάμεσα στους δύο Συνδέσμους μπορεί να διασφαλιστεί μία υγιής και αποδοτική σχέση μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων και του κλάδου των ακινήτων, με σημαντικά οφέλη, πρωτίστως για την κυπριακή οικονομία.

Δειτε Επισης

Μετονομάζεται σε «Γλαύκος Κληρίδης» το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου-Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αναβάθμισης
Εγκαταστάσεις και υποδομές μιας επένδυσης μεγατόνων στην καρδιά της καινοτομίας-Τι θα έχει το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο
Επιθεώρησε τις εργασίες στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού ο Α.Βαφεάδης-Το κόστος και οι φάσεις του έργου
Προνομιακές επιλογές σε κατοικίες και διαμερίσματα σε Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο από την Altamira Real Estate
Τα κίνητρα στους επενδυτές για το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο-Ένας ζωντανός κόμβος καινοτομίας
Έτσι έγινε το «Σπύρος Κυπριανού»... Ξενάγηση στους πλήρως αναβαθμισμένους χώρους του σταδίου(pics)
Μειώνονται οι άδειες οικοδομής, αλλά αυξάνεται η αξία και το εμβαδόν τους
Αλ. Βαφεάδης: Πολύ χαμηλότερο το κόστος αναβάθμισης του «Σπύρος Κυπριανού» από τα οφέλη-«Αξίζει κάθε ευρώ που ξοδεύτηκε»
Απαντά σε Χατζηπαντέλα και ΝΕΔΗΣΥ το Υπουργείο Εσωτερικών-«Το στεγαστικό δεν λύνεται με μαγικά ραβδιά»
Προχωρούν οι εργασίες για τα υψηλής τεχνολογίας νέα κεντρικά γραφεία της MSC στη Λεμεσό (photos)