Συνεργασία κλάδου ακινήτων και τραπεζικών ιδρυμάτων προς όφελος της οικονομίας

Συνάντηση μεταξύ του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου, με στόχο τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων που αφορούν και επηρεάζουν τόσο τον τραπεζικό τομέα όσο και των ακινήτων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του νέου προέδρου του Συνδέσμου Τραπεζών κ. Αριστείδη Βουράκη, του Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου, κ. Μιχάλη Καμμά, της Ανώτερης Λειτουργού του Νομικού Τμήματος, κας. Σοφίας Ιωάννου, του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών κ. Γιάννη Μισιρλή και μέλών του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, βρέθηκε η ανάγκη ευθυγράμμισης των οδηγιών ελέγχου των εισερχόμενων εμβασμάτων με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλότερη λειτουργία της αγοράς.

Συζητήθηκαν επίσης οι επιπτώσεις στον κλάδο από τα προβλήματα στην εκταμίευση στεγαστικών δανείων σε περιπτώσεις όπου δεν έχει εκδοθεί ακόμη η άδεια οικοδομής, καθώς επίσης και η σημασία που έχουν οι τραπεζικές διευκολύνσεις στους παραγωγικούς φορείς της οικονομίας, όπως είναι ο τομέας ανάπτυξης των ακινήτων.

developerssyndesmostrapezon2

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών κ. Γιάννης Μισιρλής επεσήμανε πως μέσω της συνεργασίας και του διαλόγου ανάμεσα στους δύο Συνδέσμους μπορεί να διασφαλιστεί μία υγιής και αποδοτική σχέση μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων και του κλάδου των ακινήτων, με σημαντικά οφέλη, πρωτίστως για την κυπριακή οικονομία.

Δειτε Επισης

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών: Προτεραιότητα η συνεχής εκπαίδευση των κτηματομεσιτών
Συνεργασία κλάδου ακινήτων και τραπεζικών ιδρυμάτων προς όφελος της οικονομίας
Τρέχουν με χίλια οι εργασίες για το «The Landmark Nicosia»-Drone timelapse με την εξέλιξη του έργου(video)
Οικιστικά οικόπεδα για ανάπτυξη σε νέες, μειωμένες τιμές, από την Gordian
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Ευρωζώνη: Αύξηση στις τιμές των κατοικιών για πρώτη φορά εδώ και πάνω από έναν χρόνο
Στις 14 Οκτωβρίου αρχίζει η β’ φάση των έργων στην Τσερίου
Ετήσια αύξηση 2,5% στον δείκτη τιμών κατοικιών το δεύτερο τρίμηνο του 2024
Μούδιασμα στα ακίνητα-Οι ζημιές ανά επαρχία και οι κερδισμένες πόλεις
Developers: Απαραίτητη η αυτόματη έκδοση πολεοδομικής άδειας για αναπτύξεις χαμηλού ρίσκου με ευθύνη μελετητών