Powered by

Leonardo Club Latsi: Τι θα περιλαμβάνει η νέα επένδυση της Fattal Hotel στην Πάφο

Ένα νέο ξενοδοχείο δυναμικότητας 480 κλινών, με την ονομασία Leonardo Club Latsi, προγραμματίζει στην Πάφο ο Όμιλος Fattal Hotel, έχοντας ταυτόχρονα στα σκαριά το άνοιγμα ενός ακόμα ξενοδοχείου NYX, στη Λευκωσία.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη, για την οποία κατατέθηκε έκθεση πληροφοριών ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος, αφορά την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας αποτελούμενης από 18 Blocks, έντεκα από τα οποία είναι τουριστικής χρήσης, πέντε είναι δημόσιας χρήσης, ένα είναι σημείο ελέγχου και το άλλο αποτελεί χώρο αθλοπαιδιών με υπόγειο υποστηρικτικό χώρο, στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο του 2024 στον «Ξενοδόχο», ο διευθύνων σύμβουλος, Mediterranean Region, του Fattal Hotel Group, Roni Aloni, το Leonardo Club Latsi αναμένεται να προσφέρει μια νέα εμπειρία στην Πάφο, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και πολλές δραστηριότητες για οικογένειες και παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός υδροπάρκου.

latsifattal4

Τι θα περιλαμβάνει η νέα τουριστική ανάπτυξη
Όπως αναφέρεται στην περιβαλλοντική μελέτη, σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες του έργου, προτείνεται συνολικό εμβαδόν κάλυψης 6.477,55 τ.μ., με συνολικό εμβαδόν δόμησης 12.858,41 τ.μ. Σημειώνεται, επίσης, ότι το υψόμετρο του τεμαχίου ανάπτυξης κυμαίνεται από 9 m μέχρι 30 m.

latsifattal

Πιο αναλυτικά, στα Blocks Α, B, D - I, J, K και L θα βρίσκονται τα τουριστικά καταλύματα, με συνολικό αριθμό δωματίων 240, εκ των οποίων 11 θα είναι για ΑμεΑ και θα βρίσκονται στα Blocks F, G και H.

Το κάθε δωμάτιο αναμένεται να περιέχει δύο κλίνες και συνολικά η προτεινόμενη ανάπτυξη θα είναι σε θέση να φιλοξενεί 480 επισκέπτες. Τονίζεται επίσης ότι τα Blocks A, B, και D θα αποτελούνται από δύο ορόφους, ενώ τα Blocks Ε – L θα αποτελούνται από τρεις ορόφους.

Τα Blocks C, P, Q, R και T προορίζονται για δημόσια χρήση και αναμένεται να στεγάζονται κυρίως χώροι εστίασης. Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες του έργου, στα Blocks C και P θα υπάρχει εστιατόριο, στο Block Q αναμένεται να είναι το μπαρ της πισίνας, στο Block R θα βρίσκεται ένα σνακ μπαρ και στο Block Τ θα χωροθετηθεί παγωταρία.

latsifattal2

Σημειώνεται ότι στο Block C θα υπάρχει, επίσης, εμπορική (μικρό κατάστημα τύπου souvenir shop) και γραφειακή χρήση (αποκλειστικά για το προσωπικό του ξενοδοχείου). Το Block C θα αποτελείται από ένα υπόγειο και δύο ορόφους και το Block P θα αποτελείται από ένα υπόγειο, όπου θα χωροθετηθούν βοηθητικοί χώροι του εστιατορίου, και έναν όροφο.

Τα Blocks R, Q και T θα αποτελούνται από έναν όροφο. Κάτω από το Block R χωροθετείται επίσης ένα υπόγειο, το οποίο περιλαμβάνει γυμναστήριο, χώρο παιχνιδιών και αποθηκευτικό χώρο.

Η πρόσβαση στο εν λόγω υπόγειο θα γίνεται από ανελκυστήρα που υπάρχει σε χώρο δυτικά των κολυμβητικών δεξαμενών, καθώς και από το βόρειο τμήμα του υπογείου, του οποίου ένα μεγάλο τμήμα της όψης συνορεύει με ελεύθερο τμήμα ισογείου.

latsifattal3

Επένδυση €55 εκατ. και διαφοροποίηση σχεδιασμού

Επιπλέον, αναμένεται να υπάρχουν ακόμα 2 Blocks, το Μ και το Ν. Το Block Μ αφορά το σημείο ελέγχου που θα αποτελείται από έναν όροφο και θα βρίσκεται στην κύρια είσοδο του χώρου ανάπτυξης, ενώ το Block Ν αφορά χώρο αθλοπαιδιών με υπόγειο βοηθητικό χώρο.

Επιπρόσθετα, στο προτεινόμενο έργο αναμένεται να κατασκευαστούν συνολικά 12 πισίνες, εκ των οποίων η μία είναι η κύρια πισίνα (main pool) της ανάπτυξης με έκταση 1.033,2 κυβικών μέτρων και στην οποία συμπεριλαμβάνονται παιδική πισίνα και spa πισίνα.

Για τις ανάγκες του κτηρίου προτείνεται να δημιουργηθούν 225 χώροι στάθμευσης, εκ των οποίων οι εννέα είναι για ΑμεΑ. Επιπλέον, οι αρχιτέκτονες προτείνουν την κατασκευή 12 χώρων στάθμευσης ποδηλάτων, καθώς και χώρους στάθμευσης για ταξί και λεωφορεία.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση πληροφοριών, η οποία κατατέθηκε ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος, η ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται σε περίπου 18 μήνες, με το εκτιμώμενο κόστος να ανέρχεται στα €55.000.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε σύγκριση με τον αρχικό σχεδιασμό, ο προτεινόμενος σχεδιασμός περιλαμβάνει την προσθήκη ενός επιπλέον ορόφου Blocks, στα 8 από τα 11 blocks που αφορούν τα τουριστικά καταλύματα.

Η αύξηση του προτεινόμενου εμβαδού δόμησης, λόγω της αλλαγής της ζώνης κατόπιν της επικαιροποίησης του τροποποιημένου Τοπικού Σχεδίου Πόλεως Χρυσοχούς, οδηγεί σε αύξηση του συνολικού αριθμού δωματίων και, κατά συνέπεια, σε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών.

Δειτε Επισης

Το «Palm Beach Resort» μετατρέπεται σε resort υψηλών προδιαγραφών-Επένδυση 100 και πλέον εκατομμυρίων
Leonardo Club Latsi: Τι θα περιλαμβάνει η νέα επένδυση της Fattal Hotel στην Πάφο
Κοινές δράσεις για προστασία θάλασσας και ακτών Μεσογείου ζήτησε ο Κώστας Κουμής
Ανοδική πορεία για την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια και τον Σεπτέμβριο-Θετικές ενδείξεις για την χειμερινή περίοδο
Επίσπευση του έργου του παραλιακού μετώπου Πάφου ζητούν τουριστικοί φορείς της πόλης-«Επιζήμια η αδράνεια»
«Ανυπολόγιστος ο παράγοντας του πολέμου, οι επιχειρηματίες της επισιτιστικής βιομηχανίας πρέπει να είναι προσγειωμένοι»
Απαγόρευσε βομβητές και ασυρμάτους στα αεροπλάνα της η Emirates-Ο λόγος της απόφασης
Άρχισαν οι ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ-Ανησυχούν οι ξενοδόχοι
Επανήρχισαν οι δωρεάν εκδρομές στις κοινότητες του Ακάμα-Ο στόχος της πρωτοβουλίας της ΕΤΑΠ Πάφου
Οι προορισμοί όπου ταξιδεύουν οι Κύπριοι-Η πρώτη χώρα με διαφορά και ποιες άλλες αποτελούν πόλο έλξης