Η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών σε αναζήτηση...ισορροπίας-Τι εισηγούνται οι εταιρείες στους επόπτες

Καθώς ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών συνεχίζει να εξελίσσεται, το ίδιο συμβαίνει και με την ευθύνη του να διασφαλίζει την ασφάλεια και την ευημερία των παικτών του.

Σε μια ολοένα και πιο ψηφιακή εποχή, όπου τα τυχερά παιχνίδια είναι πιο προσιτά από ποτέ, οι φορείς εκμετάλλευσης πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην προστασία των παικτών μέσω ισχυρών διασφαλίσεων και πρωτοβουλιών υπεύθυνου παιχνιδιού.

Σε ένα πάνελ με μεγάλο ενδιαφέρον, οι συμμετέχοντες διερεύνησαν τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει ο κλάδος στον μετριασμό των κινδύνων και την προώθηση ασφαλέστερων πρακτικών τυχερών παιχνιδιών.

Οι εμπειρογνώμονες συζήτησαν στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Ασφαλούς Παιχνιδιού τις τελευταίες στρατηγικές, τις τεχνολογικές καινοτομίες και τις προσπάθειες του κλάδου για τον εντοπισμό και την προστασία των ευάλωτων παικτών, προωθώντας παράλληλα μια κουλτούρα υπευθυνότητας και φροντίδας στο οικοσύστημα των τυχερών παιχνιδιών.

Η Κατερίνα Γιαννακάκου-Ραζέλου, Legal Manager - RG & Corporate Compliance της ΟΠΑΠ, μίλησε για το πώς το ΑΙ ενισχύει τις προσπάθειες εντοπισμού παικτών με προβληματική δραστηριότητα, εγκαίρως.

Η ίδια εξήγησε ότι αναπτύχθηκε ένας αλγόριθμος, εντός της ΟΠΑΠ, που καταγράφει τις κινήσεις των παικτών και την συμπεριφορά τους, κάτι που βοηθά στην πρόληψη και εντοπισμό προβληματικών καταστάσεων που θα παρουσιάζονταν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Στις προκλήσεις σημειώνει το μικρό χρονικό διάστημα που έχουν οι εταιρειες για προσαρμογή σε θέματα συμμόρφωσης και χρήση του ΑΙ. «Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε συνεργασία μεταξύ μας οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε να μην χάνουμε τον σκοπό μας που είναι η προστασία των παικτών», σημειώνει.

«Κατά την αξιολόγηση δεν πρέπει να λαμβάνεται μόνο η πρώτη ένδειξη», είπε ο Robert Munro, Head of Sports Services – Compliance της bet365», αναφερόμενος στη συλλογή δεδομένων και προστασία των παικτών.

Κατά τον ίδιο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε οι υποθέσεις για τη δράση των παικτών να μην επηρεάζουν την προσπάθεια ύπαρξης ισορροπίας ανάμεσα στην ασφάλεια και τα έσοδα. Επιστείει προσοχή και στην γενικοποίηση συμπεριφορών κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Η ανταγωνιστικότητα του προϊόντος της εταιρείας είναι βασική, είπε λίγο αργότερα.

Ο Ιωάννης Σπανουδάκης, Chief Compliance and Regulatory Affairs Officer της Kaizen Gaming Ltd αναφέρθηκε, επίσης, στην προστασία των παικτών λέγοντας ότι συχνά η διαδικασία αυτή μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα παρά τις προθέσεις για βελτίωση της κατάστασης.

Κατά τον ίδιο, η υψηλή φορολογία οδηγεί τους παίκτες στην μαύρη αγορά. «Πρέπει να βρούμε την ισορροπία», ανέφερε, σημειώνοντας πως η υπερβολική συμμόρφωση οδηγεί, επίσης με τη σειρά της, στη μαύρη αγορά.

Να δώσουμε σημασία στις ευπαθείς ομάδες και σε άλλα κοινωνικά σύνολα, συμπλήρωσε, λίγο αργότερα σε άλλη τοποθέτησή του.

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο Dr. Joerg Hofmann Partner Melchers law firm.

Δειτε Επισης

Αυτό το Paradox Halloween Weekend είναι περισσότερο.. treat παρά trick
Κορυφαίοι διεθνείς εμπειρογνώμονες συμμετέχουν στο φετινό Compliance Forum
Η Shell χορηγός της Formula Racing Team του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών σε αναζήτηση...ισορροπίας-Τι εισηγούνται οι εταιρείες στους επόπτες
Πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας ο τομέας του στοιχήματος-Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 7ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού
Οι 29 ακαδημαϊκοί και ερευνητές του ΤΕΠΑΚ στους/τις κορυφαίους/ες επιστήμονες παγκοσμίως
N. Muggleton: Επανάσταση στην έρευνα για τα τυχερά παιχνίδια μέσω ψηφιακών αποτυπωμάτων
20η πορεία με τις Ροζ Φιγούρες της Europa Donna Κύπρου-Η ΑstroBank στρατηγικός συνεργάτης για 15η χρονιά
Η Cyta Business στηρίζει ενεργά την επιχειρηματικότητα στην Κύπρο
Πώς επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός ασφαλέστερου οικοσυστήματος τυχερών παιχνιδιών για όλους