Powered by

Στις 13 Ιανουαρίου 2025 η έναρξη επί της ουσίας της δίκης για τις πολιτογραφήσεις

Στην επί της ουσίας ακροαματική διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει στις 13 Ιανουαρίου του 2025 η διαδικασία της ποινικής υπόθεσης, που αφορά, τόσο στο ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera όσο και σε γεγονότα στο πλαίσιο των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Oι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου, που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν τη Δευτέρα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, το οποίο αποφάσισε την εκ νέου αναβολή της διαδικασίας, αφού η κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως εκκρεμεί η παράδοση στην υπεράσπιση της λίστας τεκμηρίων, η οποία διαβεβαίωσε ότι εντός δεκαημέρου θα τους παραδοθεί.

Εξάλλου, όπως αποφάσισε το Δικαστήριο, στις 16 Δεκεμβρίου του 2024, οι κατηγορούμενοι θα βρεθούν ξανά ενώπιον του, για σκοπούς προγραμματισμού της διαδικασίας. Η διαδικασία έχει οριστεί στις 09:30.

Κατά τη σημερινή ακρόαση, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων εξέφρασαν την πρόθεση όπως γίνουν παραδεκτά κάποια γεγονότα, για σκοπούς συντόμευσης της διαδικασίας.

Όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο υπάρχει πρόθεση να γίνουν παραδεκτοί τουλάχιστον οι μισοί μάρτυρες, δηλαδή οι 16 από τους 32.

Οι κατηγορούμενοι θα είναι παρόντες στην επόμενη διαδικασία με τους ίδιους όρους.

Υπενθυμίζεται πως ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζιης, ο οποίος ήταν ένας εκ των κατηγορουμένων, απαλλάχθηκε στις 11 Οκτώβριου του 2023 από το κατηγορητήριο.

Η συνέχεια της υπόθεσης ενώπιον της δικαστικής αίθουσας θα συνεχιστεί πλέον, με τον Αντρέα Πιττάτζιη να εμφανίζεται ως δικηγόρος ενός εκ των τριών κατηγορουμένων.

Σημειώνεται ότι για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Δειτε Επισης

Στις 13 Ιανουαρίου 2025 η έναρξη επί της ουσίας της δίκης για τις πολιτογραφήσεις
Γ. Παναγιώτου: Πριν τα τέλη του 2025 στη Βουλή τα νομοσχέδια για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
Επίτροπος Περιβάλλοντος: Βασικός πυλώνας της οικονομίας ο αμπελοοινικός τομέας-Στόχος η ενίσχυσή του
Μαρία Παναγιώτου: Αδιάκοπη η προσπάθεια για ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας
Όχι σε οριζόντια παραχώρηση αυξήσεων στο δημόσιο-Τι εισηγείται ο επιχειρηματικός κόσμος
Επιχορήγηση €2 εκ. για θωράκιση γεωργικών καλλιεργειών από χαλάζι και βροχή-Οι επενδύσεις που καλύπτονται
Η ανταπόκριση στα νέα σχέδια δανειοδότησης του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών(ΚΦΙΚΒ)
Σωτήρης Μαρκίδης: Επιπλέον €15 εκ. από εκστρατεία συμμόρφωσης με ΦΠΑ 5% για αγορά/ανέγερση κατοικίας
Τα έσοδα του κράτους από φόρους και οι τέσσερις δράσεις για ενίσχυση των επιπέδων είσπραξης από το Τμ. Φορολογίας
Το πρόγραμμα «Νυχτερινή οικονομία για βιώσιμη ανάπτυξη», οι νέες ευκαιρίες και οι μεγάλες προοπτικές της Λευκωσίας