Υπεύθυνη συμπεριφορά στο τυχερό παιχνίδι και σωματική και ψυχική υγεία πάνε... χέρι-χέρι

Άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπεύθυνη συμπεριφορά στο τυχερό παιχνίδι είναι η σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Ασφαλούς Παιχνιδιού, η Dr. Lisa Belanger, CEO της ConsciousWorks, παρουσίασε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με τίτλο "Reshaping the Game: Strategies for Behaviour Change in Responsible Gambling". Μέσα από την ανάλυση της, ανέδειξε τη σημασία της προσαρμογής συμπεριφορών και την ενδυνάμωση της ευθύνης στο παιχνίδι, τόσο για τους παίκτες όσο και για τους φορείς που εμπλέκονται στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών.

Η Dr. Belanger επικεντρώθηκε σε καθημερινές πρακτικές που βοηθούν στη θετική αλλαγή της συμπεριφοράς, βασισμένες σε τρεις κεντρικούς άξονες: την κίνηση, τον προσωπικό χρόνο και τη σύνδεση με τη φύση και τους άλλους. Στην ομιλία της, υπογράμμισε την ανάγκη να ενθαρρύνονται οι άνθρωποι να υιοθετήσουν έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, συνδέοντας τη σωματική και ψυχική τους υγεία με μικρές, καθημερινές δραστηριότητες.

Κίνηση και Ανθεκτικότητα

Σύμφωνα με την ειδικό, η καθημερινή κίνηση αποτελεί κλειδί για τη μείωση του άγχους και τη βελτίωση της συνολικής ευεξίας. Η σωματική άσκηση είναι σημαντική έστω και για λίγο παρά καθόλου», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ακόμα και μικρά διαλείμματα μέσα στην ημέρα μπορούν να επιφέρουν θετικές αλλαγές στην υγεία μας. Ανέφερε την αξία της αντοχής και της ενδυνάμωσης μέσω της άσκησης, που ενισχύει την παραγωγή της ορμόνης DHEA, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του στρες.

Σύνδεση με τη Φύση και τους άλλους

Ένα άλλο σημαντικό σημείο της ομιλίας της ήταν η έμφαση στην επαφή με τη φύση, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον καρδιακό ρυθμό και ανακουφίζει από το άγχος. "Η απλή θέα της φύσης έχει ευεργετικά αποτελέσματα," σημείωσε η Dr. Belanger, προτείνοντας ότι το φυσικό φως βελτιώνει τον κιρκάδιο ρυθμό, που επηρεάζει και τον ύπνο.

Οι κοινωνικές επαφές

Εξίσου σημαντική, κατά την Dr. Belanger, είναι η σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους, μια θεμελιώδης ανάγκη που, όπως υπογράμμισε, σχετίζεται άμεσα με την υγεία, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Η ίδια τόνισε την αναγκαιότητα να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να "θεωρήσουν φυσιολογικό το να ζητούν βοήθεια," αναγνωρίζοντας τη σημασία της υποστήριξης και της δημιουργικότητας για τη συνολική ευημερία.

Η Dr. Belanger τόνισε, τέλος, ότι η υπεύθυνη συμπεριφορά δεν αφορά μόνο το παιχνίδι, αλλά και την ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής υγείας μέσα από καθημερινές, απλές πρακτικές.

Δειτε Επισης

20η πορεία με τις Ροζ Φιγούρες της Europa Donna Κύπρου-Η ΑstroBank στρατηγικός συνεργάτης για 15η χρονιά
Η Cyta Business στηρίζει ενεργά την επιχειρηματικότητα στην Κύπρο
Πώς επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός ασφαλέστερου οικοσυστήματος τυχερών παιχνιδιών για όλους
Η Exness αποκαλύπτει τον ανανεωμένο στόλο MINI και την ένταξη νέων λευκών αυτοκινήτων
Υπεύθυνη συμπεριφορά στο τυχερό παιχνίδι και σωματική και ψυχική υγεία πάνε... χέρι-χέρι
«Στιγμές στο Μουσείο ’24»-Νέα σειρά εκδηλώσεων στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Γ. Παντελή: Στο 4% του ΑΕΠ τα έσοδα του τομέα τυχερών παιχνιδιών-Σπουδαίο το έργο της ΕΑΣ
Χ. Χριστοφόρου: Καθολική, επικεντρωμένη και στοχευμένη πρόληψη από ΕΑΣ
Αντίστροφη μέτρηση για το 6ο ετήσιο «Τουρνουά φούτσαλ TELETHON 2024»
Συνάντηση ιδρυτή «Hope For Childrer» και υψηλόβαθμων Ινδών αξιωματούχων