Inspire 2024: Το ταξίδι του Cornel Amariei προς την απόλυτη επιχειρηματική επιτυχία-«Η αποτυχία, είναι μια ευκαιρία»

Το δικό του επιχειρηματικό ταξίδι προς την απόλυτη επιτυχία μοιράστηκε από την σκηνή του Inspire 2024 ο διακεκριμένος εφευρέτης και επιχειρηματίας Cornel Amariei, οποίος έστειλε στους παρευρισκόμενους το ξεκάθαρο μήνυμα: «Σηκώστε το χέρι σας αν αποτύχατε ποτέ σε ένα μάθημα, κρατήστε το ψηλά αν αποτύχατε σε δύο».

Ο Cornel Amariei διηγήθηκε την ιστορία του περιγράφοντας πώς η πρώτη εφαρμογή στην οποία συμμετείχε, η Chemcraft, αναπτύχθηκε αφότου ένας δάσκαλος του σχολείου, παρατηρώντας ότι ο Amariei και ένας συμμαθητής του αποτύγχαναν στη χημεία, τους κάλεσε να χρησιμοποιήσουν αντί αυτού, την αγάπη τους για τους υπολογιστές.

Η εφαρμογή έγινε για κάποιο διάστημα η κορυφαία εφαρμογή του είδους της στον κόσμο και, όπως αστειεύτηκε ο Amariei, επέτρεψε σε αυτόν και τον συμμαθητή του να περάσουν το μάθημά τους.

Αυτό που ακολούθησε αμέσως ήταν ένα ταξίδι μέσω του Junior Achievement με την εφαρμογή. Ο τελικός του διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο έφτασαν οι δημιουργοί του Chemcraft, κατά σύμπτωση διεξαγόταν εκείνη τη χρονιά στη γενέτειρα του Amariei, το Βουκουρέστι, κάτι που όπως αποκάλυψε ήταν λίγο απογοητευτικό για δύο εφήβους που ανυπομονούσαν να ταξιδέψουν.

«Δεν κερδίσαμε τους τελικούς, αλλά μάθαμε τη σημασία του να χρησιμοποιούμε τα προβλήματα για να κινητοποιούμαστε και για ένα διάστημα, η κορυφαία εφαρμογή χημείας στον κόσμο ήταν κάτι που φτιάχτηκε από δύο αποτυχημένους φοιτητές χημείας», είπε.

Ο Amariei συνέχισε να διηγείται τη δική του προσωπική ιστορία, καθώς γεννήθηκε ως ο μόνος από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον χωρίς αναπηρία. Εκμυστηρεύτηκε πώς οι σχετικές δυσκολίες σε συνδυασμό με την έντονη περιέργειά του από νεαρή ηλικία συνέχισαν την πορεία του προς την τελική επιτυχία.

Αλλά, όχι πριν μια φάρσα στο λύκειο οδηγήσει στην ενθάρρυνση από τον διευθυντή του και σε ένα μάθημα για τη σημασία της υποστήριξης.

Ζώντας πλέον σε έναν κοιτώνα στο λύκειο, είχε εφεύρει ένα ρομπότ που μπορούσε να μπαίνει σε κτίρια που είχαν καταρρεύσει και, μια μέρα, αποφάσισε να του δώσει μια διαφορετική αποστολή, δίνοντας στα αγόρια «μάτια» σε μια απαγορευμένη περιοχή, τους κοιτώνες των κοριτσιών.

Ο διευθυντής του σχολείου το ανακάλυψε, αλλά, αντί να αποβάλει τον Amariei, του ζήτησε να βοηθήσει στη δημιουργία μιας σχολικής λέσχης ρομποτικής, της πρώτης στη Ρουμανία εκείνη τη χρονιά του 2008. Φέτος, η ίδια λέσχη ψηφίστηκε ως η πρώτη στον κόσμο στη σχολική ρομποτική.

«Έτσι, πολύ νωρίς στη ζωή μου έμαθα ότι τις περισσότερες φορές η αποτυχία είναι μια ευκαιρία και ότι η παραβίαση των κανόνων οδήγησε σε μια εκπαιδευτική επανάσταση στη Ρουμανία», σημείωσε.

Στη συνέχεια, ο Amariei προχώρησε στην εφεύρεση για την οποία έχει γίνει περισσότερο γνωστός, τη συσκευή .lumen, η οποία βοηθά την πλοήγηση των ατόμων με προβλήματα όρασης μέσω τεχνικών αισθητηριακής υποκατάστασης.

Ζητώντας από το ακροατήριο να συμμετάσχει σε μια σύντομη επίδειξη του πόσο περιοριστική είναι η διαταραχή της όρασης, ο Amariei συνέχισε να εξηγεί πώς η συσκευή .lumen έδωσε επίσης την αφορμή στον βιομηχανικό σχεδιαστή της Dr. Ciprian Mihnea να αναγνωριστεί ως ένας από τους καλύτερους βιομηχανικούς σχεδιαστές στον κόσμο.

«Ήταν πάντα ένας από τους καλύτερους βιομηχανικούς σχεδιαστές στον κόσμο, αλλά αυτό του έδωσε το πλαίσιο που οδήγησε στην αναγνώρισή του ως τέτοιος», εξήγησε ο Amariei, ενθαρρύνοντας όσους ήταν σε θέση, συμπεριλαμβανομένων, αλλά όχι μόνο, των εκπαιδευτικών, να βοηθήσουν στην παροχή αυτού του πλαισίου σε άλλους.

«Γιατί πετύχαμε;», συνέχισε, «Επειδή το κάναμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, δεν μας ενδιέφεραν τα χρήματα. Δημιουργήσαμε νόημα, όχι χρήματα. Αν βοηθήσετε τους ανθρώπους, θα φτάσετε αναπόφευκτα στα χρήματα».

Τα τρία κύρια σημεία με τα οποία ήθελε να αφήσει το ακροατήριο ήταν:

  • Η αποτυχία, τις περισσότερες φορές, είναι μια μεταμφιεσμένη ευκαιρία.
  • Οι συνηθισμένοι άνθρωποι στο σωστό πλαίσιο μπορούν να κάνουν εκπληκτικά πράγματα. Δώστε τους το πλαίσιο.
  • Με ό,τι κάνετε, δημιουργήστε νόημα, όχι χρήματα. Τα χρήματα θα έρθουν μετά.

Ο Cornel Amariei

Ο Cornel Amariei, διευθύνων σύμβουλος της .lumen, είναι ένας από τους Forbes U30 EU, βραβευμένος στο Global Business Hall of Fame και ένας από τους δέκα εξέχοντες νέους του JCI στον κόσμο.

Διακεκριμένος Ρουμάνος εφευρέτης, επιχειρηματίας και ομιλητής, ο Amariei είναι γνωστός για τη σημαντική συμβολή του στην υποστηρικτική τεχνολογία και τη ρομποτική.

Πήρε πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού με ειδίκευση στη ρομποτική από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUM) το 2016.

Ο Amariei είναι διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της .lumen, μιας εταιρείας που ξεκίνησε το 2017 και η οποία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη υποστηρικτικών τεχνολογιών για άτομα με προβλήματα όρασης. Η πιο αξιοσημείωτη εφεύρεσή του είναι η συσκευή .lumen, η οποία βοηθά την πλοήγηση για άτομα με προβλήματα όρασης μέσω τεχνικών αισθητηριακής υποκατάστασης.

Πριν από την ίδρυση της .lumen, εργάστηκε ως μηχανικός καινοτομίας και έρευνας και ανάπτυξης στην Continental AG από το 2015 έως το 2018, όπου συνέβαλε στην ανάπτυξη πολλών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και προηγμένων τεχνολογιών για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Cornel έχει αναγνωριστεί με πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ των οποίων η ανάδειξή του στο Forbes 30 Under 30 Europe το 2018, η βράβευσή του από το MIT Technology Review Innovators Under 35 το 2019 και η βράβευσή του από την EY Emerging Entrepreneur of the Year Romania το 2018.

  • Ο Amariei παρουσιάστηκε από τους Project Coorindators στο Junior Achievement Cyprus (JA Cyprus) Μάριο Κακουρή και Ελένη Τοβλετιάν, Stage Masters του Gen A Stage στο Inspire 2024.

Πληροφορίες

  • Diamond Sponsor: ECOMMBX
    Strategic Partner: Cyta Business
    Gold Sponsors: Bank of Cyprus, Zorbas Group
  • Proud Sponsor: ΟΠΑΠ Κύπρου
    City Lifestyle Sponsor: Cyfield
  • Sponsor: Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ)
    Academic Partner: University of Nicosia
    Silver Sponsors: AdBoard, Capacitor Partners, EnergyIntel, Freedom 24, Τreppides, Petrolina
  • Destination Partner: Nicosia Tourism Board
  • Supporters: Eurosuccess Consulting, Gravity Ventures Incubator, Jinius, Robura Limited, UMAR | WSR, Άλφα Μέγα
  • Padel & Well-Being Sponsor: PadelPro
  • Sustainable Transport Partner: Cyprus Public Transport
  • Mobility Partner: Bolt
  • Accessibility Partner: Ablebook
  • Data & Analytics Partner: Drastyc
  • With the Support of: CITEA, Cyprus Employers and Industrial Federation, The Cyprus Chamber of Commerce and Industry, Cyprus Computer Society, CSR Cyprus, Junior Achievement Cyprus, Karaiskakio Foundation, Quick Spa, The Yianis Christodoulou Foundation, The Youthboard of Cyprus
  • Official Supporters: National Betting Authority, Research and Innovation Foundation
  • Communication Sponsors: Alpha Cyprus, CBN News, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, REPORTER, Super Fm
  • Organized by: Municipality of Nicosia, IMH

Δειτε Επισης

Inspire 2024: Το ταξίδι του Cornel Amariei προς την απόλυτη επιχειρηματική επιτυχία-«Η αποτυχία, είναι μια ευκαιρία»
Ανοίγει στις 7 Οκτωβρίου η αυλαία της 7ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2024
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Όλα όσα περιλαμβάνει
Inspire 2024: Ενθουσιασμένοι οι επισκέπτες, ζητούν καθιέρωση του θεσμού (video)
Παρουσιάσεις έργων στρατηγικής σημασίας στο περίπτερο του Visit Nicosia στο Inspire 2024
Inspire 2024: Η πολιτιστική δημιουργική επιχειρηματικότητα ως πυλώνας αστικής ανάπτυξης της Λευκωσίας
1000+ Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου
AstroBank και Europa Donna Κύπρου-15 χρόνια κοινής πορείας και στήριξης των ασθενών με καρκίνο του μαστού
Επαφές ΚΕΒΕ στο Κατάρ-Σημαντικό βήμα για προώθηση των κυπριακών επιχειρήσεων
Στα σκαριά νέο σχέδιο επιδότησης επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια-«Αποτέλεσμα συντονισμού και συνεργασίας»