Inspire 2024: Τα μυστικά της επιτυχίας και τα διδάγματα τεσσάρων CEOs

Για τον ορισμό της επιτυχίας, τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν τόσο κατά το ξεκίνημα όσο και κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, αλλά και τα διδάγματα που αποκόμισαν από τις δυσκολίες και τα λάθη τους στην επαγγελματική τους πορεία, μίλησαν τέσσερις CEOs μεγάλων εταιρειών και οργανισμών, στο πλαίσιο του φεστιβάλ επιχειρηματικότητας, Inspire 2024.

Σε ένα εντυπωσιακό «not your run-of-the-mill panel» στον 33ο όροφο του 360 Nicosia, του ψηλότερου κτηρίου της πρωτεύουσας, ο CEO της ECOMMBX, Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ο CEO της Cyta, Ανδρέας Νεοκλέους, ο Executive Director, Cyfield Group of Companies, Γιώργος Χρυσοχός και η Director, Founder και Shareholder, Aphentrica Marine Insurance Brokers, Άννα Βούργος μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και το τι ορίζουν οι ίδιοι ως επαγγελματική καταξίωση.

Μάλιστα, υπέδειξαν ότι η επιτυχία ορίζεται από τον καθένα ξεχωριστά, παροτρύνοντας τον οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί με τον τομέα που επιθυμεί και να πετύχει, να μην επιτρέψει σε κανένα να του «κόψει» τα φτερά του αποθαρρύνοντάς τον.

inspire360panel

Την ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέα στη Λευκωσία συντόνισαν ο Λούης Πατσαλίδης και η Pan Dragomir.

Μ. Χαραλαμπίδης: Πειθαρχία, αγάπη και λίγη τρέλα

Η συλλογή εμπειριών, η ποικιλία, η αφοσίωση, η επιμονή είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία, σύμφωνα με τον CEO της ECOMMBX, Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ο οποίος επεσήμανε ότι το κοκτέιλ πειθαρχίας, αγάπης και λίγης τρέλας δύναται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην πορεία κάθε επιχειρηματία προς την καταξίωση.

Αναπόσπαστο κομμάτι του παζλ της επιτυχίας φαίνεται να αποτελεί για τον ίδιο, πέραν της σκληρής δουλειάς, η πίστη του καθενός στον εαυτό του και στις δυνάμεις του.

«Να ακούτε περισσότερο τον εαυτό σας, τι θέλει, τι σκέφτεται, χωρίς να επιτρέπετε σε οποιονδήποτε να σας αποθαρρύνει από το επόμενό σας βήμα ή όνειρο», είπε σχετικά.

inspire360panelmichalis

Αναφερόμενος στη σημασία της ομάδας και του υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, τόνισε ότι στόχος του ήταν η δημιουργία ενός πρότζεκτ, στο οποίο όσοι αποτελούν μέρος του να αισθάνονται καλά και να οραματίζονται τη δημιουργία νέων πραγμάτων.

«Ονειρευόμουν έναν χώρο, στον οποίο οι εργαζόμενοι παράγουν αγαπώντας παράλληλα τη δουλειά τους, το περιβάλλον, αισθανόμενοι τους συναδέλφους τους σαν οικογένειά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

Όσον αφορά την είσοδο της ECOMMBX στο fintech industry, το οποίο μπορεί να φάνταζε αρχικά ως δύσκολο εγχείρημα, αλλά και την παραπέρα επέκταση σε άλλες αγορές, με ταυτόχρονη προσφορά νέων υπηρεσιών και προϊόντων, σημείωσε ότι διαρκές μέλημα αποτελεί η διαφοροποίηση και ο εντοπισμός του κενού στην αγορά.

Α. Νεοκλέους: «Να βρεις τον τρόπο να σε γεμίζει ό,τι κάνεις»

Για να θεωρείται κάποιος επαγγελματικά επιτυχημένος, πρέπει να του αρέσει η δουλειά του και να τον γεμίζει, υπογράμμισε ο CEO της Cyta, Ανδρέας Νεοκλέους, σημειώνοντας ότι το μυστικό για κάθε επαγγελματία είναι να εντοπίσει, ακόμα και στην πιο φαινομενικά βαρετή δουλειά, τα στοιχεία που του αρέσουν προκειμένου να ανταποκριθεί σωστά και να την κάνει με ζήλο.

inspire360panelneocleous

Παρόλο που η μετάβαση από τον ιδιωτικό τομέα στον ημιδημόσιο ήταν δύσκολο για τον ίδιο, εντούτοις εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τον γεγονός ότι μεταφέρθηκε, όπως είπε, στον καλύτερο ημικρατικό οργανισμό.

«Η Cyta αντιλήφθηκε από μόνη της ότι έπρεπε να αλλάξει και απλώς χρειάστηκε κάποιος να της δώσει ώθηση», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο οργανισμός εξελίχθηκε και ότι τα μερίδια αγοράς είναι αυταπόδεικτα της σταθερής προτίμησης του κοινού.

Ο Ανδρέας Νεοκλέους χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι ένας αξιοσημείωτος αριθμός συνδρομητών που ενδέχεται να επέλεξαν άλλο πάροχο, στο τέλος επιστρέφουν στη Cyta, αναγνωρίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών και του επιπέδου εξυπηρέτησης.

Γ. Χρυσοχός: Μεγάλο στοίχημα η διαφοροποίηση

Θα ήταν εύκολο για τον ίδιο, όπως είπε, να περπατήσει πάνω στο χαλί που έστρωσε ο πατέρας του, Κυριάκος Χρυσοχός. Ωστόσο, ο Executive Director, Cyfield Group of Companies, Γιώργος Χρυσοχός επέλεξε μέσα από τη δική του εμπειρία και γνώσεις να στοχεύσει στο να φέρει κάτι διαφορετικό στη βιομηχανία, εξηγώντας ότι μεγάλο στοίχημα αποτελεί η διαφοροποίηση και η δημιουργία νέων επιτευγμάτων.

«Ένα από τα διδάγματα που άντλησα είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε τη βιομηχανία, να δημιουργήσουμε έργα και υποδομές κομβικής σημασίας για την Κύπρο», επεσήμανε σχετικά, αναφερόμενος τόσο στον πρώτο ιδιωτικό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στην κυπριακή αγορά όσο και στο όραμα για το κέντρο της Λευκωσίας, το οποίο αλλάζει και αναβαθμίζεται.

inspire360panelchrysochos

Ερωτηθείς για τη δεύτερη γενιά της επιχείρησης, στην οποία ανήκει, ο Γιώργος Χρυσοχός ανέφερε ότι παρόλο που θα μπορούσε να εφησυχάσει και να συνεχίσει απλώς μία ήδη επιτυχημένη πορεία, εντούτοις προτίμησε να προσπαθήσει περισσότερο και να φέρει νέα δεδομένα που συνέλαβαν στην ανάπτυξη και εξέλιξη του ομίλου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιλογή του, μετά το πέρας των σπουδών του, να εργαστεί σε συμβουλευτική εταιρεία, να στήσει το δικό του βιογραφικό και να συλλέξει τις δικές του εμπειρίες προκειμένου αργότερα να ηγηθεί ενός μεγάλου ομίλου.

«Οι εμπειρίες και η δημιουργία ισχυρής άποψης βάσει αυτών των εμπειριών είναι αυτά που κάνουν έναν σωστό επιχειρηματία και οδηγούν προς την επιτυχία», τόνισε σχετικά.

Άννα Βούργος: Η επιτυχία δεν μετριέται με το μέτρο των άλλων

«Μην επιτρέψετε σε κανένα να σκοτώσει το παιδί μέσα σας ή να σας πει ότι δεν μπορείτε να πετύχετε τον στόχο ή το όνειρό σας», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα/συμβουλή της Director, Founder και Shareholder, Aphentrica Marine Insurance Brokers, Άννας Βούργος, η οποία εξήγησε ότι η επιτυχία για τον καθένα δεν δύναται να μετρηθεί με το μέτρο των υπολοίπων.

«Το μονοπάτι είναι δικό μας, όχι των άλλων. Έχουμε την ευκαιρία να καταρρίψουμε τα πρότυπα για το είναι τελικά η επιτυχία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

inspire360panelvourgos

Έπειτα από μια πολυετή πορεία στη ναυτιλιακή βιομηχανία, έναν ανδροκρατούμενο, όπως τον χαρακτήρισε, τομέα, διευκρίνισε ότι η ίδια δεν επέτρεψε στον εαυτό της να αισθανθεί μειονεκτικά.

«Δεν άφηνα περιθώριο να νιώσω μειονεκτικά, δεν έδινα το δικαίωμα να με αισθάνονται ως αδύναμη και ενδεχομένως το γεγονός ότι πήγαινα κόντρα σε αυτό το ανδροκρατούμενο περιβάλλον, με βοήθησε να επιβιώσω», είπε σχετικά η κ. Βούργος.

Σε παρότρυνσή της προς τα νέα παιδιά, τους νέους επιχειρηματίες, αλλά και οποιονδήποτε έχει ως στόχο την επαγγελματική καταξίωση, όπως ο ίδιος πάντα μπορεί να την ορίσει, τους συνέστησε να κρατήσουν το παιδί μέσα τους, να ονειρεύονται, να έχουν επιμονή και να εντοπίσουν οι ίδιοι τα συστατικά και τον ορισμό της επιτυχίας, χωρίς να επηρεάζονται ή να πτοούνται από τις απόψεις άλλων.

To Inspire 2024, μετά την πολύ επιτυχημένη χθεσινή έναρξη που έφερε κορυφαίους ομιλητές, προσωπικότητες παγκόσμιας φήμης και χιλιάδες συμμετέχοντες σε μια αξέχαστη εμπειρία, συνεχίζεται σήμερα με πλούσιο πρόγραμμα.

Δειτε Επισης

Πώς να κατακτήσεις τον κόσμο: Το Inspire έχει τις απαντήσεις
Μαζική προσέλευση και μεγάλη επιτυχία κατά την πρώτη μέρα διεξαγωγής του Inspire 2024 που συνεχίζεται σήμερα (pics)
Μαγευτική βραδιά κλασικής μουσικής με τους Yury Revich και Matea Leko στο Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου
Lumio Private School: Το νέο ιδιωτικό σχολείο της Πάφου από την Bright Era Education (photos)
Inspire 2024: Τα μυστικά της επιτυχίας και τα διδάγματα τεσσάρων CEOs
Το «πακέτο» που χρειάζεται μια νέα επιχείρηση για να κτίσει σχέση εμπιστοσύνης με την τράπεζά της
Inspire 2024: Οι καλύτεροι τρόποι για να μετατρέψετε μια ιδέα σε επιτυχημένη επιχείρηση
Inspire 2024: Οι start-ups και η σημασία του να παραμένουμε σταθεροί στους στόχους μας
H Χριστίνα Χριστοφή εντυπωσίασε με τις μαγειρικές της ικανότητες στο Inspire 2024
«Ask Me Anything Stage»: Εμπνευσμένη συζήτηση με νέους επιχειρηματίες στο Inspire 2024