Lumio Private School: Το νέο ιδιωτικό σχολείο της Πάφου από την Bright Era Education (photos)

Το ιδιωτικό σχολείο Lumio Private School, ένα νέο μη κερδοσκοπικό διεθνές σχολείο, άνοιξε στην Αχέλεια της Πάφου. Το σχολείο λειτουργεί επίσημα από τις 17 Σεπτεμβρίου 2024, για τις τάξεις 1 – 9, μετά τη χορήγηση επίσημης άδειας λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Το σχολείο, το οποίο βρίσκεται στο πρώην συγκρότημα της Αμερικανικής Ακαδημίας, αποκτήθηκε το 2023 από την Bright Era Education, μία ιδιωτική βρετανική μη κερδοσκοπική εταιρεία.

Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν την άνοιξη του 2024, μετά την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων αδειών, με το campus να έχει ανακαινιστεί πλήρως ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο περιβάλλον μάθησης.

Σε ανακοίνωσή της η Bright Era Education εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για χορήγηση της άδειας, σημειώνοντας σχετικά:

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου για την αμέριστη υποστήριξή τους καθ' όλη τη διάρκεια της 18μηνης πορείας για την ίδρυση του σχολείου μας. Είμαστε επίσης βαθιά ευγνώμονες στις τοπικές αρχές και τις δημόσιες υπηρεσίες, των οποίων η αφοσίωση ήταν ανεκτίμητη σε κάθε στάδιο του έργου».

lumio2

Εκπαιδευτικά προγράμματα
Το σχολείο θα παρέχει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών του Cambridge International για τις τάξεις 1-10, και αποσκοπεί να προσφέρει το International Baccalaureate (IB) Diploma Programme για τις τάξεις 11-12 για το οποίο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης και διαπίστευσης για τα δύο προγράμματα.

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική, με έμπειρες ομάδες, που εξειδικεύονται στα Αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα (ESL) και στα προγράμματα ένταξης (Inclusion), υποστηρίζοντας το πολυπολιτισμικό διεθνές μαθητικό πληθυσμό.

Το Lumio θα δώσει μεγάλη έμφαση στη μάθηση με βάση την έρευνα και τη μάθηση μέσω έργων, καθιερώνοντας ένα νέο πρότυπο προοδευτικής ολιστικής εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους μαθητές μια σταθερή ακαδημαϊκή βάση και να παρέχουν την ανάλογη κατάρτιση για περαιτέρω εκπαίδευση τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

lumio3

Το Μετασχολικό Πρόγραμμα θα προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τη μάθησή τους και να αναπτυχθούν ολιστικά.

Με ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων και εκπαιδευτικής υποστήριξης, το Lumio στοχεύει να υποστηρίξει τους μαθητές να ανακαλύψουν και να ακολουθήσουν τα ατομικά τους ενδιαφέροντα.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες σε μαθηματικά, τέχνη, μουσική, επιστήμες και επιχειρηματικότητα, καθώς και ρομποτική, αθλητισμό και χειροτεχνίες.

lumio4

Έμπειρο προσωπικό

Το Lumio έχει συγκεντρώσει μια διεθνή ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών και υποστηρικτικού προσωπικού, που συμμερίζονται το όραμα και τις αξίες του σχολείου.

Το διδακτικό προσωπικό που έχει ως κύρια γλώσσα τα αγγλικά, προέρχεται από διάφορα μέρη του κόσμου, εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο τη μαθησιακή εμπειρία των μαθητών και προάγοντας ένα πολιτιστικά ποικιλόμορφο, συμπεριληπτικό περιβάλλον.

lumio5

Ο Διευθυντής του Σχολείου, Colin Sinclair, δήλωσε: «Ο στόχος της κοινότητας του προσωπικού του Lumio είναι να δημιουργήσει ένα σχολείο όπου τα παιδιά θα είναι ευτυχισμένα και θα απολαμβάνουν το σχολείο κάθε μέρα.

Ένα σχολείο όπου τα παιδιά από διαφορετικές εθνικότητες, πολιτισμούς και εμπειρίες θα έρχονται μαζί και θα μαθαίνουν πώς να φροντίζουν ο ένας τον άλλον. Όπου θα δημιουργούν και θα αναπτύσσουν φιλίες, θα συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, θα διευρύνουν τα ενδιαφέροντα και το πάθος τους, θα ανθίζουν ακαδημαϊκά και θα γίνονται πιο σίγουροι στον τρόπο που αλληλεπιδρούν και επικοινωνούν ως μέλη μιας ολιστικής σχολικής κοινότητας».

lumio7

Ανάπτυξη και εγκαταστάσεις

Με την επίσημη έναρξη στις 17 Σεπτεμβρίου, η φάση Α της ανάπτυξης του Lumio περιλάμβανε την ανακαίνιση του κτιρίου του δημοτικού σχολείου, το οποίο θα φιλοξενήσει τις τάξεις δημοτικού και γυμνασίου για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Διαθέτει επίσης εξειδικευμένες αίθουσες για μουσική, τέχνη και κεραμικά, μαζί με μια βιβλιοθήκη και μια εσωτερική αυλή.

lumio8

Τους επόμενους μήνες, το Lumio θα συνεχίσει να αναπτύσσει το campus του με αναβαθμίσεις στις υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των γηπέδων padel, ενός πολύπλευρου γηπέδου και ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 4G μισού μεγέθους.

Θα δημιουργηθούν επίσης χώροι μάθησης, περιοχές ευεξίας και ένας κήπος λαχανικών και βοτάνων. Αυτές οι εγκαταστάσεις θα στοχεύουν στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι μαθητές θα μαθαίνουν μέσω της διάδρασης με το περιβάλλον τους.

lumio6

Συνεργασία με την κοινότητα

Το ιδιωτικό σχολείο Lumio είναι αφιερωμένο στο να γίνει ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής κοινότητας, μέσω διαφόρων προγραμμάτων μετά το σχολείο, εκδηλώσεων και συνεργασιών με τοπικούς οργανισμούς.

lumio9

Με την προσφορά δωρεάν και πληρωμένων δραστηριοτήτων για μαθητές, γονείς και εξωτερικούς συμμετέχοντες, το σχολείο αποσκοπεί να ενισχύσει την γνωστική, συναισθηματική και σωματική ανάπτυξη όλων.

Επιπλέον, το Lumio θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής δημιουργώντας θέσεις εργασίας, παρέχοντας εκπαίδευση ενηλίκων και φιλοξενώντας εκδηλώσεις που θα φέρουν την κοινότητα πιο κοντά.

Μέσα από συνεργασίες με τοπικά ιδρύματα, το σχολείο θα υποστηρίξει μια σειρά από κοινωνικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες, ενισχύοντας περαιτέρω τον ρόλο του στην κοινότητα.

Δειτε Επισης

Πώς να κατακτήσεις τον κόσμο: Το Inspire έχει τις απαντήσεις
Μαζική προσέλευση και μεγάλη επιτυχία κατά την πρώτη μέρα διεξαγωγής του Inspire 2024 που συνεχίζεται σήμερα (pics)
Μαγευτική βραδιά κλασικής μουσικής με τους Yury Revich και Matea Leko στο Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου
Lumio Private School: Το νέο ιδιωτικό σχολείο της Πάφου από την Bright Era Education (photos)
Η ένταση στην Μ. Ανατολή, οι αντοχές της οικονομίας μας και ο κίνδυνος για τις επενδύσεις-Η ανάγνωση του επιχειρείν
Inspire 2024: Τα μυστικά της επιτυχίας και τα διδάγματα τεσσάρων CEOs
Το «πακέτο» που χρειάζεται μια νέα επιχείρηση για να κτίσει σχέση εμπιστοσύνης με την τράπεζά της
Inspire 2024: Οι καλύτεροι τρόποι για να μετατρέψετε μια ιδέα σε επιτυχημένη επιχείρηση
Inspire 2024: Οι start-ups και η σημασία του να παραμένουμε σταθεροί στους στόχους μας
«Ask Me Anything Stage»: Εμπνευσμένη συζήτηση με νέους επιχειρηματίες στο Inspire 2024