Inspire 2024: Οι start-ups και η σημασία του να παραμένουμε σταθεροί στους στόχους μας

Πάνελ με συνομιλητές την Έλενα Μελή, co-founder και general manager της πλατφόρμας Jinius της Τράπεζας Κύπρου, τον CEO της Threedium, Mike Χαραλάμπους και τον Κωνσταντίνο Λοΐζου, CEO της EMBIO Diagnostics, φιλοξένησε το φεστιβάλ επιχειρηματικότητας Inspire 2024, με τους τρεις τους να συζητούν και να ανταλλάζουν απόψεις γύρω από το πώς οι νεοφυείς επιχειρήσεις αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού στο επιχειρείν, αλλά και για όλες τις εξελίξεις στον χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων.

Ως γνωστό, η πλατφόρμα Jinius αποτελεί την πρώτη πλατφόρμα ψηφιακής οικονομίας στην χώρα μας, η οποία διασυνδέει επιχειρήσεις και ιδιώτες στην κυπριακή αγορά, ενώ σε ό,τι αφορά την Threedium, αποτελεί κορυφαία πλατφόρμα 3D και AR που δίνει τη δυνατότητα στα διάφορα brands να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε εκπληκτικές 3D και καθηλωτικές AR εμπειρίες.

Όσον αφορά την EMBIO Diagnostics, αποτελεί εταιρεία βαθιάς τεχνολογίας (deep tech) που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και στην ανάπτυξη διαγνωστικών τεχνολογιών αιχμής, με το στοιχείο που την ξεχωρίζει να είναι ο σημαίνων ρόλος της στον τομέα της βαθιάς τεχνολογίας.

Και οι τρεις ομιλητές αναφέρθηκαν στις προκλήσεις και τις επιτυχίες κατά τη λειτουργία των νεοφυών επιχειρήσεων, εστιάζοντας στις δυσκολίες στην εξεύρεση επενδυτών στους διάφορους τομείς δραστηριοποίησής τους.

Αναφερόμενη στην πλατφόρμα Jinius, η κ. Μελή υπέδειξε πως πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα αιχμής με στόχο την ψηφιοποίηση της κυπριακής οικονομίας.

Πρόσθεσε ότι υπήρχε δυσκολία στο να πεισθεί η αγορά για την υιοθέτηση της Jinius, καθώς πολλές επιχειρήσεις στην Κύπρο εμφανίζονται επιφυλακτικές όταν πρόκειται να υιοθετήσουν ψηφιακές πρακτικές.

Μία από τις προκλήσεις για την Jinius είναι η αλλαγή κουλτούρας στην κυπριακή επιχειρηματική σκηνή, υπέδειξε η κ. Μελή, περιγράφοντας τις δυσκολίες στην Κύπρο. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα έχει σχέδια να επεκταθεί και να λειτουργήσει πέρα από τα σύνορα της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι όταν ξεκινούσαν το εγχείρημά τους ήταν σημαντικό να εμπιστευτούν το ένστικτό τους, ενώ πρόσθεσε ότι χρησιμοποίησαν την Κύπρο ως ορμητήριο και συγκεκριμένα την BMW.

Ο κ. Λοΐζου είπε στο κοινό ότι είναι σημαντικό να αποδεχθείς την αποτυχία και την απόρριψη ως μέρος της ανάπτυξης όταν ξεκινάς μια επιχείρηση, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να κατανοήσεις τις ανάγκες των καταναλωτών.

«Η παραίτηση δεν ήταν ποτέ επιλογή», είπε κ. Λοΐζου, σε σχόλιο σχετικά με τις προκλήσεις κατά την έναρξη μιας επιχείρησης.

Και οι τρεις συνομιλητές υπογράμμισαν ότι το σημαντικό όταν χτίζουν μια ιδέα και μια επιχείρηση είναι να αγαπούν αυτό που κάνουν και να θέτουν στόχους και σκοπούς για να συνεχίσουν.

Δειτε Επισης

Το «πακέτο» που χρειάζεται μια νέα επιχείρηση για να κτίσει σχέση εμπιστοσύνης με την τράπεζά της
Inspire 2024: Οι καλύτεροι τρόποι για να μετατρέψετε μια ιδέα σε επιτυχημένη επιχείρηση
H Χριστίνα Χριστοφή εντυπωσίασε με τις μαγειρικές της ικανότητες στο Inspire 2024
«Ask Me Anything Stage»: Εμπνευσμένη συζήτηση με νέους επιχειρηματίες στο Inspire 2024
Η έμπνευση περνά από την δράση: Οι προσωπικές ιστορίες δύο αθλητών και η καταξίωση για Καραισκάκειο
X. Προύντζος: Έτοιμη να αγκαλιάσει βιώσιμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες η Λευκωσία-Οι τέσσερις πυλώνες στρατηγικής
Ανέδειξε τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας ο Δημήτρης Σκουρίδης
«Halloumi style» για προϊόντα από την Πολωνία… Στη δίνη της «πειρατείας» και κίνδυνοι για τις εξαγωγές χαλλουμιού
Εκστρατεία ευαισθητοποίησης από την Inglot Cosmetics
Σε χαμηλό τριετίας ο πληθωρισμός που αυξήθηκε με ρυθμό 0,7% τον Σεπτέμβριο