Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της για ουσιαστική συμβολή στον επιχειρηματικό τομέα και την κοινωνία, διοργάνωσε μία εξαιρετικά σημαντική διάλεξη με κεντρικό ομιλητή τον διεθνούς φήμης επιχειρηματία με έδρα το Λονδίνο, κ. John Christodoulou.

Η διάλεξή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Δευτέρα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

DSC_3186

Η εκδήλωση, με τίτλο «Κωδικοποιώντας την Νοοτροπία του Επιχειρηματία» (“Coding Entrepreneur’s Mindset”), συγκέντρωσε πλήθος φοιτητών, ακαδημαϊκών και επαγγελματιών, που είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν πολύτιμες γνώσεις και έμπνευση από την πλούσια επιχειρηματική πορεία και τις φιλανθρωπικές δράσεις του κ. Christodoulou.

Ο κ. Christodoulou μοιράστηκε με το κοινό τη δική του εμπειρία, από την ταπεινή αρχή του ως μετανάστης στο Λονδίνο μέχρι την καθιέρωσή του ως κορυφαίου επιχειρηματία στον τομέα των ακινήτων. Τόνισε την αξία της σκληρής δουλειάς, της προσαρμοστικότητας και της επιμονής, υπογραμμίζοντας τη σημασία του να μετατρέπουμε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του ήταν η ανάγκη να «κωδικοποιήσουμε» μια νοοτροπία επιχειρηματικότητας, βασισμένη στην καινοτομία, την ανθεκτικότητα και την ευελιξία, που είναι απαραίτητες για την επιτυχία στον σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Αν πέσετε κάτω 7 φορές, να ξανασηκωθείτε 10. Να παίρνετε ρίσκα κι’ ας κάνετε λάθη, φτάνει να μην είναι πολύ ακριβά. Να διαλέγετε τους φίλους και τους συνεργάτες σας πολύ προσεκτικά. Όσα φέρνουν αρνητικότητα στην ζωή σας και σας εμποδίζουν από τους στόχους σας, να μην διστάσετε να τα ξεφορτωθείτε.

DSC_3292

Πρώτα, πρέπει να σέβεστε τον εαυτό σας και να έχετε μεγάλο όραμα και στόχους. Και προπαντός, να είστε συνεπείς σε όσα υπόσχεστε». Τόνισε ταυτόχρονα τη σημασία της οικογένειας, αναφέροντας «Μην ξεχνάτε την οικογένεια σας. Αισθάνομαι μεγάλο σεβασμό για τους ανθρώπους που περνούν παραπάνω χρόνο με την οικογένεια τους, παρά με τη δουλειά τους».

Πέρα από την επιχειρηματική του επιτυχία, ο κ. Christodoulou είναι βαθιά αφοσιωμένος σε ανθρωπιστικό έργο. Το 2017 ίδρυσε το «Yianis Christodoulou Foundation», το οποίο στηρίζει την εκπαίδευση και την ευημερία των παιδιών, ιδιαίτερα στην Κύπρο.

Οι συνεισφορές του έχουν αναγνωριστεί από διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο Βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό. Η ζωή του αποτελεί πηγή έμπνευσης, καθώς αντικατοπτρίζει την ανθεκτικότητα, τη φιλανθρωπία και τη δέσμευση στη βελτίωση της ζωής των άλλων, ιδιαίτερα των παιδιών που χρειάζονται βοήθεια.

Όπως δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου, οι δράσεις του στην Κύπρο θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν, με στόχο την θετική επίδραση ειδικότερα στην κοινωνία, την εκπαίδευση, την νεολαία, τον αθλητισμό και σε άλλους τομείς.

Δειτε Επισης

Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)