SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών

Κοινό πλαίσιο εκπαίδευσης των εθελοντών τους αναφορικά με την αντιμετώπιση καταστροφών εφάρμοσαν το SupportCY της Τράπεζας Κύπρου και ο Ελληνικός Οργανισμός «Χαμόγελο του Παιδιού».

Δεδομένης της ήδη υπάρχουσας στενής συνεργασίας των δυο οργανισμών, σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών στις δυο χώρες, μέλη του Σώματος Εθελοντών του SupportCY βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα για εκπαίδευση του προσωπικού και των εθελοντών του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για αντιμετώπιση των πλημμυρών.

Τα μέλη του Σώματος Εθελοντών του SupportCY είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για το προηγμένο κινητό κέντρο ελέγχου του «Χαμόγελου του Παιδιού», το οποίο διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας όσο αφορά το συντονισμό επιχειρήσεων.

Πέραν αυτού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πρωτόκολλα ανταπόκρισης του ελληνικού οργανισμού σε περιπτώσεις κρίσεων.

Ο Επικεφαλής Επιχειρησιακών Λειτουργιών του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, Μάριος Σταύρου, υπογράμμισε την εξαιρετικά σημαντική αυτή εξέλιξη όσο αφορά την ευρύτερη συνεργασία στην περιοχή για αντιμετώπιση καταστροφών.

«Μαζί με τους συναδέλφους στο «Χαμόγελο του Παιδιού» βάλαμε το πρώτο λιθαράκι για αυτή την περιφερειακή συνεργασία και το αμέσως επόμενο διάστημα ακολουθούν περισσότερες κοινές εκπαιδεύσεις και ασκήσεις στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η συνεργασία μεταξύ εθελοντών και η κοινή υποστήριξη των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργία ενός δικτύου αποτελεσματικής και ουσιαστικής ανταπόκρισης το οποίο θα ενισχύσει τις δυνατότητες αντιμετώπισης κρίσεων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, προσφέροντας άμεση υποστήριξη όπου χρειάζεται», κατέληξε ο Μάριος Σταύρου.

Δειτε Επισης

Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ
SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών
«Βαφτίστηκε» με επίτιμη ανάδοχο την Μαρίνα Χατζημανώλη το πρώτο σκάφος μηδενικών ρύπων του CMMI(pics)
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Κόβουν την κουβέντα και στρέφονται νομικά κατά ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα- Παύση εργασιών για δύο ώρες
Carob Awards 2024: Για ακόμη μια φορά η πρωτιά στη Gnomi Integrated Communications
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Ξεκινά το CoRES-Ένα καινοτόμο, διεπιστημονικό ευρωπαϊκό έργο, με την τέχνη και την αειφορία να δημιουργούν το μέλλον
Οι αργυροί νικητές των Carob Awards 2024-Η κατάταξη των γραφείων