Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης

Το πράσινο φως για την απόκτηση μετοχικού κεφαλαίου της C&S American Heart Institute Limited και της C&SO Medical Properties Limited από την Hellenic Healthcare Holding Single Member S.A., μέσω της Evacol Limited, άναψε με σχτική απόφασή της η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού(ΕΠΑ).

Η ΕΠΑ αποφάνθηκε ότι η εν λόγω πράξη συγκέντρωσης δεν προκαλεί αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητά της με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά και ως εκ τούτου αποφάσισε να μην αντιταχθεί και να κηρύξει συμβατή την πράξη συγκέντρωσης με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι τo American Medical Center (AMC) και ο όμιλος της Hellenic Healthcare (HHG) ανακοίνωσαν τον περασμένο Ιούνιο κατέληξαν σε συμφωνία συμπόρευσης στον ιδιωτικό τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας και άρα ουσιαστικής συμμετοχής της HHG στο μετοχικό κεφάλαιο της AMC.

Όπως τονιζόταν στην ανακοίνωση, η εν λόγω εξέλιξη αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις προσφερόμενες υπηρεσίες και να συμβάλει στη συνεχή παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και κάλυψης των αναγκών των ασθενών σε παγκύπρια βάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Hellenic Healthcare Group αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, ενώ σε ό,τι αφορά την Κύπρο, στο χαρτοφυλάκιό του βρίσκονται το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο και το Αρεταίειο.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού(ΕΠΑ):

Η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού (στο εξής η «Επιτροπή») ανακοινώνει ότι σε συνεδρία της που πραγματοποιήθηκε στις 7/10/2024, ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης για την απόκτηση μετοχικού κεφαλαίου της C&S American Heart Institute Limited και της C & SO Medical Properties Limited από την Hellenic Healthcare Holding Single Member S.A., μέσω της Evacol Limited.

Η εν λόγω πράξη συγκέντρωσης κοινοποιήθηκε στην Υπηρεσία της Επιτροπής (στο εξής η «Υπηρεσία») στις 7/06/2024 και σχετική ανακοίνωση είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Επιτροπής στις 21/6/2024 και δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 28/6/2024.

Η Επιτροπή, κατά τη συνεδρία της ημερομηνίας 7/10/2024, αφού έλαβε υπόψη τη Γραπτή Έκθεση της Υπηρεσίας, διαπίστωσε ότι η εν λόγω πράξη συγκέντρωσης αν και ενέπιπτε στο πεδίο εφαρμογής του περί Ελέγχου των Συγκεντρώσεων Επιχειρήσεων Νόμου του 2014, Νόμος αρ. 83(Ι)/2014 (στο εξής ο «Νόμος») και στην έννοια της συγκέντρωσης, εντούτοις δεν προκαλεί αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητά της με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποφάσισε να μην αντιταχθεί και να κηρύξει συμβατή την πράξη συγκέντρωσης με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά, σύμφωνα με τις πρόνοιες το άρθρο 22 του Νόμου.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης της Επιτροπής θα δημοσιευτεί στην επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της.

Δειτε Επισης

SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών
Βαφτίστηκε» με επίτιμη ανάδοχο την Μαρίνα Χατζημανώλη το πρώτο σκάφος μηδενικών ρύπων του CMMI(pics)
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Κόβουν την κουβέντα και στρέφονται νομικά κατά ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα- Παύση εργασιών για δύο ώρες
Carob Awards 2024: Για ακόμη μια φορά η πρωτιά στη Gnomi Integrated Communications
Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Ξεκινά το CoRES-Ένα καινοτόμο, διεπιστημονικό ευρωπαϊκό έργο, με την τέχνη και την αειφορία να δημιουργούν το μέλλον