Η ΕΤΑΠ Πάφου στην Πολωνία για προώθηση του τουρισμού

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου υλοποιώντας το σχέδιο δράσης της για το 2024 συμμετέχει για Δεύτερη φορά για φέτος από τις 14 μέχρι 18 Οκτωβρίου 2024 σε εργαστήρια/παρουσιάσεις σε 3 πόλεις στην Πολωνία (Γκντάνσκ, Βαρσοβία, Βρότσλαβ)

Η εν λόγω διοργάνωση είναι μια πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού και η δράση αυτή

για την ΕΤΑΠ Πάφου στόχο έχει την ενημέρωση εμπορικών συνεργατών/ τουριστικών πρακτόρων

και την προώθηση του προορισμού Πάφος ως ολόχρονος τουριστικός προορισμός.

Η Πολωνική αγορά έχει πλέον καταστεί αγορά πρώτης προτεραιότητας και τα τελευταία χρόνια οι αφίξεις λόγω κυρίως των πτήσεων της Ryanair προς την Πάφο έχουν αυξηθεί δραστικά. Μέχρι τον Αύγουστο 2024 οι αφίξεις Πολωνών στην Κύπρο ανήρθαν σε πέραν των 225,000 σημειώνοντας αύξηση κατά 25% από τις αφίξεις της αντίστοιχης περιόδου 2023 (180,000, 2023).

Σημαντικό μερίδιο κερδίζει κάθε χρόνο η Πάφος αφού υπολογίζεται ότι περίπου 49% των Πολωνών που αφικνούνται στην Κύπρο διαμένουν στην Πάφο.

Η αεροπορική σύνδεση της Πάφου με την Πολωνία είναι η καλύτερη των τελευταίων 30 χρόνων. Κατά την τρέχουσα περίοδο εκτελούνται περίπου 18 εισερχόμενες πτήσεις την εβδομάδα από την Ryanair, από 7 σημαντικά Πολωνικά αεροδρόμια ενώ για την χειμερινή περίοδο 2024-2025 αναμένεται να εκτελούνται περίπου 16 εισερχόμενες πτήσεις την βδομάδα.

Η όλη προσπάθεια συμμετοχής σε εκθέσεις και εργαστήρια, η φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, ενέργειες Δημοσίων Σχέσεων και άλλες προωθητικές ενέργειες εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών των φορέων και επιχειρηματιών της Πάφου, του Υφυπουργείου Τουρισμού, της Hermes airports και άλλων, για περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και προσέλκυση επισκεπτών σε ολόχρονη βάση.

Δειτε Επισης

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το σχέδιο επιχορηγημένων διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων σε ορεινά και Πύργο Τυλληρίας
Α. Μουζουρίδης: Τα πολλαπλασιαστικά οφέλη της διοργάνωσης του EuroBasket για τη Λεμεσό
ΕΤΑΠ Πάφου: Επιτυχία και συμμετοχή σε νέο πρόγραμμα για «Έξυπνο Τουρισμό»
Υπογράφηκε η σύμβαση για τα κεντρικά γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού στην Πάφο
Εγκαινιάστηκε το σημείο θέασης «Μελάντα» στο Πισσούρι
ΕΤΑΠ Πάφου: Στόχος η καθιέρωση της Πάφου ως ποιοτικού ολόχρονου τουριστικού προορισμού
Τα τρία γλυπτά που επιλέγηκαν για να τοποθετηθούν στο πάρκο καλλιτεχνών «Μεσόγειος»
Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΟΝΕΚ και της ΕΤΑΠ Λάρνακας
Υπεγράφη η συμφωνία παραχώρησης άδειας χρήσης του ιστορικού Φάρου Περβολιών-Σημείο επιστημονικής έρευνας και καινοτομίας
Γυρίσματα ιρλανδικού καναλιού στη Λάρνακα-Προβολή του προορισμού και των εμπειρικών δραστηριοτήτων