Στην… ακτή της γεύσης

Το Alion Beach Hotel βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία της Αγίας Νάπας, όπου το ξενοδοχείο ενσωματώνει την πολυτέλεια και τη φιλοξενία με φόντο τη λαμπερή μεσογειακή ακτογραμμή.

Η συζήτηση για το μέλλον της φιλοξενίας και τη σειρά αναβαθμίσεων στο κατάλυμα, που κύριο στόχο έχει την ποιοτική τουριστική προσφορά, έγινε όσο απολαμβάναμε μια σειρά από αξιέπαινα πιάτα στο Akti Poll Restaurant & Bar.

Η πρώτη μας γευστική εμπειρία ήταν ελληνική σαλάτα με μαριναρισμένες ντομάτες, αγγούρι, πιπεριά, κρεμμύδι, κάπαρη, φέτα και ελιές Καλαμών, ήταν η επιτομή της φρεσκάδας και της απλότητας, ενώ η σαλάτα Burrata με κρέμα ιταλικής burrata, ντομάτεςι, βαλσαμικό ξύδι και ελαιόλαδο ήταν μια γευστική πανδαισία.

MixCollage-31-Oct-2024-11-35-AM-6219

Επόμενη στάση στον κόσμο των γεύσεων, το μεσογειακό χταπόδι που συνοδευόταν από φάβα Σαντορίνης, σάλτσα Romesco, τηγανητά κρεμμύδια και αρωματικό ελαιόλαδο. Το χταπόδι, μαγειρεμένο στη σχάρα, ήταν εξαιρετικά τρυφερό, με την αρωματική φάβα και τη σάλτσα να προσθέτουν μια μοναδική διάσταση.

Ακολούθησαν τα τηγανητά Καλαμαράκια, χρυσαφένια και τραγανά, σερβιρισμένα με dip από μελιτζάνα και αυγοτάραχο. Η ζωντάνια των γεύσεων συνδυάστηκε τέλεια με την ελαφριά και κρεμώδη υφή του dip.

Οι κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα και γιαούρτι-χόρτο dip ήταν μια αριστοτεχνική ένωση τραγανής υφής και πλούσιων γεύσεων, ενώ η μελιτζάνα με φέτα, πιπεριές Φλωρίνης, καρύδια και εξαιρετικό ελαιόλαδο ήταν μία ευχάριστη έκπληξη.

Η τυροκαφτερή με πικάντικη φέτα και γιαούρτι τηγανητά κρεμμύδια και φρέσκια μέντα, ήταν μια ιδανική επιλογή για όσους λατρεύουμε τις έντονες γεύσεις.

MixCollage-31-Oct-2024-02-48-PM-7668

Το Mediterranean Falafel Poke Bowl συνδύασε τις υγιεινές γεύσεις του φαλάφελ με αβοκάντο, κινόα, παντζάρια, καρότα και άλλα φρέσκα υλικά δημιουργώντας μια ισχυρή γευστική εμπειρία.

Στα πιάτα από τη σχάρα, τα Plant-based Meatballs and Hummus ήταν μια εξαιρετική επιλογή για τους vegans. Το αποκορύφωμα, το Prawn Orzotto, ένα χορταστικό πιάτο που συνδύαζε την υφή του orzotto με γαρίδες, αρωματικό ελαιόλαδο και τυρί παρμεζάνα, κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Η συζήτηση στο πλαίσιο της συνάντησης ήταν εξίσου πλούσια και εμπεριεκτική. «Η κάθε μέρα κρύβει και φέρνει νέες εμπειρίες και αυτό είναι που κάνει το επάγγελμα μας τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο» θα μας πει ο Πιέρος Γιατρού, Operations Manager του Alion Beach Hotel.

Ο ίδιος πλέκει τα εγκώμια των ιδιοκτητών και της σημασίας που δίνουν στο κάθε τι. «Είμαστε τυχεροί στο γεγονός ότι η οικογένεια Παυλάκη ως ιδιοκτήτες είναι άνθρωποι προοδευτικοί και εστιάζουν πάντα την προσοχή τους σε επενδύσεις πίσω στη βιομηχανία με σκοπό να αναβαθμίζεται το προϊόν που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε κάτι παραπάνω από απλώς φιλοξενία, «Philoxenia beyond Hospitality», αναφέρει κάτι που σημείωσε και σε σχετική συνέντευξή του στον «Ξενοδόχο».

«Για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στη σημερινή αγορά, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ακριβώς ποιες είναι οι ανάγκες των επισκεπτών και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες μας για να προσφέρουμε εξαιρετικές εμπειρίες επισκεπτών», σχολιάζει.

MixCollage-31-Oct-2024-02-47-PM-2944

Αγναντεύοντας στο μέλλον, ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου, Πανίκος Μιχαήλ, μάς λέει πως στα σκαριά έπονται σημαντικές αλλαγές. Από αναβαθμίσεις κτιριακών εγκαταστάσεων, μέχρι εμπλουτισμό των υπηρεσιών και σχεδιασμό νέων εμπειριών διακοπών «μεθοδικά και σταθερά τα τελευταία χρόνια υλοποιείται το πλάνο» είπε αναφερόμενος στους μακροπρόθεσμους στόχους της εταιρείας.

Σε δική του συζήτηση με τον δημοσιογράφο Μάριο Αδάμου, υπογραμμίζει πως «το κεφάλαιο γαστρονομία κατέχει μια πολύ ψηλή θέση στην λίστα προτεραιοτήτων μας, αφού, ο σημερινός ταξιδιώτης αναζητεί ψηλού επιπέδου γαστρονομική εμπειρία».

MixCollage-31-Oct-2024-11-35-AM-1201

Τα πιάτα εκείνης της ημέρας επιβεβαίωσαν τα λόγια ενός έμπειρου διευθυντή που μετρά 40 χρόνια στον χώρο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. «Εάν είναι κάτι το οποίο ξεχωρίζει σε αυτό το ταξίδι, είναι πως τίποτα δεν δωρίζεται και πως για να πετύχει κανείς τους στόχους του χρειάζεται σκληρή δουλειά», σχολιάζει.

Η φιλοξενία στο Alion Beach Hotel είναι πραγματικά ανεπανάληπτη. Με τον ιδιαίτερο συνδυασμό πολυτέλειας και φυσικής ομορφιάς, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη εμπνέοντας τον ξενοδοχειακό κόσμο.

Το Akti Pool Restaurant & Bar είναι μια επιλογή που κερδίζει εντυπώσεις από τις πρώτες ημέρες της άνοιξης μέχρι και τις δροσερές μέρες του Νοέμβρη αλλά και κάθε στιγμή που ο επισκέπτης επιθυμεί μια απόδραση απ’ όλους και όλα. Άλλωστε οι κήποι του ξενοδοχείου δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για σκέψεις και στρες. Είναι ένα ιδανικό μέρος για ανάπαυση, ξεκούραση και δύο ανάσες. Στην Ακτή της γεύσης.

MixCollage-31-Oct-2024-11-35-AM-6811

Δειτε Επισης

Χρίστος Αγγελίδης: Οι στόχοι και προτεραιότητες του νέου Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ
Έτσι θα γίνει το Palm Beach Resort-Η αναβίωση του εμβληματικού ξενοδοχείου της Λάρνακας (photos)
To Sunprime Protaras Beach Hotel παίρνει και φέτος διεθνή πρωτιά
«Πράσινο» από Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων στο σχέδιο για έργα αναβάθμισης ξενοδοχείων σε ύπαιθρο και ορεινά
Μελέτη προσβασιμότητας για τον προορισμό από την ΕΤΑΠ Πάφου
Στους 100 πιο πράσινους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου η Πάφος
ΕΤΑΠ Πάφου: Επιτυχία και συμμετοχή σε νέο πρόγραμμα για «Έξυπνο Τουρισμό»
Η ΕΤΑΠ Πάφου συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για θρησκευτικό τουρισμό
Την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου συζήτησε με την Easyjet Holidays η ΕΤΑΠ Αμμοχώστου
Ανοικτά τα μισά ξενοδοχεία της Κύπρου με τα περισσότερα σε Λάρνακα και Πάφο-Το ενδιαφέρον των Κυπρίων