Πολυκλινική Λευκωσίας: Αναβάθμιση, προσθηκομετατροπές και επέκταση με νέο κτίριο

Προσθήκες, μετατροπές στο υφιστάμενο κτίριο, αλλά και ανέγερση νέου κτιρίου, ετοιμάζει η Πολυκλινική Λευκωσίας, στον Άγιο Ανδρέα.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος, το οποίο ενέκρινε την σχετική αίτηση, οι προτεινόμενες αλλαγές χωροθετούνται σε δύο τεμάχια συνολικού εμβαδού 2.404 τ.μ., εκ των οποίων στο ένα λειτουργεί το υφιστάμενο ιδιωτικό νοσοκομείο, σε κτίριο, το οποίο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους.

Αναλυτικά οι αλλαγές και το νέο κτίριο

Οι προτεινόμενες προσθήκες και μετατροπές αφορούν προσθηκομετατροπές εντός του τεμαχίου του υφιστάμενου κτιρίου στον τέταρτο όροφο, με τη δημιουργία τεσσάρων χειρουργείων και υποστηρικτικών χώρων, προσθηκομετατροπές στον πέμπτο όροφο, με τη διαμόρφωση θαλάμου ασθενών, δωμάτιο αξονικού τομογράφου, καθώς επίσης και τη δημιουργία νέου κτιρίου στο δεύτερο τεμάχιο.

Μεταξύ άλλων, το νέο κτίριο, το οποίο θα ανεγερθεί, θα περιλαμβάνει γραφεία, υποστηρικτικές υπηρεσίες και ιατρεία. Συγκεκριμένα, προδιαγράφεται η κατασκευή ενός κτιρίου με υπόγειο σε δύο επίπεδα στο οποίο χωροθετούνται χώροι στάθμευσης.

Στο ισόγειο της εισόδου που οδηγεί στους ορόφους και τα ιατρεία χωροθετούνται 17 χώροι στάθμευσης, εκ των οποίων δύο προορίζονται για ΑμεΑ, ενώ η υφιστάμενη διώροφη κατοικία θα κατεδαφιστεί.

polyklinikilefkosias2

Αναβαθμίζεται το ιδιωτικό νοσοκομείο

Με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων, η συνολική κάλυψη θα ανέρχεται στα 962 τ.μ. Αξίζει να αναφερθεί ότι με την ολοκλήρωση του έργου, η κλινική θα διαθέτει 40 δωμάτια με 77 κλίνες, επτά χειρουργεία, τρία δωμάτια εντατικής θεραπείας, 97 χώρους στάθμευσης και εξειδικευμένα ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα.

Οι κατασκευαστικές εργασίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου τρία χρόνια (36 μήνες).

Σημειώνεται ότι η κλινική συνορεύει με νηπιαγωγείο στην ανατολική πλευρά, με μεμονωμένες κατοικίες στην νότια πλευρά, με πενταώροφο οικιστικό κτίριο στη δυτική πλευρά και με οικίες στη βόρεια πλευρά. Εξάλλου, σε απόσταση 85 μέτρων βρίσκεται το Υπουργείο Μεταφορών, αλλά και πρεσβείες σε απόσταση 90 και 315 μέτρων.

Δειτε Επισης

James People: Οι νέες τάσεις στις ιδιωτικές αγορές στο Global Yield 2025
Πολύτιμος σύμμαχος για την Κύπρο το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης της Ε.Ε.
Πολυκλινική Λευκωσίας: Αναβάθμιση, προσθηκομετατροπές και επέκταση με νέο κτίριο
Οι βραβευθέντες των Carob Awards: Eνέπνευσαν, εντυπωσίασαν και τιμήθηκαν από τον θεσμό (pics)
Carob Awards: Ο χρυσός νικητής της ενότητας Integration
Carob Awards: Οι χρυσοί νικητές της ενότητας Design & Illustration
Carob Awards: Οι χρυσοί νικητές της ενότητας PR
Carob Awards: Οι χρυσοί νικητές της ενότητας Digital
Carob Awards: Οι χρυσοί νικητές της ενότητας Production
Carob Awards: Οι χρυσοί νικητές της ενότητας Αd