Powered by

Νέες αυθεντικές ιταλικές στιγμές στο εστιατόριο Pinolo-Limited edition menu από νέες ιταλικές γεύσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου, το εστιατόριο Pinolo γιορτάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά με ένα limited edition menu από νέες, αυθεντικές ιταλικές γεύσεις που θα καταπλήξουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Για μια εβδομάδα, από τις 21-27 Οκτωβρίου, οι λάτρεις των ζυμαρικών -και όχι μόνο- θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πανδαισία ιταλικών γεύσεων βιώνοντας αυτό που αντιπροσωπεύουν τα ζυμαρικά: Απλότητα, νοστιμιά, αυθεντικότητα.

Οι έμπειροι σεφ του Pinolo δημιούργησαν ένα πολύ υποσχόμενο μενού από πέντε διαφορετικά πιάτα που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, τη δημιουργικότητα, τη φινέτσα και την ιταλική παράδοση. Ένα μενού εμπνευσμένο από ένα συναρπαστικό μείγμα αλμυρών γεύσεων και εκλεκτών συστατικών, γαστρονομικές συνεργασίες και ταξιδιωτικές εμπειρίες από την νότια χερσόνησο της Ιταλίας μέχρι το Μιλάνο στη βόρεια Ιταλία. Πέντε διαφορετικές πόλεις, πέντε διαφορετικές συνταγές ζυμαρικών, διασκορπισμένες σε κάθε γωνιά της Ιταλίας αλλά με ένα κοινό σκοπό, να μεταφέρει την απόλαυση σε κάθε λάτρη ζυμαρικών, σε όποιο πιάτο και αν επιλέξει!

Ξεκινώντας αυτό το γαστρονομικό ταξίδι από την Σικελία και τα φυσικά υλικά που άφησαν το στίγμα τους σε αυτή όπως αντζούγια, κάππαρη και ελιές, το πρώτο πιάτο στο μενού δεν είναι άλλο από την Pasta alla Siciliana με χειροποίητα σπαγγέτι.

Συνεχίζοντας στην καρδιά της Ιταλίας, την Ρώμη, θα δοκιμάσετε το Bucatini Cacio e Pepe σε μια φανταστική κρεμώδη σάλτσα με κύριο πρωταγωνιστή το τυρί πεκορίνο, ένα από τα πιο εμβληματικά τυριά της Ιταλίας.

Γι’ αυτούς που αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις τότε σίγουρα θα τους γοητεύσει η μακαρονάδα Spaghetti con le Polpettine η οποία φέρνει αρώματα και γεύσεις από τη νότια Ιταλία και συγκεκριμένα την Καλαβρία.

Εμπνευσμένο από τη θαλάσσια γαστρονομική παράδοση της περιοχής Σαλέντο το πιάτο Pasta Frutti di Mare, μια πλούσια μακαρονάδα με ζυμαρικά λιγκουίνι, σάλτσα από λαχταριστές κίτρινες ντομάτες, φρέσκα μύδια, γαρίδες και ραγού από λαυράκι, υπόσχεται άλλη μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Τελευταίο πιάτο του limited edition menu για την εβδομάδα ζυμαρικών στο εστιατόριο Pinolo είναι το Orzo alla Milanese, ένα κλασσικό ιταλικό πιάτο με καταγωγή από το Μιλάνο, με σαφράν για ένα χρυσαφένιο χρώμα, αφήνοντας μια ελαφρώς γλυκιά γεύση και προσθήκη από βοδινά μάγουλα.

Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό, ιταλικό ταξίδι γεύσεων!

Δειτε Επισης

Adonis Heights by Cyfield: Η νέα ανάπτυξη στην καρδιά και στο πιο ψηλό σημείο της Αγλαντζιάς
Pascal: Περαιτέρω επέκταση με δύο νέα campuses στη Λεμεσό για το 2025
Μάριος Χαϊλής: Δυναμική ανάπτυξη για brokerage και online trading το 2025-Οι τρεις στρατηγικοί πυλώνες της Libertex
Ο τραπεζικός τομέας σε κομβικό σταυροδρόμι...Οι «neobanks» και η μεγάλη πρόκληση για τις παραδοσιακές τράπεζες
Μ. Χριστοδουλίδης: Στη Νομική Υπηρεσία το ν/σ για αποκρατικοποίηση του ΧΑΚ-«Πιέζουμε όσο δεν φαντάζεστε»
Σημαντικά έπαθλα για διακριθέντες/διακριθείσες στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων Euroskills 2025
ΕΤΑΠ Πάφου: Παρέδωσε την προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού μετά από δύο διαδοχικές θητείες
Μεικτή ανάπτυξη 19 ορόφων στην περιοχή Άριελ στη Λεμεσό-Κτίριο 90 μέτρων με καταστήματα, γραφεία και διαμερίσματα
Ηλίας Αυξεντίου: Σημαντικές αλλαγές στον τομέα του RegTech, ενίσχυση παρουσίας Prognosys Solutions στην Ελλάδα
Ανέβασε στο 35,32% την συμμετοχή του στο «Ρόδον» ο Balram Chainrai