3ο Φόρουμ Οικονομίας ΑΚΕΛ: Οι θεματικές ενότητες της διοργάνωσης

Tο 3ο Φόρουμ Οικονομίας με τίτλο «Δυνατή Οικονομία για Όλους: Βιώσιμη – Κοινωνικά Προσανατολισμένη», πραγματοποιεί το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ), την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia. Το Φόρουμ αναμένεται να συγκεντρώσει σημαντικούς παράγοντες από όλο το φάσμα της οικονομίας καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας,

Η διοργάνωση αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενός διαλόγου γύρω από τις καίριες οικονομικές προκλήσεις και τις στρατηγικές που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους.

Με την παρουσία πολιτικών, διπλωματών, ακαδημαϊκών και εκπροσώπων των επιχειρήσεων, το Φόρουμ φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα δυναμικό σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο στην Κύπρο, εστιάζοντας στις εξής ενότητες: Ενεργειακή Μετάβαση, Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, Φορολογικό Σύστημα και Εργασία.

Κυπριακή Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η κυπριακή οικονομία διανύει περίοδο προσαρμογής και ανασυγκρότησης, με την ανάγκη για βιώσιμες πολιτικές και στρατηγικές να είναι επιτακτική. Στο πλαίσιο αυτό, οι ομιλητές θα αναδείξουν τις προοπτικές ανάπτυξης μέσω βιώσιμων πρακτικών που ενσωματώνουν κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους. Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν αποτελεί μόνο επιδίωξη, αλλά και αναγκαιότητα για τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος με ευδιάκριτο κοινωνικό αποτύπωμα για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Ενεργειακή Μετάβαση

Η ενέργεια είναι η ραχοκοκαλιά της σύγχρονης οικονομίας. Στο Φόρουμ, θα εξεταστούν οι τρόποι με τους οποίους η Κύπρος μπορεί να επιτύχει μία ομαλή ενεργειακή μετάβαση, προκειμένου να μειώσει το κόστος για τους πολίτες και να διασφαλίσει το ενεργειακό της μέλλον. Εισηγητές, θα συμμετάσχουν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, αναλύοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την ενεργειακή μετάβαση.

Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και Φορολογικές Μεταρρυθμίσεις

Η ευρωστία του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομία και την κοινωνία. Οι ομιλητές στην εν λόγω ενότητα, θα εστιάσουν στις ανάγκες μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα πιο δίκαιο, αποτελεσματικό και προσβάσιμο στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.. Το νέο φορολογικό σύστημα θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης, με στόχο την απλοποίηση, την αποτελεσματικότητα και τη δικαιοσύνη στον τομέα αυτό.

Εργασιακά θέματα και φτώχεια

Η φτώχεια και η ανισότητα είναι προβλήματα που αγγίζουν τη βάση της οικονομίας υπονομεύοντας την κοινωνική συνοχή. . Στην τελευταία θεματική ενότητα, οι ομιλητές θα εξετάσουν τις αιτίες και τις συνέπειες της φτώχειας και θα προτείνουν λύσεις για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, των μισθών και τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτής: Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ)

Συντονιστής: IMH

Δειτε Επισης

Μέτρα για ακρίβεια... «Μας έχει διαβεβαιώσει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις ο Πρόεδρος»
Απαντά σε ΔΗΣΥ για το στεγαστικό ο Ιωάννου-«Εφαρμόζονται ήδη από την κυβέρνηση πολλές από τις εισηγήσεις»
Μήνυμα Παναγιώτου στις συντεχνίες για την συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία-«Απαραίτητη η εκατέρωθεν υπευθυνότητα»
3ο Φόρουμ Οικονομίας ΑΚΕΛ: Οι θεματικές ενότητες της διοργάνωσης
CNP Ασφαλιστική: Εβδομάδα οδικής ασφάλειας για 25η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου
Μέχρι και 529 εκατ. οι πιθανές αποζημιώσεις για το τερματικό-Τι θα «σώσει» τα ποσά της χρηματοδότησης
Δρ. Γιάννα Δανίδου: Ίσως testing για τους ιδίους οι κυβερνοεπιθέσεις «LulzSec Black» κατά οργανισμών στην Κύπρο
XAK: Συνέχιση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών τριών εισηγμένων για επιπλέον δύο μήνες
Coral Cyprus: Αρωγός στην εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής «Κύπρος: 50 χρόνια υπομονής, μνήμης και ελπίδας επιστροφής»
Νικόδημος Δαμιανού: Σε εγρήγορση για τις κυβερνοεπιθέσεις, παρακολουθούμε στενά την όλη κατάσταση