Δ.Α.Ε.Π.: Kανονιστική υποχρέωση, οδηγός επιβίωσης ή οδηγός βέλτιστης πρακτικής;

Στον σύγχρονο κόσμο των χρηματοοικονομικών, οι κανονιστικές απαιτήσεις συχνά θεωρούνται απλώς υποχρεώσεις που πρέπει να τηρηθούν.

Ωστόσο, η Δ.Α.Ε.Π. (Διαδικασία Ανάπτυξης Επενδυτικής Πολιτικής) ξεπερνά αυτή την απλή κατηγοριοποίηση. Αποτελεί όχι μόνο μια κανονιστική υποχρέωση, αλλά και έναν πολύτιμο οδηγό για τους θεσμικούς επενδυτές, ο οποίος μπορεί να καθορίσει την επιτυχία ή την αποτυχία ενός Συνταξιοδοτικού Ταμείου.

Η ισχύουσα νομοθεσία καθορίζει τη Δ.Α.Ε.Π. ως κανονιστική υποχρέωση για τα Συνταξιοδοτικά Ταμεία. Μήπως όμως είναι κάτι περισσότερο από απλή κανονιστική υποχρέωση; Η Δ.Α.Ε.Π. μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα πιο κρίσιμα έγγραφα για τους θεσμικούς επενδυτές. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται σε μια Δ.Α.Ε.Π. είναι αυτά, άλλωστε, που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Μια ποιοτική Δ.Α.Ε.Π. μπορεί να αποτελέσει τη σταθερή βάση για την επενδυτική στρατηγική του Ταμείου και να προσφέρει καθοδήγηση με πειθαρχία στο σύγχρονο επενδυτικό περιβάλλον, γεγονός, που θα αναδείξει σύντομα ο Μενέλαος Πουλλής, CFA, Manager, Wealth Management Institutional Clients της Eurobank Cyprus

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του θα διερευνήσει ποια πρέπει να είναι αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς επίσης και τον ρόλο και τη χρησιμότητα της διαδικασίας.

Όλ’ αυτά στο 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2024, στο Hilton Nicosia όπου θα αναδειχθούν οι πιο πρόσφατες εξελίξεις, οι στρατηγικές συμμόρφωσης, καθώς και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των συνταξιοδοτικών ταμείων.

Who is who

Ο Μενέλαος Πουλλής, CFA είναι Διευθυντής στο τμήμα Institutional Wealth Management της Eurobank Cyprus Ltd, εξυπηρετώντας τις επενδυτικές και τραπεζικές ανάγκες συνταξιοδοτικών και προνοιακών ταμείων, ασφαλιστικών εταιρειών και αδειοδοτημένων επενδυτικών εταιρειών. Πριν από την ένταξή του στη Eurobank Cyprus Ltd, ο Μενέλαος ήταν ανώτερος διευθυντής επενδυτικών υπηρεσιών σε κυπριακή εταιρεία επενδύσεων με άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπου ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία κατάλληλης επενδυτικής πολιτικής, τον καθορισμό επενδυτικών στρατηγικών και την παροχή επενδυτικών συμβουλών για να βοηθήσει ιδιώτες και ιδρύματα να επιτύχουν τους οικονομικούς τους στόχους.

Oι σημαντικές προκλήσεις του τομέα και οι προοπτικές

Το Φόρουμ θα εστιάσει στις τοπικές και διεθνείς τάσεις στο συνταξιοδοτικό οικοσύστημα. Μέσω λεπτομερών αναλύσεων και παρουσιάσεων από κορυφαίους ομιλητές, το Συνέδριο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σημαντικές προκλήσεις του τομέα και να αποκτήσουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Διεκδικήστε τώρα δωρεάν συμμετοχή και μάθετε όλα τα νεότερα σχετικά με την κατανομή περιουσιακών στοιχείων, ζητήματα επάρκειας συνταξιοδότησης και ακούστε από κοντά τις απόψεις εμπειρογνωμόνων σχετικά με πιθανές λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού παροχών και της επικοινωνίας με τους εργαζομένους. Μάθετε, ακόμη, για τις απαιτήσεις που υιοθετήθηκαν στην ΕΕ, τις οδηγίες της και τα ευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά ταμεία αλλά και το σχέδιο που ενεργοποιήθηκε για επίτευξη του Net Zero.

Πώς θα αντιδρούσατε εάν ένα ακραίο γεγονός επηρέαζε τα χαρτοφυλάκια των πελατών σας; Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιήσει διάφορα πραγματικά σενάρια για να δώσει απαντήσεις στο πλαίσιο άλλης μιας συζήτησης που θα αναμένεται να εμπνεύσει το κοινό κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης διοργάνωσης.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Μέλη διαχειριστικών επιτροπών

Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως

  • Διευθυντικό Προσωπικό
  • Συμβούλους Ταμείων
  • Διαχειριστές κεφαλαίων
  • Χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά γραφεία
  • Δικηγόρους και νομικούς σύμβουλους
  • Αναλογιστικούς οίκους
  • Αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
  • Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

Οργανωτές: AON & IMH

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): Alpha Bank Cyprus, Eurobank Cyprus, Hellenic Bank

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness, Reporter

Δειτε Επισης

XAK: Συνέχιση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών τριών εισηγμένων για επιπλέον δύο μήνες
Coral Cyprus: Αρωγός στην εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής «Κύπρος: 50 χρόνια υπομονής, μνήμης και ελπίδας επιστροφής»
Νικόδημος Δαμιανού: Σε εγρήγορση για τις κυβερνοεπιθέσεις, παρακολουθούμε στενά την όλη κατάσταση
Γεφύρωση του χάσματος μεταξύ πληρωμών και εφοδιαστικής αλυσίδας
Δ.Α.Ε.Π.: Kανονιστική υποχρέωση, οδηγός επιβίωσης ή οδηγός βέλτιστης πρακτικής;
Δύο ταξιδιωτικά πακέτα για τον τελικό της Junior Eurovision στη Μαδρίτη από το Joey της Τράπεζας Κύπρου
Ηχηρά ονόματα στο Global Yield 2025
Γεγονός το πρώτο επιστημονικό εργαστήριο εγκλήματος στην Κύπρο «The Crime Lab»
Αντιμετωπίστηκε με επιτυχία κυβερνοεπίθεση κατά της ΕΚΟ Κύπρου-Δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα
Εξαγορές και συγχωνεύσεις... Τα μεγάλα deals της χρονιάς που ταράζουν τα νερά στο επιχειρείν της Κύπρου