Powered by

Bitcoin: Φλερτάρει με τα $70,000 μετά από εισροή $2.4 δισεκατομμυρίων σε ETFs

Το Bitcoin άγγιξε τα 70.000 δολάρια τη Δευτέρα (21/10), καθώς το άλμα των εισροών σε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια για το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, καθώς και η αισιοδοξία σχετικά με τις προοπτικές των κανονισμών των ΗΠΑ στήριξαν το κλίμα.

Το κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο 1% προτού περιορίσει τα κέρδη του και διαπραγματευόταν με μικρή μεταβολή στα 68.720 δολάρια στις 11 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Τα μικρότερα tokens, όπως το δεύτερο στην κατάταξη Ether και το top-10 νόμισμα Solana, ταλαντεύτηκαν σε στενό εύρος τιμών.

Τα αμερικανικά spot-Bitcoin ETF προσέλκυσαν καθαρές εισροές σχεδόν 2,4 δισ. δολαρίων τις έξι ημέρες έως τις 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, εν μέρει λόγω στοιχημάτων ότι οι αμερικανικοί κανόνες για την κρυπτογράφηση θα γίνουν πιο φιλικοί μετά τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, έχει στραφεί υπέρ της κρυπτογράφησης, σε τέτοιο βαθμό που το Bitcoin θεωρείται ως το λεγόμενο Trump Trade.

Η αντίπαλος των Δημοκρατικών, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, έχει υποσχεθεί να υποστηρίξει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τον κλάδο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την καταστολή του τομέα υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Οι δύο βασικές τάσεις της αγοράς είναι οι εκλογές και το παγκόσμιο μακροοικονομικό περιβάλλον, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Λόουαντ, επικεφαλής της έρευνας του crypto prime broker FalconX.

Η αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης Bitcoin δείχνει ότι «η μελλοντική τεκμαρτή μεταβλητότητα είναι έντονα συγκεντρωμένη γύρω από την ημέρα των εκλογών και κάπως υποτονική πριν από αυτές και για κάποιο χρονικό διάστημα μετά από αυτές», έγραψε σε σημείωμά του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Bitcoin σκαρφάλωσε σχεδόν 10% στις επτά ημέρες μέχρι την Κυριακή, την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση του αρχικού κρυπτονομίσματος εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

Η ζήτηση ETF βοήθησε το token να φτάσει στο υψηλό ρεκόρ των 73.798 δολαρίων τον Μάρτιο.

Το ράλι ψύχθηκε και το Bitcoin διαπραγματεύτηκε για τελευταία φορά πάνω από τα 70.000 δολάρια τον Ιούνιο.

Δειτε Επισης

UBS: Θα πωλήσει το 50% της Swisscard στην American Express
Χρυσός: Νέο ιστορικό υψηλό με ώθηση από Μέση Ανατολή και αμερικανικές εκλογές
Bitcoin: Φλερτάρει με τα $70,000 μετά από εισροή $2.4 δισεκατομμυρίων σε ETFs
CEO Amazon σε εργαζόμενους: Επιστρέψτε στο γραφείο ή παραιτηθείτε
Με τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης εδώ και ενάμισι χρόνο το τρίτο τρίμηνο του 2024 η Κίνα
Για μείωση των τιμών πετρελαίου το 2025 προειδοποιεί γνωστός αναλυτής-Πτώση περίπου 37%
Στο 1,7% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη-Άγγιξε το 3,1% στην Ελλάδα
Ηνωμένο Βασίλειο: Έρχονται κυρώσεις για εταιρείες social media που δεν προφυλάσσουν ανήλικους
Λαγκάρντ: Η Ευρώπη να χρησιμοποιήσει τις παγκόσμιες προκλήσεις ως ευκαιρία για ανανέωση
Στο 1,7% υποχώρησε τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο