Ιστορικές διακρίσεις για την Κύπρο στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Πληροφορικής 2024

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) με περηφάνια ανακοινώνει τις εντυπωσιακές επιδόσεις της μαθητικής αποστολής της Κύπρου στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Πληροφορικής 2024.

Η Κύπρος πέτυχε για πρώτη φορά 7 μετάλλια (5 χάλκινα και 2 αργυρά) και 3 επαίνους σε παγκόσμιες και περιφερειακές διοργανώσεις, με αποκορύφωμα την εξαιρετική παρουσία της Μαρίζας Πασπαλλή, η οποία αν και είναι μικρή σε ηλικία (γυμνάσιο) διακρίθηκε σε όλες τις ολυμπιάδες όπου συμμετείχε.

olympiadapl2

Αναλυτικότερα, η Κύπρος συμμετείχε στις ακόλουθες διοργανώσεις:

  • Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής για Κορίτσια (EGOI) - Eindhoven, Ολλανδία (21-27 Ιουλίου 2024)

Η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά στην Ολυμπιάδα αποκλειστικά για Κορίτσια, με τη Μαρίζα Πασπαλλή να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο. Η προσπάθειά της ήταν εξαιρετική, με την κατάκτηση του αργυρού να βρίσκεται πολύ κοντά. Οι εκπαιδευτικοί Χαρά Σκουτέλη και Άκης Συκοπετρίτης συνόδευσαν την αποστολή.

  • Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (EJOI) και Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (JBOI) - Μολδαβία (26 Αυγούστου - 2 Σεπτεμβρίου 2024)

Στις δύο διοργανώσεις γυμνασίων (Junior), η Μαρίζα Πασπαλλή κατέκτησε δύο αργυρά μετάλλια, ένα σε κάθε διοργάνωση, ενώ ο Γιώργος Αντωνίου διακρίθηκε με έπαινο στην JBOI. Επίσης, εξαιρετική ήταν η συμμετοχή των Χρίστου Αλεξάνδρου και Αλέξη Τσαγκάρη. Οι εκπαιδευτικοί Ελένη Τσιακκουρή και π. Αντώνιος Γεωργίου συνόδευσαν την ομάδα.

  • Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής (IOI) - Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος (1-8 Σεπτεμβρίου 2024)

Στην πιο σημαντική διοργάνωση η Κύπρος πέτυχε ιστορική διάκριση, κατακτώντας δύο χάλκινα μετάλλια (Μαρίζα Πασπαλλή και Θεοφάνης Ορφανού) και έναν έπαινο (Αντρέας Λεωνίδου). Την αποστολή συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Δημήτρης Λειβαδιώτης και π. Αντώνιος Γεωργίου.

  • Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής (BOI) - Βόρεια Μακεδονία (19-25 Σεπτεμβρίου 2024)

Η ίδια ομάδα διακρίθηκε και στη Βαλκανιάδα, εξασφαλίζοντας άλλα δύο χάλκινα μετάλλια (Μαρίζα Πασπαλλή και Θεοφάνης Ορφανού) και έναν έπαινο (Αντρέας Κναής). Η ομάδα συνοδεύτηκε από τους π. Αντώνιο Γεωργίου και Χρίστο Φαλά.

Συγχαρητήρια στη νεαρή μαθήτρια και όλους τους μαθητές για τη σπουδαία τους παρουσία. Επίσης, θερμά ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που συνόδευσαν τις αποστολές και προσφέρουν ατελείωτες ώρες προετοιμασίας.

Για την τρέχουσα χρονιά, ήδη ξεκίνησαν τα δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει η Προκήρυξη του φετινού εθνικού διαγωνισμού που ξεκινά το Δεκέμβριο.

olympiadapl3

Η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής διοργανώνεται ετησίως από το CCS σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Τη διοργάνωση στηρίζει η XM, η Oracle Academy και το ICDL. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.coinformatics.org και www.ccs.org.cy.

Δειτε Επισης

Ιστορικές διακρίσεις για την Κύπρο στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Πληροφορικής 2024
Αυξήθηκε το στεγαστικό επιτόκιο, μειώθηκε το επιτόκιο καταθέσεων νοικοκυριών
Μάκης Κεραυνός: Δεν μπορεί να υπολογιστεί το κόστος ενδεχόμενης επέκτασης του πολέμου στη Μ. Ανατολή
Γ. Παπαναστασίου: Αυτή τη βδομάδα οι οδηγίες ΑΔΜΗΕ για να προχωρήσουν οι έρευνες βυθού για GSI
ΚΤΚ: Δεν επηρεάζουν τις επενδύσεις οι συγκρούσεις στη Μ. Ανατολή-Οι αναθεωρημένες προβλέψεις για οικονομία
Οι κραδασμοί του πολέμου στην Μέση Ανατολή-Πιθανή αύξηση τιμών ρεύματος, κίνδυνος ματαίωσης επενδύσεων
Μετά την επιτυχή εισαγωγή στο ΧΑ, ακόμη ένα μεγάλο επίτευγμα για την Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα
Οι πέντε νέες αφίξεις στο Kings Avenue Mall-All and More
Αναπροσάρμοσε το business plan της η ΚΕΔΙΠΕΣ-Στόχος η πλήρης αποπληρωμή της κρατικής χορηγίας
Google: Γιατί επενδύει ένα δις δολάρια στην Ταϊλάνδη