Powered by

Ενημερωτική ημερίδα: Η εισαγωγή στο ΧΑΚ ως μέσο άντλησης κεφαλαίων και ανάπτυξης

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού (ΕΒΕΛ), διοργάνωσαν την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024, ενημερωτική ημερίδα – παρουσίαση στα γραφεία του Επιμελητηρίου στη Λεμεσό, με θέμα την “Εισαγωγή στο ΧΑΚ, ως μέσο άντλησης κεφαλαίων και εταιρικής / οικονομικής ανάπτυξης”.

Στην εκδήλωση έγιναν παρουσιάσεις και ενημέρωση από το Χρηματιστήριο στην επιχειρηματική κοινότητα/μέλη του ΕΒΕ Λεμεσού για τα κριτήρια εισαγωγής στις Αγορές του Χρηματιστηρίου, καθώς και για τα οφέλη που παρέχονται μέσω αυτών. Έγιναν πρόσθετα μεταξύ άλλων, παρουσιάσεις από δύο Συμβούλους Εισαγωγής στη ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ, στις οποίες αυτοί μετέφεραν τις πρακτικές εμπειρίες τους από τη μέχρι σήμερα δραστηριοποίηση τους στη ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ.

Η εκδήλωση αυτή στέφθηκε με επιτυχία και δόθηκε μέσω αυτής, η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους για να αποκτήσουν ειδικές γνώσεις και πληροφόρηση στα θέματα αυτά, ενώ μέσω και της συζήτησης που ακολούθησε εξήχθησαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για τις Αγορές του ΧΑΚ.

Ως ανέφερε εκ μέρους του ΧΑΚ ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Οργανισμού κ. Σάββας Πολυβίου, η χρηματιστηριακή Αγορά συνιστά διεθνώς ένα ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο εταιρικής και οικονομικής ανάπτυξης που θα πρέπει να αξιοποιηθεί εκτενέστερα, προς όφελος των επιχειρήσεων και της οικονομίας ευρύτερα, καθώς και για την έλκυση νέων επενδύσεων στη χώρα μας.

Η Αγορά παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως τη διαφάνεια, εύκολη ευχέρεια για διενέργεια επενδύσεων, δυνατότητα για αυξημένες επενδύσεις από το εξωτερικό, μηχανισμό καθημερινής διαμόρφωσης τιμών και εισηγμένων αξιών και βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης των επιχειρήσεων, γι’ αυτό και είναι πλέον επιβεβλημένο, λαμβάνοντας υπόψη και τις αντίστοιχες διεθνείς συνθήκες, να αξιοποιηθεί από την επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου.

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα συνεχίσει την προσπάθεια του για ενημέρωση των συντελεστών της Αγοράς παγκυπρίως σχετικά με την αναπτυξιακή πορεία του ΧΑΚ, των Αγορών και προϊόντων του και πως κάτι τέτοιο μπορεί να εξυπηρετήσει ευρύτερα την εταιρική και οικονομική ανάπτυξη στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια
Δεν σηκώνουν ΑΤΑξίες η οικονομία και το επιχειρείν-Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός του θεσμού
Με αμελητέα άνοδο έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου