Powered by

Ευρωπαϊκή διάκριση της Πάφου από τον θεσμό Green Destinations 2024

Σημαντική διάκριση πέτυχε ο προορισμός Πάφος στο πλαίσιο του θεσμού των ετήσιων «100 κορυφαίων ιστοριών» των Green Destinations.

Η Πάφος (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου) διακρίθηκε για την πρωτοβουλία της και την «Iστορία» (best story-best practise) στην κατηγορία Business & Marketing, συγκεκριμένα για την καινοτόμο πρωτοβουλία προώθησης του προορισμού μέσα από εξειδικευμένα ψηφιακά και τεχνολογικά κανάλια σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, οι υποψήφιοι στο διαγωνισμό αξιολογούνται πρώτα με βάση τα βασικά κριτήρια του Πρότυπου Πράσινων Προορισμών, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληρούν τις βασικές απαιτήσεις βιωσιμότητας.

Μετά από επαρκή συμμόρφωση με αυτά τα κριτήρια, αναπτύσσουν στη συνέχεια μια εμπνευσμένη ιστορία που υποστηρίζεται από παρεχόμενη εκπαίδευση και masterclasses.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Top 100 Partnership, που υποστηρίζεται από το Future of Tourism Coalition, με ειδικές συνεισφορές από τις ITB Berlin, QualityCoast, Good Travel Guide, Travelife, Ecotourism Australia και DEL Turismo.

Η 10η έκδοση του διαγωνισμού Green Destinations Top 100 μοιράζεται και προωθεί ιστορίες που αφηγούνται καινοτόμες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες και έργα από προορισμούς που εργάζονται για πιο υπεύθυνη τουριστική ανάπτυξη.

Αναφέρεται ότι η έκδοση του 2024 έχει δημιουργήσει μια εμπνευσμένη συλλογή Ιστοριών Καλής Πρακτικής από 32 χώρες και ότι μοιράζοντας τις ιστορίες τους, οι οργανισμοί διαχείρισης προορισμών μπορούν να αναγνωριστούν και να αναγνωριστούν για τις λύσεις που έχουν εφαρμόσει ως απάντηση στις προκλήσεις και τα προβλήματα του αειφόρου τουρισμού.

Προστίθεται ότι, φέτος σημειώθηκαν 170+ εγγραφές από 45 χώρες, με 129 ιστορίες που υποβλήθηκαν.

Οι υποβολές αξιολογήθηκαν από την ομάδα των κορυφαίων 100 αξιολογητών, εμπειρογνώμονες χωρών και εταίρους, υπό τον συντονισμό της Green Destinations. Τα κριτήρια επιλογής έλαβαν υπόψη στοιχεία όπως η ποιότητα της ιστορίας, η δυνατότητα μεταφοράς, το επίπεδο καινοτομίας και η παρουσία όλων των πυλώνων βιωσιμότητας.

Η Επιτροπή των 100 Κορυφαίων, της οποίας προεδρεύει ο Albert Salman, Πρόεδρος των Green Destinations, τόνισε ότι η επιλογή στη λίστα των Top 100 δεν σημαίνει ότι ο προορισμός είναι βιώσιμος.

Αντίθετα, αναγνωρίζει ότι ο προορισμός έχει κάνει ένα αξιοσημείωτο ή εμπνευσμένο επίτευγμα κάνοντας τον τουρισμό πιο βιώσιμο ενώ συμμορφώνεται επαρκώς με τα βασικά κριτήρια βιωσιμότητας των Green Destinations, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

SKY express: Κατέκτησε το Innovation Airline Award 2024 για 2η συνεχόμενη χρονιά από την ERA
Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΣΤΕΚ για την συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία-Διευκρινήσεις για το «ναι»
Τα τρία σενάρια του Eurocontrol για τις πτήσεις στην Ευρώπη
Ευρωπαϊκή διάκριση της Πάφου από τον θεσμό Green Destinations 2024
Ενισχύει την παρουσία της στην κυπριακή αγορά με απευθείας δρομολόγιο Λάρνακα-Ρώμη η Aegean
Οι Ευρωπαίοι ταξίδεψαν περισσότερο για τουρισμό το 2023-Πόσα ξόδεψαν
Θέλουν διευκρινίσεις πριν λάβουν τελικές αποφάσεις για την συλλογική σύμβαση ξενοδόχοι και συντεχνίες
«50 ναυτικά μίλια για τα 50 χρόνια κατοχής»: Φιλανθρωπική εκδήλωση και ναυτική πορεία μνήμης
Jazeera Airways: Επεκτείνει το δρομολόγιο Κουβέιτ–Λάρνακα με πτήσεις όλο τον χρόνο
Καθοριστική συμβολή της Louis Hotels στο όραμα για μια καθαρότερη Κύπρο