Έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή νέου κυκλικού κόμβου στην Επισκοπή-Η ανάδοχος εταιρεία

Σύμβαση για την κατασκευή κυκλικού κόμβου και αναβάθμιση της πρόσβασης στην Επισκοπή Λεμεσού υπέγραψε τη Δευτέρα το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Το έργο χωροθετείται στην επαρχία Λεμεσού και αφορά την κατασκευή ενός μικρού ισόπεδου κυκλικού κόμβου με τρεις κλάδους στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρεμαστής στην Κοινότητα Επισκοπής, και τη βελτίωση/αναβάθμιση της βόρειας πρόσβασης που χωροθετείται βόρεια του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν, σε μήκος 60-80 μ. σε κάθε κλάδο του κυκλικού κόμβου, καθώς και την κατασκευή μικρού συγκεντρωτικού συστήματος αποχέτευσης ομβρίων και τη μονόπλευρη (προς τα ανατολικά) διαπλάτυνση υφιστάμενου δρόμου (πρόσβασης), ώστε να μετατραπεί η όλη πρόσβαση σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας.

Η διαπλάτυνση περιλαμβάνει τη διαμόρφωση αυλακιού από σκυρόδεμα στην πλευρά της διαπλάτυνσης και τη διαμόρφωση κτιστής νησίδας στο σημείο εισόδου/εξόδου. Στο τμήμα αυτό περιλαμβάνεται και η τοπική διαμόρφωση πρανών, όπου αυτό απαιτείται.

Και στις δύο κατασκευές υπάρχουν υφιστάμενες υπηρεσίες, πάσσαλοι κτλ. που δυνατόν να χρειαστούν μετακίνηση ή/και επανατοποθέτηση. Επίσης, περιλαμβάνονται εργασίες κάθετης και οριζόντιας σήμανσης.

Η υλοποίηση του έργου προγραμματίζεται να αρχίσει τον Νοέμβριο 2024, με διάρκεια εκτέλεσης 12 μήνες και κόστος €922.215,00 συν Φ.Π.Α. 

Το συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Ελευθέριος Ελευθερίου και εκ μέρους της εταιρείας «An. Christou Properties & Constructions» ο Χρίστος Χρίστου.

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η νέα boutique Υπεραγορά Μικρόπολις στο Πέρα Χωριό Νήσου
Έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή νέου κυκλικού κόμβου στην Επισκοπή-Η ανάδοχος εταιρεία
Η κλινική Bellissimo επεκτείνεται στη Λευκωσία και ανοίγει στο Mall of Engomi
Τα συγχρηματοδοτούμενα δημόσια και αναπτυξιακά έργα που τρέχουν Υπ. Εσωτερικών και Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Olympus και Kassatly επιβεβαιώνουν την δυναμική της Κύπρου ως ελκυστικού προορισμού για επενδύσεις
GoGordian: Μειωμένες τιμές σε γραφεία και καταστήματα
Οι προδιαγραφές του εργοστασίου παραγωγής χαλλουμιού της «Όλυμπος» στην Κύπρο-Επένδυση €70 εκατ.
Προς επέκταση το γραμμικό πάρκο στον Πεδιαίο-Θα φθάσει μέχρι την περιοχή Αγίου Ανδρέα
Στην έκδοση με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου-Largest employers
Δημόσιο: Πόσο αυξήθηκαν οι δαπάνες προσωπικού από το 2013 και πώς κατανέμονται ανά Υπουργείο