Η αναγκαιότητα της αποταμίευσης για συνταξιοδότηση

Αποταμιεύουμε αρκετά για τη συνταξιοδότηση; Ένα ερώτημα που απασχολεί όλη τη βιομηχανία και που συνήθως η απάντηση είναι αρνητική. Πολλοί εργαζόμενοι δεν αποταμιεύουν όσο χρειάζεται για να διασφαλίσουν ένα άνετο βιοτικό επίπεδο όταν αποσυρθούν από την εργασία.

Οι αλλαγές στις κοινωνικές δομές και οι αυξανόμενες ανάγκες μακροχρόνιας φροντίδας έχουν αυξήσει τις οικονομικές απαιτήσεις της συνταξιοδότησης, ενώ η αστάθεια των συντάξεων και οι χαμηλές αποδόσεις επενδύσεων κάνουν την αποταμίευση ακόμα πιο κρίσιμη.

Mελέτη του Eurobarometer έδειξε ότι μόνο το 23% των κατοίκων της ΕΕ διαθέτει επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο και μόλις το 19% έχει προσωπικό συνταξιοδοτικό προϊόν. Επιπλέον, μια έρευνα από την Insurance Europe αποκάλυψε ότι το 39% των συμμετεχόντων δεν αποταμιεύει καθόλου για τη συνταξιοδότηση, με το ποσοστό να είναι υψηλότερο μεταξύ γυναικών και ατόμων άνω των 50 ετών.

Αυτά τα στοιχεία επισημαίνουν την επείγουσα ανάγκη για στρατηγικές βελτίωσης της οικονομικής ευημερίας και εμπλοκής των εργαζομένων στη διαδικασία αποταμίευσης.

Μια επισκόπηση της επάρκειας συνταξιοδότησης και του τρόπου μέτρησής της θα κάνει σύντομα ο Στέλιος Πέτρου, Senior Consultant, Wealth Solutions της Aon, επεξηγώντας τη σημασία για τους εργοδότες. Ο κ.Πέτρου, θα αναλύσει κατά τη διάρκεια του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ τις διαφορές στην επάρκεια, και τους λόγους πίσω από αυτές, ενώ, θα προβεί σε παρατηρήσεις σχετικά με πιθανές λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού παροχών και της επικοινωνίας με εργαζομένους.

Ένα σπουδαίο γεγονός στη Λευκωσία

Το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2024, στο Hilton Nicosia και θα εξετάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, τις στρατηγικές συμμόρφωσης, καθώς και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των συνταξιοδοτικών ταμείων στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Το Φόρουμ θα εστιάσει στις τοπικές και διεθνείς τάσεις στο συνταξιοδοτικό οικοσύστημα. Μέσω λεπτομερών αναλύσεων και παρουσιάσεων από κορυφαίους ομιλητές, το Συνέδριο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σημαντικές προκλήσεις του τομέα και να αποκτήσουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε όλα τα νεότερα σχετικά με την κατανομή περιουσιακών στοιχείων, ζητήματα επάρκειας συνταξιοδότησης και ακούστε από κοντά τις απόψεις εμπειρογνωμόνων σχετικά με πιθανές λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού παροχών και της επικοινωνίας με τους εργαζομένους. Μάθετε, ακόμη, για τις απαιτήσεις που υιοθετήθηκαν στην ΕΕ, τις οδηγίες της και τα ευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά ταμεία αλλά και το σχέδιο που ενεργοποιήθηκε για επίτευξη του Net Zero.

Πώς θα αντιδρούσατε εάν ένα ακραίο γεγονός επηρέαζε τα χαρτοφυλάκια των πελατών σας; Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιήσει διάφορα πραγματικά σενάρια για να δώσει απαντήσεις στο πλαίσιο άλλης μιας συζήτησης που θα αναμένεται να εμπνεύσει το κοινό κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης διοργάνωσης.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Μέλη διαχειριστικών επιτροπών

Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως

  • Διευθυντικό Προσωπικό
  • Συμβούλους Ταμείων
  • Διαχειριστές κεφαλαίων
  • Χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά γραφεία
  • Δικηγόρους και νομικούς σύμβουλους
  • Αναλογιστικούς οίκους
  • Αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
  • Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

Οργανωτές: AON & IMH

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): Alpha Bank Cyprus, Eurobank Cyprus, Hellenic Bank

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness, Reporter

Δειτε Επισης

Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης: Ουσιώδους σημασίας για την παγκόσμια πρόοδο τα διεθνή πρότυπα
Υποτροφίες στο Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών ΤΕΠΑΚ από τον δικηγορικό οίκο Patrikios Legal
Universal Life: Στηρίζει τον Σύνδεσμο Ρευματοπαθών Κύπρου στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της
Η αναγκαιότητα της αποταμίευσης για συνταξιοδότηση
Olympus και Kassatly επιβεβαιώνουν την δυναμική της Κύπρου ως ελκυστικού προορισμού για επενδύσεις
ΕΚΟ Κύπρου: Φιλανθρωπικό δείπνο για ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος
Ηγεσία και καινοτομία στο 15ο Limassol Economic Forum
Στην έκδοση με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου-Largest employers
SkillsCyprus 2024: Για ταλαντούχους νέους και ταλαντούχες νέες-Παράταση στην υποβολή αιτήσεων
Η κανονιστική συμμόρφωση στο περιβάλλον της πράσινης μετάβασης και των νέων απαιτήσεων της CSRD