Powered by

JPMorgan: Μείωση κερδών λόγω υψηλότερου κόστους, αλλά ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς

Μείωση κερδών, λόγω υψηλότερου κόστους, ανακοίνωσε την Παρασκευή η JPMorgan Chase, ξεπερνώντας, ωστόσο, τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας χαρακτήρισε την αμερικανική οικονομία ως «ανθεκτική», αλλά προειδοποίησε για «ύπουλες» γεωπολιτικές συνθήκες.

Τα κέρδη της αμερικανικής τράπεζας για το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν σε 12,9 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 2%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, καθώς αυξήθηκαν τα κόστη που συνδέονται με τα δάνεια που έχει καθυστερήσει η καταβολή δόσεων και τον πιστωτικό κίνδυνο.

Τα έσοδα ήταν 42,7 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 7%.

Τα αποτελέσματα της τράπεζας επωφελήθηκαν από τις αυξήσεις των εσόδων από συναλλαγές μετοχών, καθώς και από τις αυξημένες αμοιβές για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και την επενδυτική τραπεζική.

Ωστόσο, το κόστος που συνδέεται με τις πιστωτικές ζημίες υπερδιπλασιάστηκε, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και ανήλθε σε 3,1 δισ. δολάρια, λόγω εν μέρει του ποσού 1 δισ. δολαρίων που διατηρείται στα αποθεματικά για την περίπτωση επισφαλών δανείων.

Η JPMorgan έχει ανακοινώσει προηγουμένως πως αναμένει το πιστωτικό κόστος να «ομαλοποιηθεί» μετά από μια εξαιρετικά ισχυρή περίοδο κατά την οποία οι καταναλωτές είχαν περίσσευμα μετρητών από τα προγράμματα ανακούφισης που σχετίζονται με την πανδημία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Jamie Dimon τάχθηκε υπέρ μιας μετρημένης προοπτικής, σημειώνοντας ότι ο πληθωρισμός «επιβραδύνεται» και η αμερικανική οικονομία «παραμένει ανθεκτική», αλλά προειδοποιώντας μεταξύ άλλων για τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα.

«Παρακολουθούμε στενά τη γεωπολιτική κατάσταση εδώ και αρκετό καιρό και τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι οι συνθήκες είναι ύπουλες και χειροτερεύουν», είπε ο κ. Dimon.

«Ενώ ελπίζουμε για το καλύτερο, αυτά τα γεγονότα και η επικρατούσα αβεβαιότητα καταδεικνύουν γιατί πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε περιβάλλον», υπογράμμισε.

Δειτε Επισης

Διαθέτει σχεδόν 300 δισεκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα για να τονώσει την οικονομία της η Κίνα
Η.Β.: Ξένες ιδιωτικές επενδύσεις πέραν των 24 δισ. στερλινών σε έργα πράσινης ενέργειας-Από ποιες εταιρείες
JPMorgan: Μείωση κερδών λόγω υψηλότερου κόστους, αλλά ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς
Μετά τις Shell και Exxon και η BP προειδοποιεί για μείωση κερδών γ΄ τριμήνου-Μέχρι και $600 εκατ. το πλήγμα
Επάνοδος σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης για τη βρετανική οικονομία
ΗΠΑ: Διατηρούνται οι πληθωριστικές πιέσεις-Στο 2,4% τον Σεπτέμβριο
Η Ιταλία «στοχεύει» φορολογικά τις Google, Meta, Amazon-Σκέφτονται οικονομικά αντίποινα οι ΗΠΑ
Γιατί η γερμανική οικονομία πάτησε… φρένο-Τα πέντε αγκάθια
Fed (πρακτικά): Διχασμένο το συμβούλιο για τη μεγάλη μείωση επιτοκίων κατά 50 μ.β.
Το bitcoin αναζητά νέους καταλύτες για να ενισχύσει τη δυναμική του